Terug naar Tanzania

Katavi National Park

Katavi National Park ligt op een afgelegen locatie in het westen van Tanzania, ten zuiden van Mahale Mountains National Park. Katavi National Park is door de ligging minder eenvoudig te bereiken, dan bijvoorbeeld de bekendere parken in het noorden van Tanzania.  Slechts een enkele toerist is u voor geweest, want het park ontvangt jaarlijks slechts een paar honderd bezoekers. Een schril contract ten opzichte van andere regio’s in Tanzania. Katavi National Park is een exclusief en wildrijk gebied, dat garant staat voor een intiem avontuur, waarbij u één bent met de ongerepte natuur. Dit enorme park beslaat 4500 vierkante kilometer en is per vliegtuig te bereiken. Binnen dit gebied zijn slechts enkele kleinschalige lodges te vinden, dus hier komt u écht geen andere toeristen tegen tijdens uw safari!

Deel deze bestemming:

Dieren in Katavi National Park 

Het Katavi National Park is relatief onbekend gebied. Deze regio in onaangetast en hier leven grote concentraties wilde dieren.

Leeft de Big 5 in Katavi National Park?

In Katavi National Park kan met vier van de vijf ‘Big 5’ dieren waarnemen. Alleen de neushoorn leeft niet in Katavi. Buffels en olifanten bewegen zich hier voort in enorme kuddes tussen de Katuma en Kapapa rivieren. Hier leven grote leeuwenfamilies, die zich hier schuil houden voor hun prooi in het open graslandschap. Ook de luipaarden zijn goed vertegenwoordigd in Katavi, zij houden zich schuil in de bosrijke omgeving. Niet zelden ziet u hier de luipaarden met hun prooi in de enorme acaciabomen,

Ander wild in Katavi National Park

De Katuma rivier vormt de thuisbasis van talloze nijlpaarden, die hier met name in het droge seizoen vechten voor hun territorium. Soms droogt de rivier zover op, dat alleen de sterkte overlegen. Langs de oevers liggen hier de krokodillen op de loer tot onoplettende prooi voorbij komt. Daarnaast leeft in Katavi een behoorlijke populatie zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten. Uw safari wordt compleet wanneer u hier ook de cheeta’s, hyena’s en wilde honden kunt waarnemen.

Activiteiten in Katavi National Park

Game drives in Katavi

Natuurlijk behoort een game drive tot de belangrijkste activiteiten in Katavi National Park. Uw lodge of tentenkamp dient als uitstekende uitvalsbasis om de verschillende sectoren in dit enorme park te verkennen. Uw gids neemt u mee langs de mooiste stukjes natuur, zoals de waterbronnen vol nijlpaarden en krokodillen. In Katavi rijdt u in een open safarivoertuig, wat bijdraagt aan een optimale game drive.

Wandelsafari’s in Katavi

Wordt één met de ongerepte natuur in Katavi. Het beste doet u dit tijdens een wandelsafari. Doordat het gebied afgelegen ligt komen hier slechts een beperkt aantal bezoekers, zodat u écht de enige bent in deze omgeving. De drassige Katavi en Chada meren grenzen aan uitgestrekt savannelandschap. Tijdens een wandelsafari passeert u de grote groepen nijlpaarden en doorkruisd u de graslanden gevuld met buffels. Onderweg stopt u voor een picknickluch middenin de bush, omgeven door de wilde dieren van Katavi. Heel indrukwekkend.

Beste reistijd Katavi National Park

In het droge seizoen verzamelt het wild zich meer rond de schaarse waterbronnen. In deze periode is de kans groot dat u veel wild ziet.  In het groene seizoen verspreid het wild zich meer door het park, waardoor de kans kleiner is om grote aantallen wilde dieren bij elkaar waar te nemen. Een voordeel van deze reisperiode is dat de tarieven dan fors lager liggen.

Droge Seizoen:

  • Mei – dit is een transitieperiode tussen het groene en droge seizoen. Het regent nog steeds geregeld, maar het begint al een stuk droger te worden.
  • Juni, juli, augustus & september – dagelijks ligt de temperatuur rond de 31 graden en valt er nauwelijks regen. ’s Avonds kunnen temperaturen sterk afnemen, maar ligt de minimum temperatuur ligt nog steeds rond 17 graden.
  • Oktober – de overgangsperiode tussen het droge en het groene seizoen. De luchtvochtigheid en regenval neemt toe. Alsnog is het nog erg droog, een significant verschil is pas na deze maand merkbaar.

Groene Seizoen:

  • November t/m april – de luchtvochtigheid neemt gestaag toe in het groene seizoen. Het regent bijna dagelijks, maar vrijwel nooit de hele dag. Het kan ook onweren tegen het einde van de dag. Vegetatie gaat wel meer bloeien en migrerende vogels kunnen worden gespot gedurende deze maanden.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Katavi National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA