Terug naar Tanzania

Mikumi National Park

Mikumi National Park staat ook wel bekend als ‘Little Serengeti’. Het park ligt op ongeveer 4 uur rijden van Dar Es Salaam. Het park is eenvoudig te bereiken via de A7 snelweg vanuit Dar Es Salaam. Een nadeel is deze snelweg het wildpark doorkruist. Gelukkig weten ervaren ranger doorgaans eventuele geluidoverlast te vermijden, door meer de afgelegen gedeeltes in het park te verkennen. Ook kan wild zich vrij tussen Mikumi en het beroemde Selous Game Reserve verplaatsen.

Deel deze bestemming:

De Big 5 in Mikumi National Park

Vier van de vijf Big 5 dieren kunnen in Mikumi worden gespot. Leeuwen houden zich geregeld in de uitgestrekte ‘Mkata Plain’ op. Luipaarden zijn (zoals bijna altijd) moeilijker te spotten en verschuilen zich in dichtere vegetatie. Grote kuddes olifanten en buffels zijn wel makkelijk te spotten wanneer zij het open landschap doorkruisen.

Ander wild in Mikumi National Park

Naast vier van de vijf Big 5 dieren leven er giraffen, nijlpaarden, zebra’s, wildebeest, hyena’s en wilde honden in het park. Ook verschillende soorten antilope kunnen hier gevonden worden. De ‘Lichtenstein’s hartebeest’ is een van de zeldzamere antilopen die u hier kunt spotten.

Activiteiten in Mikumi National Park

Game drives

In Mikumi staan game drives centraal. Game drives worden vanuit lodges in het park georganiseerd, maar sommige bezoekers maken ook trips vanuit Dar es Salaam. De lokale gidsen bij lodges en kampen kennen het gebied het best en volgen de meest wildrijke routes. Selfdrives zijn ook toegestaan binnen het park. Probeer tijdens deze game drives ook de vele vogels te spotten die in het gebied leven. Er zijn meer dan 400 vogelsoorten gespot in het park!

Wandelsafari’s

Het is mogelijk om een wandelsafari te ondernemen in Mikumi. Dit kan een wandelsafari van meerdere dagen zijn, waarbij ’s avonds wordt overnacht in kleine koepeltenten. Daarnaast zijn er verschillende korte walking trails beschikbaar. Deze wandelingen duren ongeveer drie uur en beginnen vroeg op de ochtend. Tijdens de ochtenduren ziet u de zon opkomen en het wild ontwaken.

Beste reistijd Mikumi National Park

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus & september – dit is de bulk van het droge seizoen. Er valt nauwelijks regen en temperaturen liggen relatief laag. ’s Avonds koelt het af tot 18 graden, terwijl de temperatuur overdag rond de 27 graden ligt.
  • Oktober – de eerste regen kan gaan vallen rond het einde van oktober. Dit is de maand waarin het droge seizoen overgaat in het groene seizoen.

Groene Seizoen:

  • November & december – dit zijn de eerste maanden van het groene seizoen. Het regent af en toe, maar wanneer de échte regendagen komen is niet zeker.
  • Januari & februari – het groene seizoen begint in deze maanden echt op gang te komen. Het regent normalitair geen hele dagen, maar regenval aan het eind van de dag komt steeds vaker voor. Vegetatie begint te bloeien en veel dieren krijgen hun jongen in deze maanden.
  • Maart, april & mei –  deze drie maanden vormen de natste periode van het jaar. Vegetatie staat vollop in bloei en regenval komt op de meeste dagen voor.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Mikumi National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA