Terug naar Zuid-Afrika

Kaapse Westkust

De Kaapse westkust boven Kaapstad is heel idyllisch en niet toeristisch. Hier vindt u een indrukwekkende kustlijn met ongerepte stranden. Aan de westkust van Zuid-Afrika ligt ook het West Coast National Park. Een interessant park dat met name tussen augustus en oktober heel interessant is. In het park kunt u namelijk over de uitgestrekte velden met wilde bloemen waarnemen. Een spectaculair kleurrijk geheel dat slechts een korte periode te zien is. In het nationale park, maar ook in de directe omgeving vindt u prachtige wandelroutes en komt vrijwel niemand tegen. Een ‘off the beaten track’ met witte stranden, dramatische kliffen en charmante vissersdorpjes. Een bestemming ver weg van het toerisme.

Deel deze bestemming:

West Coast National Park

Ten noorden van Kaapstad ligt het West Coast National Park. U bereikt de toegangspoort na een autorit van circa anderhalf uur. Hier breken de hoge golven van de Atlantische oceaan op de dramatische kliffen van het West Coast National Park. In het gebied vindt men een combinatie van duinlandschap, open vlaktes en heuvels die reiken tot aan de kust. Het is de thuisbasis van kleiner wild en bovendien het toneel van een jaarlijks terugkerend schouwspel. In de lente bloeien enorme velden wilde bloemen. Een spectaculair kleurrijk geheel.

Wildleven

Bij het plaatsje Langebaan ligt een ondiep turquoise kustmeer dat bijzondere vogelsoorten aantrekt, zoals: de flamingo, Afrikaanse penguin en witte pelikaan worden hier geregeld waargenomen. Bovendien leven er in de oceaan dolfijnen en passeren seizoensgebonden walvissen langs de kustlijn. In het West Coast National Park leven verschillende antilopensoorten, zebra’s, zeehonden, vossen en ook caracal, honingdassen en de Afrikaanse wilde kat.

Wilde bloemen West Coast National Park

Het West Coast National Park is niet een wildpark zoals de meeste nationale parken in Zuid-Afrika. Een belangrijk hoogtepunt in dit park zijn de wilde bloemen. In de periode tussen augustus en september bloeien hier grote velden vol met wilde bloemen, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht. In deze periode is het Postberg Flower Reserve geopend binnen het park. Dit is een apart gedeelte dat alleen is geopend tijdens de maanden dat de bloemen in volle bloei zijn, zodat de bloemen de rest van het jaar niet worden aangetast. Het uitzicht hier is spectaculair en onevenaarbaar.

Vissersdorpjes

Enkele leuke vissersdorpjes die u hier kunt bezoeken zijn Lambert’s Bay, Saldanha en Langebaan. Volg ook ‘route 27’ om de beste visrestaurants te bezoeken. Aan zee liggen hier namelijk een aantal restaurants waar men de vis aan tafel bereid. De regio (Westcoast) staat bekend om de mosselen en oesters. Deze worden vervolgens verspreid over de Westkaap, dus staan de ‘Westcoast Mussels‘ op het menu, dan weet u dat het hoogwaardige kwaliteit is.

 

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Kaapse Westkust
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust