Terug naar Tanzania

Lake Eyasi

Gelegen nabij de Ngorongoro Krater en Serengeti National Park ligt het glinsterende Eyasi meer. Dankzij de ligging tussen twee belangrijke hoogtepunten vormt Lake Eyasi een interessante tussenstop. Het meer is een omgeven door indrukwekkende natuur. 

Lake Eyasi staat niet bekend vanwege de enorme concentraties wilde dieren. Toch is het een mooie bestemming voor elke natuurliefhebber en zorgt het voor de nodige afwisseling. De natuur rondom het Eyasi meer is erg indrukwekkend. Tropisch groene vegetatie en een gigantische hoeveelheid watervogels trekken de aandacht van de bezoekers tijdens safari-activiteiten..

Deel deze bestemming:

 

Activiteiten in Lake Eyasi

Natuurwandelingen in Lake Eyasi

Veel van de natuur wordt te voet verkent. Wandelingen door de dichte bebossing en langs de oevers van het meer doen reizigers kennis maken met de flamingo’s, pelikanen en nijlpaarden die zich hier kunnen ophouden.

Kennismaken met de Hadzabe stam

De Hadzabe stam is één van de oudste stammen van Oost-Afrika. Zij hebben altijd aan de oevers van het Eyasi meer geleefd en zijn jagers en verzamelaars. Hun wapens zijn primitief- zij jagen met krachtige bogen op het wild in hun omgeving. Zij verplaatsen wanneer het weer omslaat of dieren verder migreren. In verschillende grotten rondom Lake Eyasi zijn nog zeer oude rotstekeningen te vinden van de vroegere Hadzabe bewoners. Tijdens een bezoek aan de Hadzabe kunt u alles leren over de jacht, lokale planten en overleven in het wild. 

Kennismaken met de Datoga stam

De Datoga zijn in tegenstelling tot de Hadzabe geen jagers- vee staat centraal in hun maatschappij. Zij consumeren de melk, het vlees en soms zelfs het bloed van hun vee. Deze stam is erg goed in het bewerken van ijzer, waardoor zij geregeld sieraden en wapens met de Hadzabe kunnen ruilen voor honing en fruit. 

Beste Reistijd Lake Eyasi

Het is overdag bijna altijd lekker warm bij Lake Eyasi, maar de regenval verschilt wel erg tussen periodes. Er zijn twee groene periodes en één droog seizoen per jaar. De beste reistijd om Lake Eyasi te bezoeken valt tussen juni en oktober, omdat er weinig regen valt in deze maanden. Echter kan het Eyasi meer dan wel voor grote delen opdrogen.

Droge Seizoen

  • Juni, juli, augustus, september en oktober – het droge seizoen valt in deze maanden. Het is overdag lekker warm, met gemiddelde temperaturen van 24 graden. ’s Ochtends is het iets koeler, rond de 14 graden. Veel grote watervogels broeden in deze maanden, wat een leuk hoogtepunt is. Echter droogt het meer wel op, wat als nadeel kan worden gezien.

Groene Seizoen

  • November en december – deze twee maanden kenmerken het begin van het groene seizoen. Er vallen korte regenbuien, waardoor u weinig last zult hebben van lastig terrein. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 27 graden overdag en 16 graden ’s ochtends.
  • Januari en februari – in deze maanden vindt een droge periode plaats. De maanden maken nog steeds onderdeel uit van het groene seizoen, maar de kans op regen is klein.
  • Maart, april en mei – dit is de natste periode van het jaar. Het regent dagelijks, maar bijna nooit de hele dag. Wegen worden modderig in deze maanden, dus sommige activiteiten kunnen lastiger worden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Lake Eyasi
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA