Terug naar Zuid-Afrika

Johannesburg

Oorspronkelijk is Johannesburg als mijnstad gesticht in de Zuid-Afrikaanse Republiek (Transvaal) en inmiddels uitgegroeid tot de grootste stad van Zuid-Afrika. Johannesburg is een stad met vele gezichten dat is gelegen in de provincie Gauteng. Voor veel reizigers naar Zuid-Afrika is Johannesburg het startpunt. Het Oliver Tambo International Airport is dan ook de grootste en belangrijkste luchthaven van het land en is Johannesburg het belangrijkste stad voor de lokale economie. De stad heeft een rijke geschiedenis. Bezoekers leren over de geschiedenis van Apartheid, zien stijlvolle kunst en architectuur. Daarnaast is de gastronomie hier uitstekend te noemen, met restaurants van wereldklasse. 

Deel deze bestemming:

Apartheid

Apartheid speelde in de geschiedenis van de stad een grote rol. Één van de belangrijkste hoogtepunten van Johannesburg is het Apartheid Museum. Dit museum werd in 2001 geopend en is wereldberoemd om de boeiende wijze waarop de verschrikkelijke verhalen uit de tijd van apartheid worden verteld. Dit gebeurt op creatieve wijze. Zo wordt u bij het binnengaan van het museum al gescheiden. Op uw ticket staat namelijk ‘blankie’ of ‘nie blankie’, wat bepaald via welke ingang u het museum zult betreden. Dit alles wordt gedaan om een duidelijk beeld van de apartheid weer te geven- een zeer leerzame ervaring. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zuid-Afrika dat heeft gezorgd voor een blijvend litteken. 

 

Soweto

Soweto is een bekend township ten zuiden van Johannesburg. Ook deze buurt is verbonden aan Apartheid- de township werd gecreërd onder dit systeem. Een groot deel van de strijd tegen Apartheid werd dan ook vanuit Soweto gestreden. De studentenopstand van 1976, die door het hele land werd gehouden, begon in Soweto. Met een populatie die meer dan 2 miljoen telt, is de township een bruisend centrum van cultureel en politiek belang. Hier ligt ook Nelson Mandela’s eerste huis, waar hij verbleef voordat hij gevangen werd gezet.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Johannesburg
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust