Terug naar Zanzibar

Pemba Island 

Pemba Island is het ongereptere broertje van Zanzibar Island. Pemba ligt ongeveer 80 kilometer ten noorden van Zanzibar en is een stuk traditioneler. De meeste lokalen spreken alleen Swahili en leven in simpele huisjes. Het is een zeer avontuurlijk eiland met afgelegen stukken natuur. Er komen jaarlijks weinig toeristen naar Pemba, wat bijdraagt aan de intimiteit van het eiland.

Deel deze bestemming:

Cultuur in Pemba Island

De bevolking van Pemba is een combinatie van Afrikanen en Arabieren, waardoor een gemixte cultuur is ontstaan. De bevolking spreekt Swahili en leeft op traditionele wijze. ’s Ochtends vertrekken vissers in houten kano’s genaamd ‘ngalawas’ om de vangst van de dag binnen te halen. Op de lokale marktjes wordt de vis verkocht, net als vers fruit en specerijen zoals kruidnagel. Tijdens het oogstseizoen liggen de straten vol met deze kruidnagel en wordt

De Arabische kolonisten

Overblijfselen van de Arabische kolonisten die Pemba ooit vanaf Oman kwamen bevolking zijn overal terug te vinden. Niet alleen is een deel van de bevolking Arabisch, maar ook oude tradities en ruïnes wijzen naar deze tijd. Bijvoorbeeld de Ras Mkumbuu ruïnes, waar overblijfselen van een Moskee uit de 14de eeuw gezien kunnen worden. Daarnaast leven er medicijnmannen op het eiland die nog steeds traditionele rituelen uitvoeren.

Activiteiten in Pemba Island

  • Duiken – Pemba staat bekend als een prachtige duiklocatie. Net als de natuur óp het eiland zijn de duiklocaties ongerept en divers. Er zijn talloze ‘sites’ die geschikt zijn voor verschillende niveau’s. Misali Island is een beroemde duikspot dankzij de 9 kilometer aan kleurrijke koraalriffen en talloze vissoorten die hier leven. De ‘Swiss Reef’ duikspot is ook erg populair. Deze bestaat uit onderwaterbergen met prachtige koraalriffen ertussen. Dankzij de goede zichtbaarheid onder water en grote hoeveelheid duiklocaties zal Pemba op dit gebied niet teleurstellen.
  • Snorkelen – dankzij de heldere wateren rondom Pemba is snorkelen ook zeer mooi. Ook voor snorkelen is Misali Island ideaal. De 42 verschillende koraalsoorten en meer dan 300 vissoorten kunnen tijdens een snorkel excursie vanaf het vaste land van Misali ontdekt worden. Hoogtepunten zijn de schildpadden, barracuda’s en mantaroggen die hier regelmatig gespot kunnen worden.
  • Kajakken – rondom het eiland zijn meerdere inhammen die erg mooi zijn om te verkennen per kajak. Varend tussen de mangrovebossen spot u exotische vogels en felgekleurde vissen.
  • Sunset cruise – met een koud drankje in de hand de dag afsluiten is nooit verkeerd- zeker niet op een traditionele bootcruise in de wateren van Pemba. Terwijl de zon ondergaat ziet u vissers terugkeren naar het eiland voordat de zon écht achter de horizon verdwijnt.
  • Dolfijnen cruise – maak een cruise om de dolfijnen die rond Pemba leven van dichtbij te bekijken.
  • Vissen – onder begeleiding van professionele schippers kunt u de zee op om te diepzeevissen. Één van de populairste vangsten is de ‘dogtooth’ tonijn.
  • Dorp bezoek – bezoek onder begeleiding van een lokale gids een traditioneel dorp. Ontmoet de lokale bevolking, zie hoe zij de dag besteden en proef vers geplukt fruit. Vaak gaat dit bezoek gepaard met een wandeling door de fruitplantages van het eiland.

Praktische informatie Pemba Island

Lodges

Aangezien er jaarlijks relatief weinig toeristen op Pemba Island afkomen is het aanbod aan lodges ook minder groot dan in andere gebieden. Toch zijn er voldoende mogelijkheden op het eiland in verschillende prijsklasses. Vooral in het uiterste noorden en zuiden zijn goede lodges te vinden. Er zijn zowel grotere lodges als kleinschalige kampen te vinden, waarvan veel recht aan de oceaan liggen.

Beste Reistijd

De beste reistijd om Pemba Island te bezoeken komt redelijk overeen met die van Zanzibar. Gedurende het droge seizoen van juni tot oktober is het weer optimaalm, maar ook tijdens de rest van het jaar is een bezoek zeer belonend. Tussen maart en mei valt de meeste regen. In november zijn er korte regenbuien, maar deze worden al snel gevolgd door een blauwe lucht. Duiken kan ook het hele jaar worden gedaan, maar is het makkelijkst in het droge seizoen en november.

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Pemba Island
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Tanzania

Pemba Island Zanzibar Island Mafia Island Selous Game Reserve Mikumi National Park Ruaha National Park Katavi National Park Mahale Mountains National Park Lake Eyasi Serengeti National Park Ngorongoro Krater Lake Manyara National Park Tarangire National Park Kilimanjaro National Park DAR ES SALAAM ARUSHA