Terug naar Zuid-Afrika

Addo Elephant National Park

Het Addo Elephant National Park is een groot park van zo’n 1600 vierkante kilometer. Het gebied ligt nabij Port Elizabeth en is na het Kruger National Park en het Kgalagadi Transfrontier Park het grootste park van Zuid-Afrika. Olifanten in het gebied zijn erg ontspannen, waardoor de kans groot is dat u deze levendige reuzen veelvuldig voorbij ziet trekken. In het Addo National Park liggen verschillende lodges van het middensegment tot luxe accommodaties. Veel van deze locaties liggen in een zogenaamde privé concessie binnen het park of in een privé reservaat dat grenzend is aan het nationale park. Deze gebieden staan ook in open verbinding zonder omheinig, dus de dieren kunnen zich hier vrij voort bewegen. Bovendien zijn er in de directe omgeving van Addo ook nog andere privé wildparken. Twee van de meest prominente reservaten worden hieronder beschreven, Kwandwe- en Shamwari Private Game Reserve. Hier vindt u nóg meer intimiteit en ultieme luxe.

Deel deze bestemming:

Dieren in Addo Elephant National Park

Zoals de naam al doet vermoeden staat Addo bekend om de vele olifanten die dit park hun thuis noemen. Er leven zo’n 600 van deze gigantische viervoeters binnen de grenzen van het gebied. Daarnaast is er ook genoeg ander wild te zien.  Zo leeft de ‘Big Five’ in Addo Elephant National Park, net als 13 verschillende soorten antilopen. In Addo leven bovendien verschillende kleinere katachtigen, waaronder de cheeta. Verder leven er meer dan 417 vogelsoorten in het gebied, dus voor vogelliefhebbers is dit zeker geen verkeerde bestemming om te bezoeken. 

Beste Reistijd in Addo Elephant National Park

Addo Elephant Park is het gehele jaar een goede safari bestemming. De beste reistijd is tijdens het droge seizoen tussen juni en september. In deze periode verzamelen wilde dieren bij de waterbronnen die verspreid door het park liggen. In deze droge maanden is het wel een stuk koeler tijdens de safari-activiteiten in de ochtend en avond. 

Droge Seizoen:

  • Mei – de wintermaanden staan voor de deur en de temperatuur begint af te nemen.
  • Juni en juli – dit zijn de koudste maanden in het jaar. Vroeg in de ochtend is het gemiddeld 6 graden, maar het kan soms tegen het vriespunt aanliggen. In de middag is het aangenamer met gemiddelde temperaturen van 20 graden.
  • Augustus en september – het begint langzaam warmer te worden met gemiddelde temperaturen rond de 23 graden overdag. Ook in de ochtenden is het iets behaaglijker met gemiddeld 8 graden.

Groene Seizoen:

  • Oktober & november – het wordt warmer, maar langzaam is er ook meer kans op regen. De maand oktober valt gemiddeld veel regen, maar het komt zelden voor dat het een hele dag regent.
  • December, januari en februari – dit is de warmste periode in het jaar met gemiddelde temperaturen van 30 graden. Ook in de ochtend is het aangenaam met temperaturen rond de 15 graden. Gebruikelijk valt er weinig regen in december en januari, maar fors meer in februari. Gebruikelijk in de vorm van korte hevige onweersbuien.
  • Maart & april – Maart is de natste maand in het jaar, maar nog steeds komt het zelden voor dat het de hele dag regent. Het wordt langzaam ook iets frisser met temperaturen rond de 27 graden en 15 graden in de ochtend.

Kwandwe Private Game Reserve

Kwandwe Private Game Reserve staat voor pure safari in luxe setting. Het reservaat ligt op 2 uur rijden van Addo Elephant National Park. Slechts vijf lodges zijn in dit gebied te vinden, met een totaal van 26 kamers waar gasten kunnen slapen. Dit betekent dat maar weinig andere reizigers zich tegelijk met u in het park bevinden. Kwandwe heeft een zeer lage dichtheid van gasten per m2 ten opzichte van andere regio’s in Zuid-Afrika. Dit betekent dat bezoekers niet, of nauwelijks iemand anders tegenkomen tijdens een safari in Kwandwe Game Reserve. Dat maakt dagelijkse game drives en bushwandelingen nóg unieker. De ‘Big Five’, cheeta’s, springbokken, giraffes, wildebeest en talloze vogels leven in dit ongerepte landschap. De service tijdens uw verblijf in het reservaat zal altijd van het hoogste niveau zijn, en de accommodaties beschikken over al het denkbare comfort. 

In het reservaat wordt gedacht aan iedere bezoeker. Zo zijn er voldoende activiteiten voor iedereen in uw reisgezelschap. Natuurwandelingen, kinderactiviteiten, wellness behandelingen en speciale safari-barbecues zijn enkele voorbeelden. Natuurlijk kunt u ook op zoek naar al het wild dat hier leeft tijdens game drives in een open 4×4 voertuig. Daarnaast genieten gasten van romantische diners middenin de bush en borrels onder de sterrenhemel. Elke gids is erg flexibel en graag luistert graag naar specifieke wensen. 

Shamwari Private Game Reserve

Shamwari Private Game Reserve is een prachtig gebied in het hart van de Oost-Kaap in Zuid-Afrika. Het park ligt ten oosten van Addo Elephant National Park en is ontstaan uit een succesvol project om de flora & fauna van het gebied in stand te houden. Zo zijn er ‘Big Cat Sanctuaries’, waar (zoals de naam doet vermoeden) grote katachtigen worden opgevangen en uitgezet. 

Een bezoek aan Shamwari houdt natuurlijk nog veel meer in dan natuurbehoud. Hier leeft ook de ‘Big Five’ die u tijdens safari’s kunt waarnemen. Hier spetteren nijlpaarden in de rivieren of waterpoelen en torenen giraffen uit boven het landschap. Doorgaans komen reizigers tijdens hun verblijf in Shamwari vier van de ‘Big Five’ dieren zonder veel moeite tegen. Luipaarden blijven schuwe katachtigen dus zullen vaak wat lastiger te spotten zijn. Dit maakt echter ook juist deel uit van de uitdaging! 

Safari’s zijn avontuurlijk en variërend in Shamwari. Ook kunnen kinderen boven de vier jaar oud talloze activiteiten ondernemen tijdens een bezoek aan één van de ‘conservation centers’. Het reservaat is alleen toegankelijk voor reizigers die overnachten in één van de luxe lodges in het gebied. Deze bijzondere lodges liggen elk afgelegen tussen de natuur binnen het reservaat.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Addo Elephant Park
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust