Terug naar Zimbabwe

Eastern Highlands

De Eastern Highlands is een bergachtig gebied in het oosten van Zimbabwe. Hier wachten groene valleien, indrukwekkende heuvels en oneindige vergezichten op u. De Highlands zijn onderverdeeld in drie regio’s, elk met hun eigen unieke eigenschappen en hoogtepunten. Dankzij de hoogte is het hier wat natter en koeler dan in de rest van het land.

Deel deze bestemming:

Nyanga

Nyanga doet veelal denken aan de spectaculaire beelden die u kent van Schotland. Deze regio ligt in het noorden van de ‘Highlands’ en bestaat uit dichtbegroeide bossen, heldere meren en talloze wandelroutes. Valleien vol met brabbelende stroompjes zijn sprookjesachtig dankzij de mistige condensatie die er doorheen vloeit. Hier verkent u de hoogste bergtoppen en watervallen van Zimbabwe.

 

 

 

Bvumba

Bvumba ligt in de centrale deel van de ‘Highlands’ en staat bekend om tropische bebossing en koffieplantages. Prachtige vergezichten laten u hier direct Mozambique in kijken! Ook ligt hier het Bunga Forest Botanical Reserve, een reservaat vol kleurrijke vlinders en vogels. Daarnaast leven hier verschillende primaten en schuwe luipaarden.

 

 

 

Chimanimani 

Chimanimani is vooral een paradijs voor bergklimmers. U voelt zich hier gemakkelijk één met de natuur. Ook kunt u hier verschillende soorten antilope tegengekomen. Afwisselende flora is overal te vinden. 

 

 

Andere gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE