Terug naar Zuid-Afrika

Durban

Durban is een mooie kuststad met vele gezichten. Brede stranden grenzen aan de warme Indische Oceaan, terwijl landinwaarts een heuvelachtig gebied vol groene vegetatie te vinden is. Daarnaast is het centrum van Durban gevuld met leuke winkels, markten en de lekkerste restaurants. Durban is een multiculturele stad, met zowel lokale Zulu’s en een populatie die ooit oorspronkelijk uit India in het kustplaatsje arriveerde. Dit is te merken aan de vele culinaire invloeden- geen maaltijd is hetzelfde! De rijke geschiedenis van Durban biedt interessante activiteiten. Musea en wandelroute’s doen u kennis maken met de periode van apartheid, historische oorlogen en de stichting van Durban. Al vroeg in de ochtend liggen surfers in de baai terwijl de opkomende zon reflecteert op de golven. Een wandeling vanuit de binnenstad naar de boulevard brengt de contrasten van de stad nog beter naar voren. De binnenstad staat vol met mooie panden in Victoriaanse stijl, historische hoogtepunten en gezellige straatjes. De boulevard bruist door strandbezoekers, straatartiesten en hippe barretjes.

Deel deze bestemming:

Activiteiten

Er zijn talloze activiteiten die u in Durban kunt ondernemen. Enkele leuke voorbeelden zijn:

 • Segway tocht – maak een tocht door de stad per segway om de verschillende hoogtepunten van Durban langs te gaan. Per segway bent u een stuk sneller dan lopend en behoud u meer energie voor de overige activiteiten van de dag.
 • Bezoek uShaka Marine World – dit waterpark beschikt over één van de grootste aquaria ter wereld. Verder zijn er vooral voor kinderen een stuk meer dingen te doen in uShaka. Glijbanen, zembaden en een kabelbaan doen ieders hart sneller kloppen.
 • Walvissen spotten – Durban staat bekend als een erg goede plek om walvissen te spotten. Tussen mei en november migreren duizenden walvissen vanaf Antarctica richting warmere wateren om te broeden. Gedurende uw verblijf kunt u aanschouwen hoe zo’n 7000 bultrug walvissen migreren. Bovendien neemt het aantal jaarlijks ook nog zo’n 7% toe!
 • Hiking trails – rondom Durban zijn talloze hiking trails te vinden. Botanische tuinen, uitgestrekte natuurgebieden en ruige rotsformaties maken elke trail anders.
 • Kwa Muhle Museum – in dit museum leert u meer over de duistere tijden van de apartheid in Durban en de verbeteringen die na deze periode zijn ingevoerd.
 • Top van het Moses Mabhida Stadium – de meeste Nederlanders hebben een ‘bitter-sweet’ gevoel bij het WK van 2010, die voor een deel in Durban werd gehouden. U kunt tenminste nog genieten van het stadion door de kabelbaan naar de top te nemen. Hier geniet u een geweldig uitzicht over de stad en de Indische oceaan.

Beste reistijd Durban 

De beste reistijd om Durban te bezoeken is in de droge maanden tussen juni en september. In deze periode kunt u het best hikes ondernemen en de stad verkennen. Het kan soms wat koeler zijn in deze periode, maar er watersporten staan nog steeds op de agenda. Ook heeft u in deze periode de kans om walvissen te spotten.

Droge seizoen 

 • Mei – dit is meestal de eerste maand van het droge seizoen. De regenval neemt nog wat meer af vergeleken met april, maar is nog niet zo laag als in de bulk van het droge seizoen.
 • Juni, juli en augustus – dit is de bulk van het droge seizoen. Het is winter, maar niet erg koud. Het wordt gemiddeld 23 graden, waardoor u overdag gerust strandactiviteiten kunt ondernemen. Ook heeft u tijdens hikes en tours door de stad geen last van regenval.
 • September – er valt al iets meer regen in september dan in de andere maanden van het droge seizoen. Daardoor kunt u merken dat het groene seizoen in aantocht is. Ook is het gemiddeld iets warmer: zo’n 24 graden overdag.

Groene Seizoen 

 • Oktober en november – in oktober gaat het groene seizoen doorgaans van start. Het is gemiddeld nog steeds 24 graden maar regent meer dan in september. In november begint het warmer te worden en gaat de échte regenval van start.
 • December, januari, februari en maart – deze periode is de bulk van het groene seizoen. De piek van regenval vindt meestal ergens tussen januari en maart plaats. Het is overdag gemiddeld 28 graden.
 • April – vanaf april begint de regen sterk af te neen, en wordt het ook wat koeler. Het is overdag ongeveer 26 graden en de regenval verstoort de meeste activiteitten niet.
Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Durban & omgeving
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust