Terug naar Seychellen

Silhouette Island

Tussen Mahé en North Island in ligt Silhouette Island, één van de grotere eilanden van de Seychellen. U kunt deze tropische bestemming vanaf Mahé per boot (30 min) of helikopter (15 min) bereiken. Vroeger was Silhouette Island in handen van een rijke Franse familie, wat nog steeds te zien is aan enkele koloniale gebouwen op het eiland.

Het binnenland van Silhouette is een National Park. Hier leven talloze endemische planten-, vogel- en reptielensoorten. Om die reden wordt het eiland ook wel een ‘levend museum’ genoemd, en is 93% van haar landmassa beschermd gebied. Er zijn hier geen grote wegen, slechts verscholen voetpaden en hier en daar een zandweg elektrische karretjes. Dit maakt Silhouette een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Silhouette Island

Silhouette Island is een typische tropische bestemming met bijzonder veel endemische flora & fauna. Naast luieren aan de heerlijke stranden en cocktails proeven tijdens boottochten zijn er enkele activiteiten die niet kunnen missen tijdens uw verblijf op het eiland.

  • Duiken – duikactiviteiten worden hier in kleine groepjes ondernomen. Dit is beter voor de natuur én maakt uw ervaring een stuk exclusiever. U wordt per boot naar de beste duiklocaties rondom het ieland gebracht. De meeste spots zijn binnen 15 min te bereiken. Er leeft zeer veel koraal in de oceaan rondom Silhouette, wat een perfecte omgeving voor het zeeleven creëert. Kleurrijke vissen, schildpadden en roggen zijn zelfs bij de makkelijkste duiklocaties al te zien!
  • Snorkelen – natuurlijk stelt snorkelen hier ook niet teleur. Dit kan zowel op eigen houtje, of tijdens een begeleide snorkeltocht. Tijdens deze excursie wordt u naar het kalmste deel van het eiland gebracht, waar de snorkelomstandigheden op hun best zijn.
  • Hikes – in het binnenland van Silhouette Island kunt u te voet tropisch regenwoud verkennen. Exotische vogels en planten duiken overal op. Onder begeleiding van een gdis kunt u naar Mont Dauban hiken, wat een prachtig uitzicht garandeert dankzij de top van 740 meter hoog. Ook hiken naar Anse Mondon, een verscholen strandje, is zeker de moeite waard.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Silhouette Island
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in de Seychellen

Mahe Cousin en Cousine Island Petite Soeur en Grand Soeur Fregate North Island Silhouette Island Praslin Felicite Curieuse Island La Digue DENIS ISLAND DESROCHES ISLAND BIRD ISLAND ALPHONSE ISLAND