Terug naar Tanzania

Kilimanjaro National Park

Het Kilimanjaro National Park ligt in het noorden van Tanzania tegen de zuidelijke grens van Kenia aan. Dit nationale park beschikt over de hoogste gebergte van Afrika: Mount Kilimanjaro. De Kilimanjaro steekt bijna 6000 meter boven zeeniveau uit. Het National Park is ongeveer 650 vierkante kilometer groot en gemakkelijk vanuit Arusha te bereiken. Jaarlijks komen talloze avonturiers op deze indrukwekkende berg af. Veel reizigers komen op het park af om de Kilimanjaro te beklimmen, maar ook als wildpark is Kilimanjaro National Park het bezoeken waard.

Deel deze bestemming:

 

Activiteiten in Kilimanjaro National Park

Reizigers bezoeken het Kilimanjaro National Park uiteenlopend van het beklimmen van de berg tot safari’s in het lager gelegen savanne deel van het park.

Safari in Kilimanjaro National Park

Tijdens een safari door het park zult u de hoger gelegen delen van het landschap juist vermijden. Wild leeft namelijk vooral lager, waar meer voedsel en water te vinden is. In deze gedeeltes houden buffels, giraffen, luipaarden en verschillende primaten zich schuil. Voorbeelden van deze primaten zijn de ‘blue monkeys’ en de ‘bush babies’. Olifanten verplaatsen zich gewoonlijk in kuddes tussen de Namwai en Tarankia rivieren. Tijdens safari-activiteiten ligt de Kilimanjaro altijd op de achtergrond. Dit zorgt voor uitzonderlijke foto’s, waar de majestueuze berg een mooie achtergrond vormt.

De Kilimanjaro Beklimmen

Er zijn verschillende routes die naar de top van de Kilimanjaro leiden. Deze variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kunnen reizigers zelf kiezen hoe zij  de top willen bereiken. Het is en blijft een heftige hike waarvoor u erg fit moet zijn. Daarnaast is het essentieel om de juiste uitrusting mee te nemen. Een groot deel van de jaarlijkse hikers weet de piek uiteindelijk niet te bereiken. Wees echter niet getreurd- onderweg geniet u gegarandeerd van de prachtige uitzichten. De bebossing in lagere delen van het gebergte wordt al snel vervangen rotsachtige kliffen met minder vegetatie.

Beste reistijd Kilimanjaro National Park

De beste reistijd om Kilimanjaro National Park te bezoeken is afhankelijk van de geplande activiteiten.

Droge Seizoen:

  • Januari & februari – dit zijn de warmste maanden van het jaar. Dit maakt het beklimmen van de Kilimanjaro comfortabeler. Daarnaast verzamelt wild zich vaker rondom waterbronnen.
  • Juli, augustus, september & oktober – in deze maanden is het ook droog en zijn temperaturen lager. In deze maanden is extra belangrijk om warme kleding mee te nemen tijdens safari-activiteiten.

Groene Seizoen:

  • November & december – het droge seizoen gaat over in het groene seizoen. In deze tijd zal het steeds vaker gaan regenen en worden beklimmingen al lastiger. Tijdens safari-activiteiten zult u hier minder last van hebben. De vegetatie bloeit extra veel en het regent bijna nooit de volledige dag.
  • April & mei – gedurende deze periode valt de meeste regen. Beklimmingen worden bijna nooit meer aangeboden in deze maanden. Safari-activiteiten kunnen enigzins belemmerd worden door regen, maar zijn mogelijk. De flora bloeit volop.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Kilimanjaro National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA