Terug naar Namibië

Waterberg Regio

De Waterberg of ook wel het Waterberg Plateau wordt vaak omschreven als de Tafelberg van Namibië. Vaak wordt de Waterberg Regio bezocht door reizigers die van Windhoek richting Etosha National Park rijden. Hier ligt een gigantisch plateau op een hoogte van 150 meter, met groene bebossing en rood zandsteen. Het uitzicht is hier spectaculair en het reservaat biedt goede safarimogelijkheden. Ook zijn er bijzondere plantsoorten te vinden, waarvan sommige endemisch zijn voor dit gebied. 

Dieren in de Waterberg Regio

In de Waterbergregio komen verschillende dieren voor. waaronder neushoorns, cheeta’s, luipaarden en zeldzame types antilopen. In bepaalde delen van het park komen ook bavianen in hele grote groepen. In de lager gelegen delen kunt u giraffen waarnemen. Zelfs zeldzame wilde honden komen voor in dit gebied. In het gebied zijn de belangrijkste safari-activiteiten te voet of per safarivoertuig. Daarnaast kunt u de wilde dieren ook waarnemen vanuit de zogenaamde ‘hides’ die verspreid liggen over het park. Vanaf deze verscholen bunkers kijkt u uit over waterbronnen waar wilde dieren van de Waterberg Regio hun dorst komt lessen. Verder leven er bijzondere vogelsoorten in het gebied, zoals de struisvogel, kaapgier en zwarte adelaar. 

Deel deze bestemming:

Activiteiten in de Waterberg Regio

  • Plateau hike – een hike over het Waterberg Plateau is heel avontuurlijk en biedt indrukwekkende vergezichten. U wordt begeleid door een gids die u alles vertelt over de planten en dieren die u onderweg tegenkomt. Stop onderweg op een mooie picknick-spot om te genieten van het uitzicht en wat snacks.
  • Sundowner – aan het einde van de dag is een ‘sundowner’ een mooie afsluiter. Op een vlak plateau staat een tafel, stoelen en verfrissende wijn of champagne. Zie hoe de zon ondergaat, waarna langzaam de vallei van het Waterberg plateau roze kleurt.
  • Neushoorns tracken – één van de mooiste wildsoorten van de Waterberg is de neushoorn. Tijdens een tracking wordt u begeleid door een gids die het gebied zeer goed kent. Zo bestaat de grootste kans dat u de indrukwekkende dieren tegenkomt.
  • Natuurwandeling – wanneer u er zelf op uit wilt, zonder begeleiding, kunt u een natuurwandeling ondernemen. Er zijn verschillende route’s om te volgen, waarbij u uitzichtpunten, botanische stuiken en waterbronnen passeert.

Beste Reistijd Waterberg Regio

De beste reistijd om de Waterberg Regio te bezoeken is tussen juli en september. Ook de andere maanden van het droge seizoen (mei tot oktober) zijn een goede maanden om het gebied te bezoeken. In deze periode is het relatief droog en kunt u het makkelijkst wild spotten bij overgebleven waterbronnen.

Droge Seizoen

  • Mei, juni, juli en augustus – vanaf mei begint het droog te worden in de Waterberg regio. Het is doorgaans erg zonnig in het droge seizoen. In deze maanden kan het ’s ochtends nog wel erg fris zijn, vaak gemiddeld rond de 5 graden. Warmere kleding wordt aangeraden sterk aangeraden voor de vroegere safari-activiteiten. Overdag wordt het een stuk warmer, rond de 24 graden gemiddeld.
  • September en oktober – in deze laatste twee maanden van het droge seizoen ligt de dagelijkse temperatuur een stuk hoger. ’s Ochtends is het gemiddeld 12 graden en later op de dag kan het 29 graden worden. Echter kan de eerste regenval wel plaatsvinden in september en oktober.

Groene Seizoen

  • November en december – het groene seizoen gaat van start. De regenval komt nog niet op het maximale niveau, maar er valt wel meer regen dan de maanden hiervoor. Dit is de warmste periode van het jaar, met constante temperaturen van gemiddeld 30 graden.
  • Januari, februari en maart – dit is de bulk van het groene seizoen. In deze periode valt de meeste regen van het jaar. Desalniettemin schijnt de zon nog steeds de meeste dagen van deze drie maanden.
  • April – in april komt het groene seizoen tot een einde. De regenval neemt sterk af en het wordt koeler. ’s Ochtends wordt het gemiddeld 12 graden, terwijl het ’s middags zo’n 27 graden kan worden.

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross