Terug naar Tanzania

Kilimanjaro National Park

Het Kilimanjaro National Park ligt in het noorden van Tanzania tegen de zuidelijke grens van Kenia aan. Dit nationale park bevat het hoogste gebergte van Afrika: Mount Kilimanjaro. Jaarlijks komen talloze avonturiers af op deze indrukwekkende berg die bijna 6000 meter boven zeeniveau uitsteekt. Het National Park is ongeveer 650 vierkante kilometer groot en gemakkelijk vanuit Arusha te bereiken. Veel reizigers komen op het park af om de Kilimanjaro te beklimmen, maar ook als wildpark is Kilimanjaro National Park het bezoeken waard.

Deel deze bestemming:

 

Activiteiten in Kilimanjaro National Park

Reizigers kunnen zowel voor hikes door het Kilimanjaro gebergte als voor ervaringen met Afrikaans wild in dit park terecht.

Safari in Kilimanjaro National Park

Tijdens een safari door het park zult u de hoger gelegen delen van het landschap juist vermijden. Wild leeft namelijk vooral lager, waar meer voedsel en water te vinden is. In deze levendige delen houden buffels, giraffen, luipaarden en verschillende primaten zich schuil. Voorbeelden van deze primaten zijn de ‘blue monkeys’ en de ‘bush babies’. Olifanten verplaatsen zich gewoonlijk in kuddes tussen de Namwai en Tarankia rivieren. Tijdens safari-activiteiten ligt de Kilimanjaro altijd op de achtergrond. Dit maakt voor wonderlijke foto’s van wild in contrast tot het indrukwekkende gebergte.

De Kilimanjaro Beklimmen

Er zijn verschillende routes naar de piek van de Kilimanjaro uitgestippeld die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo kunnen reizigers zelf kiezen hoe zij willen proberen de top te bereiken. Het is en blijft een heftige hike waarvoor u erg fit moet zijn. Daarnaast is het essentieel om de juiste uitrusting mee te nemen. Een groot deel van de jaarlijkse hikers weet de piek uiteindelijk niet te bereiken. Wees echter niet getreurd- onderweg geniet u gegarandeerd van de prachtige uitzichten. De bebossing in lagere delen van het gebergte wordt al snel vervangen rotsachtige kliffen met minder vegetatie.

Beste reistijd Kilimanjaro National Park

De beste reistijd om Kilimanjaro National Park te bezoeken is afhankelijk van de geplande activiteiten.

Droge Seizoen:

  • Januari & februari – Dit zijn de warmste maanden van het jaar. Dit maakt het beklimmen van de Kilimanjaro comfortabeler. Daarnaast verzamelt wild zich vaker rondom waterbronnen.
  • Juli, augustus, september & oktober – In deze maanden is het ook droog en zijn temperaturen lager. In deze maanden is extra belangrijk om warme kleding mee te nemen tijdens safari-activiteiten.

Groene Seizoen:

  • November & december – Het droge seizoen gaat over in het groene seizoen. In deze tijd zal het steeds vaker gaan regenen en worden beklimmingen al lastiger. Tijdens safari-activiteiten zult u hier minder last van hebben. De vegetatie bloeit extra veel en het regent bijna nooit de volledige dag.
  • April & mei – Gedurende deze periode valt de meeste regen. Beklimmingen worden bijna nooit meer aangeboden in deze maanden. Safari-activiteiten kunnen enigzins belemmerd worden door regen, maar zijn mogelijk. De flora bloeit vollop.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Kilimanjaro National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA