Terug naar Namibië

Sperrgebiet

Het Sperrgebiet ligt in het zuiden van Namibië en is een gebied dat door de diamantmijnbouw zeer beperkt toegankelijk is. In het gebied dat wordt aangeduid als ‘Sperrgebiet’ zat vol diamanten. Hier werden zoveel diamanten gevonden, dat toegang vanaf 1908 werd verboden door de Duitse kolonisten. De Duitse naam Sperrgebiet komt dus uit deze periode, wat ‘verboden gebied’ betekent. In 1915 kwam het Sperrgebiet in de handen van Zuid-Afrika, toen zij Namibië binnenvielen en de Duitsers versloegen. Inmiddels is een deel van het Sperrgebiet een Nationaal Park geworden, maar nog steeds kan men slechts enkele delen van het gebied onder strenge voorwaarden betreden.

Deel deze bestemming:

Natuur in het Sperrgebiet

Het ecosysteem in het Sperrgebiet is jarenlang onverstoord gebleven, waardoor het heel ongerept is. Het Sperrgebiet heeft een grote diversiteit aan flora en fauna. Hier vindt u woestijnlandschap, graslanden en rotsachtige bergformaties die elkaar afwisselen. Het hoogste punt in het Sperrgebiet ligt op 1488 meter hoogte.

Wilde dieren in het Sperrgebiet

In het Sperrgebiet leven verschillende wilde dieren, die hier het gebied wel jarenlang ongestoord konden bezoeken. Hier vindt u onder andere Kaapse pelsrobben, tientallen soorten reptielen, bruine hyena’s, verschillende antilopen en jakhalzen. De Kaapse pelsrobben domineren de kust met tienduizenden dieren. De meeste jonge pelsrobben worden in december geboren.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Sperrgebiet
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross