Terug naar Zambia

Victoria Falls (Zambia)

Op kleine afstand van Livingstone liggen de wereld beroemde Victoria Falls. Een van de zeven natuurwonderen van de wereld. Lokaal staan de Victoria Falls bekend als ‘Mosi-oa-Tunya’, dat ‘de rook die dondert’ betekent. Deze majestueuze watervallen vormen de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Deze beroemde watervallen zijn opgenomen op de lijst van UNESCO en uitgeroepen tot World Heritage site. Naast de beroemde watervallen ligt hier ook het Mosi-0a-Tunya National Park. Het park ligt direct aan de Zambezi rivier. Zo kunt u een bezoek aan de watervallen combineren met een 4×4 safari of een bootsafari op de Zambezi rivier.

 

Deel deze bestemming:

Activiteiten bij de Victoria Falls

Tijdens een verblijf in de omgeving van de Victoria Falls bezoekt u vanzelfsprekend de majestueuze watervallen. Verblijft u in een lodge aan de Zambezi rivier, dan kan het zijn dat bepaalde activiteiten reeds inbegrepen zijn. Vanuit de lodge vertrekt u dan naar de Victoria Falls om de watervallen te bekijken. Bovendien kunt u hier deelnemen aan safari-activiteiten die worden georganiseerd vanuit de lodge. Mocht u in een hotel verblijven, dan kunt u hier verschillende activiteiten boeken.

 • Game Drive in Mosi-0a-Tunya National Park – ga op safari in een open 4×4 in een zoektocht naar wilde dieren. Zeker wanneer u ook andere delen van Zambia bezoekt, dan kan dit park een leuke toevoeging zijn. Hier heeft namelijk u de mogelijkheid om ook neushoorns te spotten.
 • Wandelsafari op zoek naar neushoorn – onder leiding van een professionele parkranger gaat u te voet op zoek naar de neushoorns.
 • Sunsetcruise – verken de Zambezi rivier per boot. Terwijl de schemering inslaat en u geniet van een drankje, heeft u uitzicht op de ongerepte natuur en ziet u talloze nijlpaarden en mogelijk zelfs zwemmende olifanten passeren.
 • Livingstone Island – bezoek per boot Livingstone Island, uw gids vertelt meer over de geschiedenis van het eiland, terwijl u in de voetsporen van Dr David Livingstone volgt. Hier heeft u de mogelijkheid om een duik te nemen in Devil’s Pool of Angel’s Pool. Besluit deze activiteit met een smaakvol 5-gangenmenu.
 • Elephant Café – geniet van een ontbijt, lunch, high tea of een diner bij het Elephant Café. Hier geniet u van smaakvolle maaltijden en ontmoet u de olifanten. Zij leven hier in de vrije natuur. Toch zijn deze olifanten ook erg aangetrokken tot de verzorgers die hier werken, omdat zij ervoor hebben gezorgd dat zij uit de handen van stropers zijn gered.
 • Livingstone Museum – bezoek het museum en kom alles te weten over Dr David Livingstone.
 • Railway Museum – bezoek het spoorwegmuseum in Livingstone en maak kennis met de historische transport mogelijkheden in Zambia.

Beste reistijd Victoria Falls

De beste reistijd voor de Victoria Falls heeft deels ook te maken met uw specifieke wensen. De beste reistijd een bezoek aan de watervallen is tussen april en september. Tussen april en mei bereikt het waterpeil het hoogste punt, dus op dat moment valt het meeste water. Het grootste blad vallend water is dan op volle kracht. U kunt de watervallen dan het beste vanuit de lucht bewonderen. Mocht u de watervallen in deze periode vanaf de verschillende uitkijkpunten willen bekijken, zorg dan voor een poncho want u wordt zonder twijfel nat van het opstuivende water. Iets later in het seizoen tussen juli en september zijn de watervallen iets minder krachtig, maar zijn ze wel goed zichtbaar vanaf de wandelpaden. Over het algemeen zijn de watervallen het gehele jaar te bezoeken, dus ook in andere maanden zijn deze nog steeds de moeite waard. Lees hieronder wat u kunt verwachten per periode.

Groene seizoen

 • December & januari – In december zijn de condities nog steeds goed om te raften. Tussen december en januari begint het waterniveau langzaam te stijgen en het regent steeds vaker. Het is warm met een hoge luchtvochtigheid. De regen komt vaak in de vorm van hevige onweersbuien.
 • februari & maart – het is warm met een hoge luchtvochtigheid. Het waterniveau stijgt steeds verder tot grote hoogte. Het wild water raften kan hierdoor vaak niet doorgaan in deze maanden. De vegetatie is dichtbegroeid en groen. Langzaam vertrekken de migrerende vogels vanuit de Victoria Falls naar andere regio’s. In maart komt het regenseizoen tot een einde.

 

Droge Seizoen

 • April & mei – in april is het overgang-seizoen. De Zambezi stroomt heel krachtig en bereikt tussen april en mei het hoogste niveau. Ondanks dat een langere tijd van droogste voor de deur staat, zijn de Victoria Falls op zijn krachtigst. Gemiideld valt er 500 miljoen liter water per minuut. Het is overdag aangenaam tot warm.
 • Juni, juli & augustus – de winterperiode begint met warme overwegend droge dagen. De ochtenden zijn een stuk koeler. Langzaam wordt het niveau van de Zambezi rivier steeds lager. Aan de kant van de Victoria Falls in Zambia kunnen de watervallen deels droog komen te staan.
 • September, oktober & november – de temperatuur begint te stijgen. Overdag is het warm en ook de nachten en ochtend zijn comfortabel. De condities zijn uitstekend om te raften op de rivier. In november beginnen de Victoria Falls op het laagste niveau te komen.

Mosi-oa-Tunya National Park

Het Mosi-oa-Tunya National Park ligt aan de Zambezi rivier op een kleine afstand van de beroemde Victoria watervallen. Het park is is niet heel groot, maar biedt goede safari-mogelijkheden. In het park leven geen roofdieren zoals leeuwen, maar wel olifanten, giraffen, zebra’s en verschillende antilopensoorten. Het gebied is magisch en absoluut de moeite waard, zeker wanneer u een safari combineert met andere regio’s. Bovendien komen hier in tegenstelling tot de meeste andere parken in Zambia wel neushoorns voor. In het park liggen verschillende lodges aan de rivier vanwaar verschillende safari-activiteiten worden aangeboden. Tijdens het verblijf kunt u naast een bezoek aan de watervallen bijvoorbeeld ook 4×4 game drives en bootsafari’s maken. Bovendien zijn er mogelijkheden om te kanoën, vissen op tijgervis of deel te nemen aan wandelsafari’s.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Victoria Falls (Zambia)
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zambia

LUSAKA Shiwa Ng'andu Kasanka National Park Bangweulu Wetlands North Luangwa National Park Luambe National Park South Luangwa National Park Lower Zambezi National Park Liuwa Plain National Park Kafue National Park Victoria Falls Mosi oa Tunya National Park LIVINGSTONE