Terug naar Namibië

Windhoek

De stad Windhoek is de hoofdstad van Namibië. Het is vrijwel voor iedere reis het startpunt van een mooi avontuur door het ongerepte Namibië. Op een uur reistijd van de hoofdstad ligt het Hosea Kutako international Airport. De meeste toeristen verblijven een nacht in een veilige buitenwijk van de stad om te acclimatiseren en voor te bereiden voor aanvang van de reis. De stad Windhoek is niet alleen een doorreis punt- het is een relatief moderne stad met verschillende historische bezienswaardigheden. Bovendien zijn er verschillende activiteiten mogelijk, mocht u langer in de hoofdstad willen verblijven. 

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Windhoek

Bezoek bijvoorbeeld het ‘Independence Museum’, waar dieper wordt ingegaan op het verzet van Namibië tegen de koloniale tijden. De Christuskirche is een van de oudste kerken van het land, en het fort Alte Feste is het oudste gebouw van de stad. Beide zijn het bezoeken waard. Verder kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen in de stad. Lokale kunst en souvenirs worden verkocht bij de Namibia Craft Centre, dus wordt aangeraden om hier nog even langs te gaan voor vertrek. Daarnaast zijn er enkele goede restaurants en gezellige barretjes te vinden in het centrum en de luxere buitenwijk Eros. 

 

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Windhoek
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross