Terug naar Tanzania

Mahale Mountains National Park

Het Mahale Mountains National Park ligt in het uiterste westen van Tanzania. Het is een échte ‘off the beaten track‘ bestemming binnen Tanzania, die slechts door een enkele toerist is bezocht.

Het gebied biedt voor ieder wat wils: van ontspannen in een paradijselijke omgeving tot het ondernemen van avontuurlijke activiteiten. Dit is namelijk één van de beste gebieden in Afrika voor een trekking naar de chimpansees. Deze prachtige dieren leven diep in de bossen, in een beschermd leefgebied. In Mahale Mountains National Park bevindt zich bovendien het kristalheldere Tanganyikameer, dat het op één na diepste meer op aarde is. Het meer wordt omringd door bergketens en tropische vegetatie, en op de oevers bevinden zich prachtige witte stranden. Op deze unieke plek is slechts een zeer beperkt aantal lodges aanwezig, wat uw verblijf extra speciaal maakt.

Hoe u dit afgelegen gebied bereikt? Een klein vliegtuigje brengt u naar de landingstrip in de bush, om vervolgens het laatste deel van uw reis per boot af te leggen. Binnen binnen het Mahale Mountains National Park zijn namelijk geen wegen of enige andere vorm van infrastructuur aanwezig. Ongerept, authentiek en wild: in Mahale Mountains bent u echt één met de natuur.

Deel deze bestemming:

Activiteiten Mahale Mountains National Park

Chimpansee trekking

In Mahale leven ongeveer 1000 chimpansees. Tijdens een bezoek aan dit park staat een chimpansee trekking dan ook altijd op het programma. Te voet en onder begeleiding van een tracker gaat u op zoek naar de speelse primaten. Onderweg komt u ook andere bijzondere dieren tegen, zoals de gele baviaan, rode franjeaap en de vervet aap, die van boom naar boom springen. De ervaren tracker wijst naar bijzondere planten en vertelt over hun speciale eigenschappen, terwijl u zich een weg door het groen baant. Stevige wandelschoenen, een lange broek en een goede camera en verrekijker zijn een must! Oog in oog komen met de grote groepen chimpansees is erg bijzonder. U ziet hoe zij voor elkaar zorgen, grappen met elkaar uithalen, maar ook ruzie maken om gevonden fruit.

De tropische oevers van het Tanganyika meer

Toe aan wat rust na een intensieve trek? Het Tanganyika meer biedt precies wat u nodig heeft. Het witte strand en het heldere water zijn erg verleidelijk na een trekking in het bos. Bent u niet zo van het relaxen op het strand? Geen zorgen, er zijn voldoende andere activiteiten die u kunt ondernemen. Wat dacht u van een kajaktocht langs de oever van het meer, een boottocht naar de nijlpaarden of een visexpeditie, waarbij u de hengel uitgooit naar endemische roofvissen. Aan het eind van de dag geniet u van een drankje bij het kampvuur met uitzicht op het meer, dat glinstert in het licht van de ondergaande zon. ’s Nachts valt u in slaap onder een oneindige en heldere sterrenhemel, met de geluiden van de bush op de achtergrond.

Beste reistijd Mahale Mountains National Park

Droge Seizoen:

  • Juni & juli – het droge seizoen begint in juni. Chimpansees verzamelen zich in grote groepen en zijn vaak wat dieper in het bos te vinden. Een chimpansee trekking duurt gemiddeld iets  langer dan later in het seizoen. De dagen zijn warm en het regent nauwelijks.
  • Augustus, september & oktober – vanaf augustus wordt het nog droger en warmer. Het meer biedt de nodige verkoeling. De chimpansees vinden nu ook meer fruit iets minder diep in het bos. Hierdoor kunnen de chimpansees sneller worden gevonden en duurt de trekking iets korter.

Groene Seizoen:

  • November t/m april – Temperaturen liggen lager in het groene seizoen. De hogere luchtvochtigheid kan er wel voor zorgen dat het nog steeds erg warm aanvoelt. De meeste dagen valt er regen, echter bijna nooit voor hele lange periodes. Aan het eind van de dag kan het stromen, wat indrukwekkende beelden van bliksem boven het Tanganyika meer oplevert. Het tracken van de chimpansees is nog steeds mogelijk, echter kan de hike iets lastiger zijn door de natte ondergrond.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Mahale Mountains National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA