Terug naar Zuid-Afrika

Cederberg

Op circa 3 uur rijden van Kaapstad merkt u dat het landschap drastisch begint te veranderen- het wordt een stuk ruiger. U passeert het plaatsje Clanwilliam en reist door richting de Cederberg Wilderness Area. Cederberg maakt deel uit van de Floraregio van de Kaap en wordt in de lente dan ook gesierd door prachtige wildflowers. Het is een dramatisch landschap met granieten rotsformaties waar men uitstekend kan hiken, wandelen of mountainbiken. De rotsformaties van Cederberg zijn rood door het ijzer in de rotsen. Op de rotsformaties groeit hier en daar wat flora- soms het beroemde ‘fynbos’, andere keren de wildflowers van de Floraregio. Deze wildflowers zijn meestal in augustus in Cederberg te zien. Bij Cederberg ligt tevens een prachtig reservaat met wild en luxe accommodaties. Zo is het gebied een unieke off the beaten track locatie op kleine afstand van Kaapstad. Privacy staat hier centraal- u komt tijdens activiteiten doorgaans niemand tegen. Zo bent u alleen in de natuur, ver weg van massatoerisme.

Deel deze bestemming:

Activiteiten in Cederberg

Er zijn zeer veel activiteiten te ondernemen in Cederberg. Hieronder worden enkele van de leukste highlights benoemd:

  • Hikes – u kunt uren lopen zonder een ander persoon tegen te komen. Zwem in waterbronnen tussen de rotsen en geniet van het uitzicht op de omgeving vanaf hoge rotsformaties. Er zijn verschillende route’s die u kunt volgen, mét of zonder gids.
  • Rotsschilderingen – bewonder historische rotsschilderingen van de Bushmen, het eeuwenoude volk die Cederberg al duizenden jaren geleden hun thuis noemden. Er zijn ongeveer 130 rotstekeningen te bekijken, waarvan sommige wel 10.000 jaar oud zijn.
  • Mountainbiken – zoekt u wat afwisseling van het wandelen? Trotseer dan de kronkelende bergpaden per mountainbike.
  • Rotsklimmen – De echte ‘daredevils’ kunnen ook hoge rotsen beklimmen onder begeleiding van een gids.
  • Wijnroutes – bezoek de unieke wijnranken van Cederberg. U kunt verschillende route’s volgen die langs de meest hooggelegen wijnhuizen van de Kaap gaan. Hier poreft u beroemde wijnen en geniet u van lekkere maaltijden.
  • Zie de wildflowers – bent u rond augustus in Cederberg? Dan heeft u de kans de wildflowers van de regio te zien bloeien. Ook vindt u hier de Protea, de nationale bloem van Zuid-Afrika.
  • Kanotochten – maak een kanotocht door delen van de ‘Olifants’ rivier. U passeert rotstekeningen en kunt stoppen op mooie spots voor een picknick.

Wilde dieren in Cederberg Wilderness Area

Cederberg staat niet alleen bekend om de mooie landschappen en romantische setting. U kunt hier ook bijzonder wild spotten! De omgeving waarin u zich bevindt maakt dat wild spotten nét wat extra bijzonder is. In het gebied komen verschillende dieren voor zoals: bavianen, de Afrikaanse wilde kat, reebokken en zelfs de zeldzame luipaard (Cape Mountain Leopard). Bovendien leven er in het gebied ook de Cape Mountain Zebra, eland, gemsbok, hartebeest, springbok en gnoe. Ook de verassend felle honeybadger kan hier worden gevonden, maar is wel lastig om te spotten.

Terwijl u door de Cederberg Wilderness Area trekt ziet u overal hagedissen die zich snel tussen de rotsen verbergen. Zij zijn (mede) zo op hun hoede door de vele vogelsoorten die hier leven. De zwarte adelaar zweeft door de lucht, op zoek naar zijn prooi. Ook de rotsvalk en de grijze havik zijn prachtige vogels om in het wild te spotten. Verder kan uw gids u tijdens hikes alles vertellen over slangen, spinnen en schorpioenen die u tegenkomt. Bent u alleen? Maak u dan geen zorgen, deze dieren zijn geen gevaar wanneer u ze ongestoord laat.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Cederberg
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust