Terug naar Tanzania

Tarangire National Park

Tarangire National Park is één van de belangrijkste wildparken in het noorden van Tanzania. Het park ligt op slechts 2,5 uur rijden vanaf Arusha, een stad dat voor veel reizigers het startpunt is van een safari langs het noordelijke circuit van Tanzania. Het park is heel indrukwekkend en heeft een uniek karakter. Tarangire National park is voor een groot deel van het jaar één groene oase en in het park zijn de wilde dieren in overvloed aanwezig. Het park staat bekend om haar gigantische kuddes olifanten. Bovendien valt deze regio onder het leefgebied van de Masai-bevolking. Zij leven hier vredig op semi-nomadische wijze met hun vee en de wilde dieren van het Tarangire National Park.

Deel deze bestemming:

Dieren Tarangire National Park

Één van de grooste aantrekkingskrachten van Tarangire National Park is de grote populatie olifanten. De enorme kuddes in dit park kunnen soms zelfs uit 300 olifanten bestaan! Een encounter met zo’n groep olifanten tijdens één van de safari-activiteiten is dan ook zeer indrukwekkend. Het staat garant voor unieke foto’s.

In de Tarangire rivier leven nijlpaarden en krokodillen. Deze rivier is ook een belangrijke bron van overleven voor veel wilde dieren in het park. Grote groepen spiesbokken, gnoes, zebra’s en buffels komen op het water af. Uiteraard trekt dit de aandacht van verschillende roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden maar ook cheeta’s. Daarnaast spot u met wat geluk hier zelfs de zeldzame wilde honden.

Activiteiten Tarangire National Park

Game Drives in Tarangire

Een begeleide game drive door Tarangire is altijd veelbelovend. U gaat op zoek naar het grote wild van het park. Olifanten, giraffen, leeuwen en zebra’s worden regelmatig waargenoemn. Onderweg stopt u op een mooie locatie voor een verfrissend drankje en snacks. Vaak stopt u op één van de mooie uitkijkpunten in het park, waar u vanaf een heuvel uitkijkt op de uitgestrekte savanne. Hier krijgt u een indruk hoe immens groot het gebied is, terwijl u het wild voorbij trekken.

Wandelsafari’s in Tarangire

Onder begeleiding van een professionele ranger kunt u het gebied te voet verkennen. Tijdens een wandelsafari in Tarangire leert u voetsporen herkennen, ziet kleine insecten van dichtbij en komt u mogelijk ook oog in oog met groter wild. Tijdens een wandelsafari in Tarangire verkent u regio’s waar u één bent met de natuur en geen andere toeristen tegenkomt. Een interessante activiteit waarbij u andere elementen uit de bush tegenkomt, die u anders per voertuig voorbij gereden zou zijn.

Ballonsafari’s in Tarangire

Vertrek vroeg in de ochtend vanuit uw lodge naar een vertrekpunt van de ballonsafari. Terwijl uw gids de ballon gereedmaakt ziet u langzaam de zon aan de horizon opkomen. Het avontuur gaat pas écht van start nadat u bent opgestegen. Uw ballon volgt de windrichting in een rustig tempo. Langzaam hoort u de bush ontwaken. Uw luchtballon schramt de toppen van de bomen en vliegt laag over ravottende nijlpaarden. U ziet het landschap van Tarangire vanuit een geheel ander perspectief.

 

Beste Reistijd Tarangire National Park

De beste reistijd voor Tarangire National Park is tussen juni en oktober. Tarangire National Park kan het hele jaar door bezocht worden. In het droge seizoen zijn wildconcentraties het hoogst, maar ook in het groene seizoen zijn safari-activiteiten erg belonend.

Droge Seizoen:

  • Juni, juli, augustus, september en oktober – tijdens het droge seizoen is het overdag rond de 26 graden. ’s Ochtends is het frisser, rond de 14 graden. Er valt nagenoeg geen regen tijdens deze hele periode. Daardoor wordt de vegetatie dunner en drogen waterbronnen uit. Wild verzamelt zich rond de overgebleven waterbronnen, wat voor veel spannende confrontaties kan zorgen.

Groene Seizoen:

  • November en december – dit is de periode van de korte regenbuien. Het begint enkele dagen te regenen. De buien zijn van korte duur en het zal niet veel effect hebben op safari-activiteiten. Langzamerhand begint het warmer te worden, richting een gemiddelde dagtemperatuur van 30 graden.
  • Januari en februari – dit is een droge periode middenin het groene seizoen. Er valt minder regen tijdens deze twee maanden. Wel is de vegetatie in het park weer groen, dankzij de regen van eerdere maanden.
  • Maart en april – gedurende deze periode valt de meeste regen. In maart en april neemt de regenval een stuk toe. Dit is de periode van de lange regenbuien. Nog steeds regent het bijna nooit de hele dag.
  • Mei – In mei begint de regenval af te nemen. Dit is de overgangsperiode tussen het groene en droge seizoen.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Tarangire National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA