Terug naar Oeganda

Kidepo Valley National Park

Kidepo Valley National Park ligt in het noordoosten van Oeganda. Het is het meest afgelegen gebied in Oeganda, gelegen op de grens met Zuid-Sudan en Kenia. Een uniek park volle groen  savannelandschap en verschillende granieten rotspartijen. Naast het fotogenieke landschap en de safari-activiteiten kunt u hier ook verschillende culturele activiteiten ondernemen. Zo ontmoet u bijvoorbeeld de lokale Karamojong en Acholi stammen.

Deel deze bestemming:

Dieren in Kidepo Valley National Park 

Het wild in Kidepo Valley National Park is zeer divers. Olifanten en leeuwen worden hier vaak gespot. Daarnaast zijn de gigantische kuddes buffels een uitzonderlijk hoogtepunt. De kans is groot dat u kuddes van meer dan 1000 buffels spot! Andere jagers die in Kidepo te vinden zijn zijn luipaarden, cheeta’s, de bijzondere ‘bat-eared fox’ en de caracal. Ook jakhalzen en twaalf verschillende antilopensoorten leven hier. Naast het grotere wild zijn er ook 5 verschillende primaten te zien in Kidepo, waaronder de ‘Kavirondo’ bush baby die nergens anders voorkomt.

Vogelsoorten in Kidepo Valley

Terwijl u door het park beweegt hoort u overal vogelgezang. Vooral in het groene seizoen zoeken veel vogelsoorten Kidepo op. Zo’n 450 vogelsoorten, waarvan 20 mogelijk alleen in Kidepo te zien zijn. Heel uniek!

Activiteiten in Kidepo Valley National Park

Game drives in Kidepo Valley National Park 

De game drves door Kidepo vertrekken vanuit de verschillende lodges in het park. Uw ranger kent elke hoek van dit ongerepte gebied en de mooiste spots om even te pauzeren. In de Narus vallei leeft één van de hoogste concentraties wild van het park. Hier ligt namelijk de enige permanente waterbron van het park, waardoor deze vooral in het droge seizoen veel wild aantrekt.

Wandelsafari’s in Kidepo Valley National Park 

Tijdens wandelsafari’s begeleid uw tracker u te voet naar het wild van Kidepo. Wandel door bossen, langs waterbronnen en hike in de Lomej Mountains.

Bezoek de Kanangorok Hot Springs

In de Kidepo vallei liggen de Kanangorok Hot Springs. Hiervoor moet u richting het noorden van het park reizen. Het water van deze bronnen kan wel 50 graden worden!

Ontmoet de Karamojong stam

De lokale Karamojong bevolking leven op traditionele wijze. Zij leven in ‘manyatta’ hutjes, maken traditionele sieraden, wapens en kunst. Tijdens een bezoek ziet u hoe zij hun traditionele dans uitvoeren,

Beste Reistijd Kidepo Valley National Park

De beste reistijd om Kidepo Valley National Park te bezoeken is gedurende het droge seizoen, tussen september en maart. Dat neemt niet weg dat u ook tijdens het groene seizoen erg goede ervaringen op kunt doen in het park- zeker omdat de regenval hier erg meevalt vergeleken met andere delen van het land. De flora bloeit vollop in dit seizoen, en vogels trekken massaal naar Kidepo toe.

Droge Seizoen:

  • September, oktober en november – tijdens het begin van het droge seizoen kan het af en toe nog regenen, maar vanaf november valt er écht nauwelijks regen. Overdag is het erg warm, rond de 29 graden. ’s Ochtends en ’s avonds is de temperatuur comfortabel, gemiddeld zo’n 17 graden.
  • December, januari en februari – in deze drie maanden valt er nauwelijks tot geen regen, en wordt het nog warmer en droger. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 32 graden overdag, maar sommige dagen zullen er uitschieters tussen zitten.
  • Maart – het is nog relatief droog, maar de eerste regen begint weer te vallen. Dit helpt tegen de droogte en laat merken dat het groene seizoen eraan komt.

Groene Seizoen:

  • April, mei, juni, juli en augustus – wanneer het groene seizoen van start gaat begint de flora van het park weer te bloeien. Het regent vaak aan het eind van de dag, maar er valt wel minder regen dan in de andere parken van Oeganda. Het is nog steeds warm, met overdag een gemiddelde temperatuur van 27 graden. ’s Ochtends ligt de temperatuur rond de 17 graden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Kidepo Valley National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Oeganda

Lake Victoria Mgahinga Gorilla National Park Lake Mburo National Park Murchison Falls National Park Queen Elizabeth National Park Kidepo Valley National Park Kibale Forest National Park Bwindi Impenetrable National Park KAMPALA ENTEBBE