Terug naar Tanzania

Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligt tussen indrukwekkende rotsformaties van de Great Rift Valley en het Manyara meer. Het enorm diverse landschap en de bijzondere dieren die bij het Manyara meer gevonden kunnen worden zijn zeer aantrekkelijk. Van watervallen tot warm waterbronnen en boomklimmende leeuwen.. een bezoek aan Lake Manyara National Park vormt een unieke belevenis.

De ligging van Lake Manyara National Park is erg voordelig. Wanneer u vanuit Arusha richting het Serengeti National Park en de Ngorongoro krater reist, komt u vanzelf langs dit mooie park. Vandaar dat dit een mooie tussenstop vormt tijdens uw reis.

Deel deze bestemming:

 

Dieren in Lake Manyara National Park 

Bij binnenkomst in het park waant u zich middenin de jungle. Om u heen ziet u een groene oase, hoge bomen en watervallen. Dit is het ideale leefgebied voor grote groepen bavianen, meerkatten, waterbokken en aardvarkens. Dieper in het park ziet u meer en meer contrasten- het tropisch regenwoud verandert in uitgestrekte savannevlakten met groter wild. Giraffen met een donkere tint en boomklimmende leeuwen vragen hier om de aandacht. Ook buffels, zebra’s, gnoes en olifanten komen hier veel voor. De ‘hippo pool’ is dé plek om nijlpaarden te zien. Hyena’s, wilde honden en cheeta’s worden minder makkelijk gespot, maar leven hier wel.

Vogelsoorten

Andere diersoorten zoals ooievaars, pelikanen, visarenden en de zwarte adelaar kunnen hier ook gezien worden. De beroemde migratie van de enorme populatie flamingo’s die in het meer neerstrijkt is ook erg bijzonder om te aanschouwen.

Activiteiten in Lake Manyara National Park

Game drives in Lake Manyara National Park 

De game drives door het Lake Manyara National Park brengen u langs erg variërend landschap. Dichte bebossing, uitgestrekte savanne en het Manyara meer vormen de hoogtepunten. Ook mogen game drives ná zonsondergang worden ondernomen. Uw gids gebruikt een spotlight om divers wild aan te wijzen.

Boot- en kanotochten

Verder zijn boot- en kanotochten ook beschikbaar in dit park. U doorkruist het Manyara meer, passeert kleurrijke flamingo’s en ziet zebra’s en giraffen hun dorst lessen aan de oevers.

Lake Manyara Tree Walkway 

De Lake Manyara Tree Walkway is een route van touwbruggen die u kunt beklimmen. U verplaatst zich op grote hoogte tussen de verschillende touwbruggen en krijgt u een prachtig uitzicht op het park. Vogels vliegen op soortgelijke hoogte langs, en misschien ziet u zelfs primaten bovenin de bomen zitten. Sommige touwbruggen zijn wel 370 meter hoog!

Bezoek aan een Masai dorp

Leer de Masai kennen tijdens een bezoek aan hun lokale dorp. U wordt met open armen ontvangen en kunt traditionele liederen en dansen bijwonen. Bekijk ook de bomba’s, primitieve hutjes die van modder en stro gemaakt zijn. De manier van leven die de Masai kennen staat in sterk contrast met de onze- en dat maakt deze ervaring extra bijzonder.

Beste reistijd Lake Manyara National Park

Wild kan gedurende het hele jaar goed gespot worden in het Lake Manyara National Park. In het groene seizoen, tussen november en mei, bloeit de vegetatie vollop en bulderen watervallen krachtig. In het droge seizoen is wild in hogere concentraties te spotten rondom de overgebleven waterbronnen.

In de nacht en ochtend kan het redelijk koud zijn in het park, maar overdag wordt het een stuk warmer. Het wordt bijna nooit zo warm dat u zich oncomfortabel zult voelen. Er wordt voornamelijk aangeraden om rekening te houden met de koudere temperaturen bij uw activiteiten in de ochtend en late avond.

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus en september – het regent niet tot nauwelijks in deze droge maanden. Het is lekker warm in deze periode. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur rond 24 graden, terwijl het ’s nachts afkoelt naar 14 graden.
  • Oktober – oktober is de laatste maand van het droge seizoen. In deze maand kan er al wat regenval voorkomen, maar het is nog steeds zeer zonnig.

Groene Seizoen:

  • November en december – het groene seizoen begint met korte regenbuien. Het regent bijna nooit de hele dag en is lekker warm. Overdag is het gemiddeld 27 graden, en ’s ochtends koelt het af tot 16 graden.
  • Januari en februari – in deze tussenpose kan het een tijdje droger worden. Het staat niet vast wanneer deze drogere periode precies begint, en hoe lang deze duurt. Aangezien het minder regent worden safari-activiteiten niet verstoord. Ook bloeit de flora vollop dankzij de natte periode ervoor.
  • Maart, april en mei – in deze laatste periode van het groene seizoen valt de meeste regen van het jaar. Vooral in maart en april kan het vaak regenen, en de regenbuien duren ook langer dan in andere periodes. Echter wordt het vanaf mei een stuk droger, en merkt u dat het droge seizoen eraan komt.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Lake Manyara National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA