Terug naar Zimbabwe

Matusadona National Park

Eind jaren vijftig overstroomde de Kariba-dam een ​​groot deel van de  Zambezi-vallei, waardoor één van ’s werelds grootste kunstmatige meren ontstond: Lake Kariba. Het Matusadona National Park ligt zuidelijk ten opzichte van Lake Kariba en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren. Het park is een off the beaten track safari-bestemming en is relatief onbekend. Geheel ten onrechte want het park heeft ontzettend veel te bieden. Naast de reguliere game drives kan men hier verschillende activiteiten ondernemen. Aan de rand van het Karibameer liggen enkele uitstekende safarilodges die wandelsafari, bootsafari’s en kanotochten aanbieden. Het Matusandona National Park is een interessant en gevarieerd park, want naast het gignatische meer liggen hier de Matuzviadonha heuvels en wisselen open vlaktes en delen met dichte begroeiing elkaar af.

 

Deel deze bestemming:

Dieren in Matusadona National Park

Rondom Lake Kariba leeft een gezonde populatie wilde dieren. In het Matusadona National Park kunt u wild bewonderen variërend van kuddes olifanten tot enorme krokodillen.

Big 5 in Matusadona National Park

In het Matusandona National Park leeft de Big 5, die bestaat uit olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en neushoorns. Matusadona heeft een enorme kudde buffels die door het park trekt, van circa 1000 tegelijk. Heel spectaculair om tijdens een game drive te bewonderen. Bovendien staat het park bekend om de grote leeuwenpopulatie en zijn hier zwarte neushoorns opnieuw geïntroduceerd.

Andere wilde dieren in Matusadona National Park

Het Matusadona National Park heeft een gezonde populatie antilopen, waaronder de zeldzame sable- en roan antilope. Daarnaast leven hier veel zebra’s en waterbokken. Het Karibameer zit vol met nijlpaarden en krokodillen maar ook roofvissen zoals de tijgervis. Bovendien komen hier maar liefst 240 verschillende vogelsoorten voor, waaronder talloze visarenden.

 

De beste reistijd Matusadona National Park

De beste reistijd voor een safari in Matusadona National Park is tussen juni en oktober tijdens het droge seizoen. De wilde dieren in het park zijn eenvoudiger waar te nemen, doordat de vegetatie door aanhoudende droogste steeds meer uitdunt. Matusadona heeft een warm en heet klimaat. De maanden september tot april zijn warm, terwijl het tussen mei tot augustus koeler is.

Droge seizoen:

  • April – na een lange warme periode begint het af te koelen. Het aantal regendagen neemt ook fors af.
  • Mei, juni, juli en augustus – in deze periode is het overwegend droog. Overdag is het gemiddeld 28 graden, maar gedurende de nacht kan het afkoelen naar 12 graden.
  • September en oktober – deze maanden is het droog en zonnig. Over het algemeen arriveren de eerste regenbuien tegen het einde van oktober. Het kan in deze periode heel warm zijn met gemiddelde temperaturen rond de 34 graden. Uitschieters tot boven de 40 graden zijn niet zeldzaam.

Groene seizoen:

  • November – de kans op regen wordt steeds groter. Het is nog steeds warm met een hoge luchtvochtigheid en gemiddelde temperaturen rond de 32 graden.
  • December, januari en februari – Dit zijn de nattere maanden in het jaar. Het regent veelal aan het einde van de middag in de vorm van een hevige onweersbui. Overdag is het warm met temperaturen rond de 29 graden. In de ochtend is het aangenaam met gemiddeld 19 graden.
  • Maart – het regent steeds minder. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 31 graden en ’s nachts koelt het af tot circa 19 graden.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Matusadona National Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE