Terug naar Oeganda

Lake Mburo National Park

Lake Mburo National Park ligt in het zuiden van Oeganda, tussen Lake Victoria en Queen Elizabeth National Park in. In het park liggen 5 meren, waarvan het Mburo meer de grootste is. Verder bestaat het landschap uit savannegebied en bebossing. Deze bossen krijgen de kans te groeien doordat er geen olifanten in het park zijn die met hun slagtanden vegetatie neerhalen. Het park is relatief klein, ongeveer 260 km2 groot. Parken als Queen Elizabeth en Bwindi bieden betere wild-ervaringen, maar de unieke eigenschappen van Mburo N.P. maken het een leuke tussenstop wanneer u vanaf Kampala naar de grotere parken van het land reist.

Deel deze bestemming:

Dieren in Lake Mburo National Park

Een aantal geliefde diersoorten leven in Lake Mburo National Park. De giraffe, buffel en zebra kunnen in redelijk grote groepen worden gespot. Leeuwen worden slechts heel af en toe gezien, maar de populatie luipaarden is zeer gezond. Deze schuwe dieren worden meestal ’s avonds gespot. Nijlpaarden en krokodillen spetteren voornamelijk rond in het Mburo meer. Het park is ook een van de weinige gebieden van Oeganda waar de impala en eland antilope voorkomen.

 

 

Safari-activiteiten in Lake Mburo National Park

Game Drives in Lake Mburo

Game drives door Mburo brengen u langs het grote wild van Mburo. Zebra’s, giraffen en impala’s trekken door het savannelandschap. Een zeldzamer dier dat hier ook leeft is de boszwijn. Dit dier leeft op veel plekken in Afrika, maar wordt in Oeganda niet heel vaak gezien. Ook game drives na zonsondergang zijn hier toegestaan. Tijdens deze ritten heeft u een grotere kans om luipaarden te spotten.

Wandelsafari’s in Lake Mburo

Wandelsafari’s zijn toegestaan in Lake Mburo. Één bijzonder hoogtepunt van een wandelsafari is het beklimmen van de ‘Kazuma Lookout’. Deze heuvel domineert de omgeving en biedt een mooi uitzicht op savannelandschap en een meer.

Boottochten in Lake Mburo

Boottochten over het Mburo meer zijn zowel rustgevend als avontuurlijk. Om u heen fladderen talloze watervogels rond en gigantische nijlpaarden duiken zomaar op boven het wateroppervlak. Ondertussen worden verfrissende drankjes geserveerd en gaat de zon langzaam onder.

Safari’s per fiets/te paard

Toe aan échte afwisseling? Onderneem een begeleide safari te fiets of per mountainbike. Deze safari’s geven een echt gevoel van vrijheid terwijl u door het natuurrijke landschap trekt. Te paard langs een kudde buffels galopperen is iets wat geen reiziger meer vergeet!

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Lake Mburo National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Oeganda

Lake Victoria Mgahinga Gorilla National Park Lake Mburo National Park Murchison Falls National Park Queen Elizabeth National Park Kidepo Valley National Park Kibale Forest National Park Bwindi Impenetrable National Park KAMPALA ENTEBBE