Terug naar Seychellen

Alphonse Island

Alphonse Island past precies binnen het plaatje van een tropisch privé-eiland. De natuur van Alphonse is écht onaangetast. Witte zandstranden, tropische bebossing en heldere wateren vol leven maken Alphonse een waar paradijs. Exotische vogelsoorten, oude schildpadden en kleine krabbetjes zijn overal te zien. U kunt het eiland bereiken per vliegtuig vanaf Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen. Na een vlucht van ongeveer één uur wordt u opgewacht door vriendelijk personeel bij de landingsbaan van Alphonse.

Deel deze bestemming:

Activiteiten op Alphonse Island

Tijdens uw bezoek aan Alphonse Island kunt u volledig zelf kiezen wat voor activiteiten u onderneemt. Enkele van de leukste hoogtepunten op het land worden hieronder besproken.

 • Turtle tracking – onder begeleiding van professionele gidsen kunt u op zoek naar de schildpadden die Alphonse hun thuis noemen. U leest de sporen die de schildpadden achterlaten, identificeert nieuwe nesten en kunt met wat geluk zelfs nieuwgeboren schildpadden naar de zee begeleiden.
 • Nabijgelegen eilanden – verken de eilanden St. François en Bijoutier, twee onbewoonde eilanden die voornamelijk voor hun prachtige natuur en afgelegen ligging worden bezocht. Een privé picknick of bbq maakt uw bezoek aan deze eilanden helemaal af.
 • Vogelspotten – ook voor vogelliefhebbers is dit een prachtige bestemming. Vooral tussen oktober en april zijn er veel migrerende vogels die in het warme klimaat van Alphonse willen overwinteren.
 • Hikes en fietstochten – verken het eiland te fiets of tijdens wandelingen. Bij uw verblijf is een eigen fiets al inbegrepen, en het vriendelijke personeel begeleidt u graag tijdens een uitgebreide wandeling op het eiland.
 • De Spa – bieden de stranden van het eiland nog niet genoeg rust? Bezoek dan voor ultieme ontspanning de Spa van het resort waar u verblijft.

Activiteiten op de wateren van Alphonse Island

Natuurlijk biedt de Indische Oceaan ook talloze activiteiten. Lees hieronder over onze favoriete mogelijkheden.

 • Blue safari – ga het water op om op zoek te gaan naar het zeeleven dat de Indische Oceaan rijk is. Uw gids weet alles over de zeedieren waar u naar opzoek gaat, dus stel gerust al uw vragen. Natuurlijk worden snorkels op de boot meegenomen om écht vlakbij de mooiste dieren te komen. Dolfijnen, walvissen, roggen, haaien en kleinere, kleurrijke vissen kunnen gespot worden.
 • Kajakken – trek per kajak rond het eiland en passeer dolfijnen, schildpadden en vissen terwijl u afgelegen stukjes strand ontdekt.
 • Suppen – stand up paddleboarden wordt steeds populairder. Dit is niet alleen een goede training, maar ook een leuke manier om het eiland te verkennen. Daarnaast is deze activiteit bij zonsondergang extra sprookjesachtig!
 • Snorkelen en duiken – de snorkel- en duikervaringen die u kunt opdoen rondom Alphonse zijn van zeer hoge kwaliteit. Voor beide activiteiten zijn specifieke gebieden bestemd, passend voor uw ervaring en persoonlijke wensen. Talloze ‘dive sites’ en snorkelspots zijn het thuis van verschillende bijzondere vissoorten.
 • Diepzeevissen – met een ervaren gids gaat u de zee op om gigantische vissen te vangen.
 • Sunset cruise – aan het einde van een lange dag is een cruise bij zonsondergang precies wat u nodig heeft. Geniet van lekkere snacks, verfrissende drankjes en een zéér romantische setting.