Terug naar Namibië

NamibRand Reserve

Het NamibRand Nature Reserve is een privéreservaat, opgericht om bijzondere flora & fauna te beschermen en is gelegen in het zuid-westen van de Namibië. Het gebied ligt in de Namibwoestijn en het reservaat deelt een 100 kilometer lange grens met het Namib-Naukluft National Park. Dit naastgelegen gebied is bekend vanwege de rode zandduinen van de Sossusvlei en Deadvlei. Vanuit het NamibRand Reserve kunt u vanzelfsprekend ook deze belangrijke hoogtepunten aandoen, of desgewenst combineren. Het NamibRand reserve is met een omvang van 200.000 hectare misschien wel het grootste privé natuurgebied in zuidelijk Afrika. In het zuiden van het reservaat lopen de indrukwekkende Nubib Mountains, waardoor vrijwel alle facetten van de Namibwoestijn zijn vertegenwoordigd in dit het NamibRand reservaat. Een uniek gebied met zand- en grindvlaktes, savannelandschap en duingebied die worden afgewisseld met imposante bergketens.

Deel deze bestemming:

Wilde dieren in NamibRand Reserve

In dit woestijngebied hebben wilde dieren zich weten aan te passen. Ondanks dat men het niet zou verwachten weten zij te overleven in deze droge omstandigheden. Tijdens een bezoek aan het NamibRand reservaat kunt u naast de indrukwekkende natuur ook wilde dieren spotten vanuit uw lodge of tijdens de verschillende activiteiten die in het reservaat worden aangeboden. 

Het wild dat hier het meest voorkomt zijn de oryx en springbok antilope. Ook zebra’s, giraffen, luipaarden, hyena’s, en de klipspringer kunt u hier tegenkomen. Daarnaast kunt u hier zo’n 150 vogelsoorten spotten, waarbij de gigantische ‘lapped-faced vulture’ vooral de aandacht trekt. Deze heeft een vleugelspan van 3 meter! 

Activiteiten in NamibRand Reserve

Het NamibRand Reserve is een gigantische gebied met  slechts één bed per 1000 hectare. Tijdens de activiteiten die hier worden aangeboden vanuit de verschillende lodges zult u daarom niet snel iemand tegenkomen.

Hieronder leest u meer over de verschillende activiteiten in NamibRand Reserve.

 • Nature drives – Verken het gebied tijdens natuurritten per 4×4 safarivoertuig. Tijdens deze ochtend- of middag activiteit verkent u de omgeving  
 • Wandelsafari – verken de ongerepte omgeving te voet onder leiding van een professionele ranger. Tijdens deze wandelsafari ligt de focus op kleinere elementen, die u ander met een voertuig voorbij zou zijn gereden. Uw gids zoekt naar dieren die zich verschuilen in het zand, zodat spinnen en reptielen. Bovendien heeft u de mogelijkheid om de woestijndieren te voet tegen te komen.
 • Sossusvlei & Deadvlei excursies – vanuit uw lodge in NamibRand Reserve worden ook volledige dagexcursies aangeboden naar Namib Naukluft National Park, waar u een bezoek brengt aan de beroemde rode zandduinen van de Sossusvlei en Deadvlei. Na een picknicklunch keert u terug via een prachtige route naar het Naukluft National Park.
 • Safari per luchtballon – Vanuit NamibRand kunt u een ballonvaart maken over de zandduinen van de Sossusvlei en de bergketens
 • Panorama Cessna vlucht – Maakt een panoramavlucht over het NamibRand en Namib Naukluft National Park en vlieg tot aan de kust, waar de zandduinen de oceaan ontmoeten.
 • Panorama helikoptervlucht – vanuit bepaalde lodges in NamibRand Reserve kunt u indruwekkende helicopter excursies maken. U verkent het NamibRand reservaat en bekijkt deze vanuit een ander perspectief. Tijdens deze excursie geniet u van een pickniclunch op locaties die u anders niet kan bereiken.
 • Sterrenkijken – bijna nergens op aarde is de sterrenhemel zo helder als in de Namibwoestijn. Hier kunt u in de avonden sterren bewonderen. Uw gids leert u welke sterren u ziet op het zuidelijk halfrond.
 • Village tour – in de omgeving van de lodge is een lokaal dorp, midden in de woestijn wonen hier mensen. Tijdens een bezoek aan het lokale dorp krijgt u een inkijk in wat men hier doet en hoe zij leven.
 • Paardrijsafari – vanuit uw lodge is het mogelijk om een indruwekkende safari te maken door het ongerepte land te paard. Op deze manier kunt u tevens dichterbij de wilde dieren komen die hier leven.

 

De Beste reistijd in  NamibRand Reserve

Het NamibRand Rerserve heeft een extreem droog klimaat met zeer beperkte regenval. De beste reistijd is tussen mei en oktober, omdat de temperaturen dan gemiddeld lager liggen dan de zomermaanden.

Droge Seizoen:

 • Mei, juni, juli en augustus – Het is zonnig en compleet droog. Dit zijn gemiddeld de koelste maanden in het jaar met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Lager gelegen delen kunnen behoorlijk warmer zijn.
 • September en oktober – het is nog steeds droog en zonnig, maar de temperaturen beginnen langzaam op te lopen. Het is het einde van de winterperiode met gemiddelde temperaturen rond de 25 graden, maar dit kan oplopen tot 40 graden. In de ochtend is het iets koeler met temperaturen van 12 graden.

Groene Seizoen:

 • November en december – het is extreem droog, maar het kan voorkomen dat het regent. Dit komt al een grote bevrijding na een hele lange periode van droogte. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 27 graden in de middag.
 • Januari, februari en maart – Dit zijn de enige maanden in het jaar dat het zo nu en dan kan regenen. Het is nog steeds overwegen droog en zonnig met temperaturen rond de 28 graden. Wanneer het regent zorgt dit direct voor de nodige verkoeling.
 • April – De regendagen nemen sterk af en het koelt langzaam af naar gemiddelde temperaturen rond de 26 graden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar NamibRand Reserve
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross