Nyerere National Park Bush Dinner
Terug naar Tanzania

Nyerere National Park

Het voormalige Selous Game Reserve (tegenwoordig ‘Nyerere National Park’) is een gigantisch park in het zuiden van Tanzania. Sinds 2019 heeft dit gebied de status van een nationaal park en is vernoemd naar de eerste president van Tanzania, de vader van de natie. De omvang van het park in immens, met ongeveer 30.000 vierkante kilometers ongerepte natuur. Een van de belangrijkste kenmerken van Nyerere National Park is het rivierensysteem dat vanuit de omliggende hooglanden voert, die uiteindelijk eindigt in de machtige Rufiji rivier. De Rufiji rivier heeft het gebied hier gevormd tot een dramatisch landschap, met moerasgebieden, enorme kloven en diverse meren. Een grote verscheidenheid aan wilde dieren werd aangetrokken door het water en de vruchtbare vegetatie. Een uniek gebied in Tanzania, want dit is de enige plek waar het mogelijk is om een bootsafari te maken. Dit is een unieke manier om de omgeving vanuit een geheel ander perspectief te ervaren.

Deel deze bestemming:
Nyerere National Park Birdlife

Dieren in Nyerere National Park

Het Nyerere National Park, dat voorheen bekend was als Nyerere National Park is één van de beste safariparken in Afrika. Een uniek en ongerept gebied met grote concentraties wilde dieren.

De Big 5 in Nyerere National Park

Het Nyerere National Park is de thuisbasis van de ‘Big Five’. Reizigers die hier de zwarte neushoorn tegenkomen tijdens een safari hebben veel geluk, want gemiddeld is de kans klein. De schuwe neushoorns houden zich voornamelijk schuil in een bosachtige omgeving. Een moeilijk bereikbaar gebied tijdens uw safari-activiteiten. Bovendien leven in Nyerere National Park leven meer dan 100.000 buffels, evenals een grote populatie leeuwen. Daarnaast heeft het park een enorme populatie Afrikaanse olifanten. Ook luipaarden komen hier voor, ook al houden die zich graag op in dichte vegetatie.

Andere dieren in Nyerere National Park

Naast de ‘Big 5’ leeft er nog veel meer wild in Nyerere National Park. Giraffen torenen hier boven de bomen uit. In de Rufiji rivier houden de nijlpaarden en krokodillen zich schuil in het water, terwijl de gnoes en kuddes antilopen over de open vlaktes aan de horizon voorbij trekken. Het Nyerere National Park is tevens een uitstekend park om de met uitsterven bedreigde wilde honden waar te nemen.

Beste Reistijd Nyerere National Park

De beste reistijd voor het Nyerere National Park is tussen juni en oktober. Gedurende het droge seizoen is het eenvoudiger om wilde dieren te spotten, omdat de vegetatie uitdunt als gevolg van langdurige droogte. Ook de tijdelijke waterbronnen drogen uit, waardoor wilde dieren massaal naar het permanente water trekken. Hierdoor is het mogelijk om veel wilde dieren bij elkaar waar te nemen, wat voor unieke foto’s kan zorgen.

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus, september en oktober – in het droge seizoen is de kans op regen zeer klein. Overdag ligt de temperatuur rond de 28 graden en ook ’s ochtends en ’s avonds is het niet koud. Dankzij de droogte trekt het wild in grote aantallen naar permanent water, zoals de Rufiji rivier. Zeker tijdens boottochten wordt het duidelijk hoe wilde dieren worden waargenomen in deze periode.

Groene Seizoen:

  • November en december – in deze overgangsperiode begint het meer te regenen. Wel zijn de regenbuien kort en heeft u weinig van overlast tijdens uw safari-activiteiten. Het land begint langzaam groener te worden na een lange periode van droogte.
  • Januari en februari – de hoeveelheid regenbuien neem langzaam toe. Ook wordt het warmer, de gemiddelde temperatuur ligt in deze periode rond de 30 graden. Ook ’s ochtends is het warm, met temperaturen rond de 22 graden.
  • Maart en april – dit zijn de maanden met de meeste regenval in het jaar. Het regent bijna elke dag, echter bijna nooit de hele dag door. De omgeving begint echt te bloeien.
  • Mei – gedurende deze overgangsperiode van het groene naar het droge seizoen neemt de regenval sterk af. Het regent af en toe. Overlast van de regen van maart en april zal snel verdwijnen wanneer het droge seizoen van start gaat.

Activiteiten in Nyerere National Park

Game drives in Nyerere National Park

Een van de meeste populaire activiteiten inNyerere National Park zijn de safari’s in een open voertuig. Tijdens een game drive gaat u erop uit om zoveel mogelijk wilde dieren waar te nemen. U komt mogelijk vlakbij grote kuddes olifanten, giraffen en buffels. Met een voertuig kunt u een groter deel van het park verkennen, waardoor iedere safari weer geheel anders is. Off-road rijden is hier in sommige delen van het park ook toegestaan, waardoor u soms net iets dichtbij unieke diersoorten kunt komen.

Wandelsafari’s in Nyerere National Park

In het Nyerere National Park is het ook toegestaan om deel te nemen aan wandelsafari’s. Vroeg in de ochtend vertrekt u onder begeleiding van een park ranger, om op zoek te gaan naar het grote wild van Nyerere. Oog in oog komen met zebra’s, olifanten en leeuwen is zeer spannend. Daarnaast vertelt uw ranger u alles over het kleinere wild en de flora die u misschien ontgaan zou zijn tijdens de  reguliere game drives per voertuig.

Bootsafari’s in Nyerere National Park

De Rufiji rivier loopt door het park en is een bron van overleven voor de dieren en de vegetatie in het gebied. In de rivier leven enorme aantallen nijlpaarden en krokodillen. Tijdens een bootsafari passeert u deze imposante dieren op veilige afstand. Ook kunt u hier verschillende vogelsoorten waarnemen. Uiteraard trekt het permanente water ook dorstig wild aan, want voor spectaculaire foto’s kan zorgen tijdens een bootsafari. Bij zonsondergang geniet u van een indrukwekkend uitzicht, terwijl het water verandert van kleur. Geniet op de boot van een verfrissend drankje, alvorens u terugkeert naar uw lodge.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Nyerere National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA