Terug naar Seychellen

La Digue 

La Digue is een prachtig, slaperig eiland ten oosten van Praslin. Dit eiland staat onder reizigers bekend als één van de mooiste, meest ongerepte bestemmingen van de Seychellen. Er leeft slechts een kleine populatie lokalen op La Digue, en er is geen vliegveld aanwezig. U bereikt dit tropische stipje in de oceaan dan ook per boottocht vanaf Praslin. Na zo’n 20 minuten ziet u al de hagelwitte stranden aan de horizon opdoemen.

In de twee pittoreske dorpjes aan de westkust van La Digue zijn enkel een kleine supermarkt, boetiekhotelletjes en (érg lekkere) lokale restaurants te vinden. De meeste resorts liggen ook aan deze westkust. Verder is er één weg die langs een groot deel van het eiland strekt, waar de meeste mensen zich per fiets over verplaatsen. La Digue staat niet in het teken van hoogtepunten afvinken- tropische natuur, van perfecte stranden tot het groene binnenland, laat zich in alle rust ontdekken.

Deel deze bestemming:

Beste Stranden La Digue 

Er zijn veel verschillende strandjes in La Digue te vinden. Elk strand is paradijselijk, maar toch zijn er verschillen. Hieronder worden de mooiste stranden van La Digue beschreven.

  • Anse La Réunion – dit is één van de meest complete stranden van La Digue. La Réunion is in het westen van het eiland te vinden, waardoor het makkelijk te bereiken is vanaf de meeste resorts. Hier kunt u veel activiteiten ondernemen, zijn veel faciliteiten te vinden en leent de rustige zee zich goed voor snorkelen en duiken.
  • Anse Severe – dit strand is zeer geschikt voor families. Het water is hier afgeschermd van de open oceaan door koraal en rotsformaties, waardoor kinderen veilig het water in kunnen. Daarnaast heeft dit strand één van de beste uitzichten tijdens de zonsondergang.
  • Anse Source d’Argent – het beroemdste strand van La Digue. Gigantische granieten rotsformaties worden afgewisseld door het gouden strand en helder water. Er wordt een kleine toegangsprijs van 115 Rupees gevraagd voor dit strand, maar dit is het zeker waard. Wel kan het hier wat drukker zijn dan op andere stranden.
  • Grand Anse – een mooi strand aan de oostkust van La Digue. Dit is een rustiger strand met een wilde uitstraling. Het water is hier voor zwemmen wat minder geschikt, aangezien het zeer snel diep wordt. Hier kan echter zeer goed worden gesurft. Daarnaast is er ook een klein restaurantje te vinden waardoor  u hier gemakkelijk de hele dag kunt besteden.
  • Petite Anse – zoals de naam al doet vermoeden is dit het kleinere zusje van Grand Anse. Net zoals Grand Anse kan hier goed gesurft worden, maar is het strand minder geschikt voor zwemmen. Dit strand is perfect om met kinderen in de schaduw te spelen, te picknicken, of om te bezoeken tijdens een wandeling vanaf Grand Anse.

Andere Hoogtepunten La Digue

Vanuit uw resort op La Digue worden verschillende activiteiten georganiseerd. Enkele leuke voorbeelden worden hieronder uitgelicht.

  • La Passe – het kleine haventje bij La Passe is het thuis van enkele luxe jachten en wat Victoriaanse huizen. Wanneer de verse vangst binnenkomt verandert het rustige Passe in een bruisende vissersmarkt vol mensen.
  • Veuve Natural Reserve – in het midden van La Digue vindt u Veuve Natural Reserve, het thuis van de zeldzame ‘Black Paradise Flycatcher’. Dit is een zwarte vogel die zelden gespot wordt.
  • Château St Cloud – dit is een traditioneel gebouw dat dateert uit de 19de eeuw. Tegenwoordig omgebouwd tot een klein hotel, was dit ooit een plantage voor vanille. Vandaag de dag kunnen enkele ruïnes van slavenhuizen en de fabriek nog steeds worden bekeken.
  • L’Union Estate – wanneer u meer wilt leren over de duistere plantage geschiedenis van La Digue, kunt u dit openluchtmuseum bezoeken. Hier worden alle aspecten van het leven op een plantage uitgelicht. Ook kunt u hier reuzenschildpadden zien, paardrijden en La Digue Rock bezoeken.
  • Diverse Excursies – uiteraard zijn er talloze excursies te ondernemen op La Digue. Tijdens boottochten rond het eiland drinkt u lekkere drankjes, snorkelt u in de mooiste stukken zee en eindigt u de dag met een BBQ. Ook worden er diverse duikexcursies georganiseerd, of kunt u diepzeevissen.