Terug naar Zimbabwe

Victoria Falls

Op loopafstand van het kleine plaatsje Victoria Falls in Zimbabwe liggen de gelijknamige majestueuze watervallen. Bekroond door UNESCO werelderfgoed, worden de Victoria Falls gezien als een natuurlijk wereldwonder. Een reis naar de Falls is absoluut de moeite waard. Naast de spectaculaire watervallen kan men diverse activiteiten ondernemen. Zo kunt u raften over een van de meest wilde rivieren op aarde. Andere activiteiten zijn kanoën, bungeejumpen, Huey helikoptervluchten en canopy trails. Bent u minder avontuurlijk ingesteld? Kies dan voor de meer rustigere activiteiten, zoals een traditionele boottocht over de rivier tijdens zonsondergang en safari-activiteiten in de naastgelegen wildparken. Ook kan men cultuur snuiven in musea, lokale markten of in lokale dorpjes. Kortom voor iedere leeftijdsgroep is er genoeg te doen.

Deel deze bestemming:

Activiteiten bij de Victoria Falls

Naast de watervallen zijn er ontzettend veel activiteiten mogelijk bij de Victoria Falls. De Victoria Falls worden vaak “adventure capital ” van Afrika genoemd. Hier zijn de activiteiten heel uiteenlopend van heel actief met de nodige adrenaline tot hele rustgevende excursies. Activiteiten voor jong en oud, dus voor ieder wat wils. Hieronder geven wij een opsomming van enkele unieke excursies bij de Victoria Falls in Zimbabwe.

 • Fotografie-safari per boot – tijdens zonsopkomst of -ondergang maakt u een boottocht over de Zambezi rivier op een speciale boot zodat u de mooiste foto’s kunt schieten. Uiteraard wordt deze excursie begeleid door een professionele fotograaf.
 • Bootcruise – maak een boottocht over de Zambezi tijdens het ontbijt, lunch of zonsondergang. Tijdens deze boottocht verkent u deze machtige rivier en komt u mogelijk oog in oog met verschillende wilde dieren.
 • Fietstochten – verken Victoria Falls en omgeving tijdens een indrukkende 2 uur durende fietstocht.
 • Eten bij Locals – geniet van een traditionele ‘home cooked‘ maaltijd bij een lokale familie in Chinotimba en leer meer van de lokale bevolking.
 • High Tea – bezoek het iconische Victoria Falls Hotel voor een high Tea met uitzicht op de ‘spray‘ van de Victoria Falls.
 • Shop with a purpose – een activiteit waarbij u als toerist de mogelijk krijgt om iets terug te geven aan de lokale communities.
 • Ochtend of  middag game drive – voeg een extra safari toe aan uw reis met een professionele ranger in Zambezi National Park.

Adrenaline shot bij de Victoria Falls

Ook de adrenaline junkies komen aan hun trekken bij de falls.

 • Adventure Jetboat – voor de echte adrenaline junkies, want het  Een sensationele tocht over de rivier met hoge snelheid in een ‘jetboat‘.
 • Raften bij de Victoria Falls – onder de Falls ligt de rotsachtige Batoka Gorge, waar verschillende stroomversnellingen en kleine watervallen wat deze plek de ultieme raft spot maakt.
 • Helikoptervlucht – bewonder de Victoria Falls ook vanuit de lucht tijdens een panoramavlucht per helikopter. Een indrukwekkend perspectief om de watervallen vanuit de lucht te bewonderen.
 • Gorge Swing – even gewichtloosheid ervaren? Spring dan in de monding van Batoka Gorge. Hier maakt u een vrije val van 70 meter.
 • Ziplinen – bij de Victoria Falls vindt u een zipline 120 meter hoogte boven de Zambezi rivier.

Beste reistijd Victoria Falls

De beste reistijd voor de Victoria Falls heeft deels te maken met uw specifieke wensen. De beste reistijd voor puur een bezoek aan de watervallen is tussen april en september. In deze periode bereikt het waterpeil het hoogste punt, dus op dat moment valt het meeste water. Het grootste blad vallend water is dan op volle kracht. U kunt de watervallen dan het beste vanuit de lucht bekijken. Mocht u de watervallen in deze periode vanaf de verschillende uitkijkpunten willen bekijken, zorg dan voor een poncho want u wordt zonder twijfel nat van het opstuivende water. Iets later in het seizoen tussen juli en september zijn de watervallen iets minder krachtig, maar zijn deze wel goed vanaf de wandelpaden zichtbaar. Over het algemeen zijn de watervallen het gehele jaar te bezoeken, dus ook in andere maanden zijn deze nog steeds de moeite waard. Lees hieronder wat u kunt verwachten per periode.

Groene seizoen

 • December & januari – in december zijn de condities nog steeds goed om te raften. Tussen december en januari begint het waterniveau langzaam te stijgen en het regent steeds vaker. Het is warm met een hoge luchtvochtigheid. De regen komt vaak in de vorm van hevige onweersbuien.
 • februari & maart – het is warm met een hoge luchtvochtigheid. Het waterniveau stijgt steeds verder tot grote hoogte. Het wildwaterraften kan hierdoor vaak niet doorgaan in deze maanden. De vegetatie is dichtbegroeid en groen. Langzaam vertrekken de migrerende vogels vanuit de Victoria Falls naar andere regio’s. In maart komt het regenseizoen tot een einde.

Droge Seizoen

 • April & mei – in april is het overgang-seizoen. De Zambezi stroomt heel krachtig en bereikt tussen april en mei het hoogste niveau. Ondanks dat een langere tijd van droogste voor de deur staat, zijn de Victoria Falls zijn op zijn krachtigst met gemiddeld 500 miljoen liter water per minuut. Het is overdag aangenaam tot warm
 • Juni, juli & augustus – de winterperiode begint met warme overwegend droge dagen. De ochtenden zijn een stuk koeler. Langzaam wordt het waterniveau van de Zambezi rivier steeds lager. Aan de kant van de Victoria Falls in Zambia kunnen de watervallen deels droog komen te staan.
 • September, oktober & november – de temperatuur begint te stijgen. Overdag is het warm en ook de nachten en ochtend zijn comfortabel. De condities zijn uitstekend om te raften op de rivier. In november beginnen de Victoria Falls op het laagste niveau te komen.

Zambezi National Park

Wanneer u de Victoria Falls wilt bezoeken is het verblijven in het Zambezi National Park een mooie toevoeging. Dit park ligt aan de Zambezi rivier en het het plaatsje  Victoria Falls in het oosten. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Een bezoek aan de Victoria Falls kunt u ook combineren met een verblijf in de Afrikaanse wildernis. Hier wordt wakker u in mooie lodge middenin de natuur, terwijl olifanten voor uw chalet in de rivier hun dorst lessen. U verkent de ene dag de beroemde Victoria Falls, terwijl de andere dagen in het teken staan van game drives en boottochten op zoek naar wild. Naast olifanten leven hier ook leeuwen, buffels, luipaarden, giraffen, zebra’s en verschillende soorten antilopen in het gebied.

 

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Victoria Falls (Zimbabwe)
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zimbabwe

Great Zimbabwe Eastern Highlands Gonarezhou National Park Mana Pools National Park Matusadona National Park Matobo Hills National Park Hwange National Park VICTORIA FALLS HARARE