Terug naar Namibië

Swakopmund

Swakopmund is ontstaan in 1892, toen de Duitse kolonisten hier een haven gingen bouwen, om te kunnen concurreren met hun Britse rivalen. Dankzij de kolonialen invoelen zijn er vandaag de dag nog steeds Duitse invloeden in het straatbeeld van Swakopmund te zien. Van de typische architectuur, de Duitse bieren, de Duitse taal en ook de typische Duitse specialiteiten zoals Bratwürst en Wiener Schnitzels.

De meeste reizigers in Namibië bereiken Swakopmund vanuit een route door de woestijn. Na urenlang door de woestijn te hebben gereden, duikt hier aan de kust ineens een bruisend stadje op met sfeervolle winkelstraten en gezellige barretjes en restaurants. Swakopmund is bovendien een plek waar vandaan verschillende activiteiten kunnen worden ondernomen. Geschikt voor iedere type reiziger, van avontuurlijke activiteiten tot een bezoek aan de kolonie pelsrobben of van quadbiken in de nabijgelegen zandduinen tot walvissafari’s in de Atlantische oceaan. Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten in Swakopmund.

 

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Swakopmund

Veel activiteiten in Swakopmund vinden plaats rondom de duinen van de Namibwoestijn. Deze excursies zijn over het algemeen actief en avontuurlijk. Lees ook meer over activiteiten op het water vanuit nabijgelegen zusterstad Walvisbaai.

  • ‘Living Desert’ tour – vertrek onder begeleiding van een professionele gids naar de nabijgelegen woestijn. In een 4×4 voertuig rijdt u door een gebied met zandduinen, voordat u te voet verder gaat. Uw gids laat u kennis maken met de bijzondere kleine bewoners van de woestijn. U leert alles over de gekko’s, schorpioenen, slangen en spinnen die hier leven. Een unieke excursie in een indrukwekkende gebied met prachtige vergezichten.
  • Skydiven – nabij Swakopmund kunt u skydiven boven de woestijn. Vanaf de luchthaven van Swakopmund vertrekt u en maakt een panorama vlucht tot de juiste hoogte in bereikt, voordat u boven de woestijn eruit springt. Tijdens deze vlucht kunt u al genieten van het mooie uitzicht. Wanneer u vervolgens, veilig bevestigt aan uw begeleider, naar beneden springt is de vrije val een moment vol adrenaline. Vervolgens krijgt u, nadat uw begeleider de parachute uitslaat, de tijd om de prachtige omgeving in u op te nemen.
  • Sandboarden – in de zandduinen nabij Swakopmund is het mogelijk om met een flinke vaart van een duin afdalen op een sandboard af te dalen. Een ideale combinatie tussen de nodige adrenaline en indrukwekkende natuur.
  • Quad rijden/fat biken – trek met uw reisgezelschap de duinen in op krachtige quads of fietsen met brede banden. Zie bijzondere insecten en planten, geniet van het uitzicht en scheur over hoge duinen.
  • Panoramische vlucht – er zijn verschillende vliegroutes die u vanuit Swakopmund kunt volgen, elk met zijn eigen hoogtepunten. Vlieg bijvoorbeeld langs de bekende Sossusvlei, de afgelegen Skeleton Coast of volg de grens tussen woestijn en oceaan. Deze excursie kan enkele uren of een volledige dag innemen, geheel afhankelijk van de gekozen route.
  • Township Tour – tijdens een bezoek aan een traditionele township neemt u een kijkje in het leven van de lokale bevolking. U leert meer over de gebruiken en cultuur van deze mensen en wordt met open armen ontvangen. Onder leiding van een gids bezoekt u een lokale bar, diverse winkeltjes en dineert u in een restaurant waar lokale specialiteiten worden geserveerd.
  • Historisch Swakopmund – een tour door Swakopmund zelf laat u kennis maken met de historische delen van de stad. Leer meer over de achtergrond van de mooiste gebouwen en wandel de ‘millionaire’s mile’. Deze laatstgenoemde route passeert de buitenwijken van Swakopmund.
  • Cape cross tour – bezoek de Kaapse pelsrobben van Cape Cross tijdens deze avontuurlijke excursie. Onder begeleiding van een gids rijdt u in noordelijke richting langs de kust. Onderweg passeert u zoutpannen vol flamingo’s en scheepswrakken die er verlaten bij liggen. Eenmaal aangekomen leert u de populatie Kaapse pelsrobben van dichtbij kennen. Een kolonie tussen de 80.000 – 300.000 robben.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Swakopmund
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross