Terug naar Zanzibar

Mafia Island 

Mafia Island ligt zo’n 160 kilometer ten zuiden van Zanzibar Island. Tropische stranden en een lichtblauwe zee ontvangen reizigers hartelijk. Op et eiland zijn relatief weinig toeristen, zeker vergeleken drukkere delen van Zanzibar. De lokale bevolking leeft op een traditionele manier. Het is een laid-back eiland, met weinig winkels en clubs, maar wel de pure natuur die veel reizigers zoeken. Geniet hier van échte rust, weg van toerisme en drukte. Dat is wat Mafia Island zo magisch maakt. 

Deel deze bestemming:

Activiteiten 

  • Duiken – de wateren rondom Mafia Island kennen een zeer rijk zeeleven. De biodiversiteit van het Mafia Island Marine Park is erg indrukwekkend. Meer dan 400 verschillende vissoorten en 50 typen koraal maken het eiland een duikparadijs. Enkele van de riffen zijn tientallen meters diep, en ook voor beginners zijn er voldoende duikspots. 
  • Snorkelen met walvishaaien – de gigantische walvishaai is een onmisbaar hoogtepunt van Mafia Island. Zwemmen met deze giganten is een ervaring om nooit te vergeten. Tussen oktober en februari heeft u de beste kans om deze vriendelijke vissen te ontmoeten. Ondanks dat de walvishaai wel 12 meter lang kan worden zijn zij niet gevaarlijk.
  • Schildpadden ontmoeten – Er leven vijf verschillende soorten schildpad rond Mafia Island. Reizigers kunnen met schildpaden snorkelen, maar ook het nabijgelegen Juani Island bezoeken. Hier komen schildpad eieren tussen juni en augustus uit. Vanaf Chole Bay vertrekt u per traditionele dhow boot naar Juani.
  • Sunset cruise – aan het eind van een dag vol activiteiten is een sunset cruise de perfecte afsluiter. Per traditionele dhow boot vaart u de oceaan op om een onverstoord beeld van de zonsondergang te krijgen. Ondertussen zijn lekkere snacks en frisse drankjes bij de hand.
  • Nijlpaarden bezoeken – tijdens een tocht naar het binnenland van Mafia Island kunt u het ‘hippo lake’ bezoeken. De nijlpaarden van Mafia zijn zeldzaam. Lokale gidsen weten de beste routes om deze indrukwekkende dieren te spotten.
  • Kajakken – peddel per kajak langs de kust van het eiland om verscholen stukjes strand te vinden.
  • De markt van Kilindoni – de hoofdstad van Mafia Island, Kilindoni, is zeer traditioneel. De lokale bevolking loopt in kleurrijke kleding richting de markt. Op deze lokale markt worden vers fruit, kleding en mooie souvenirs verkocht. Later op de dag kunt u hier heerlijk streetfood proeven.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Mafia Island
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA