Terug naar Zuid-Afrika

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve wordt door velen gezien als één van de meest ongerepte parken van Zuid-Afrika. Madikwe is nog iets minder bekend dan veel andere parken in het land. Het maakt dat het park exclusief is en kan worden gezien als een verborgen parel. Daarnaast kunt u hier niet zelf rondrijden, maar neemt u deel aan game drives (safari-activiteiten) vanuit de verschillende lodges, wat de exclusiviteit en ongereptheid van het park ten goede komt. Het gebied grenst in het noorden aan Botswana en is zo’n 75000 hectare groot.

Deel deze bestemming:

Big 5 in Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve is één van de beste parken in Zuid-Afrika waar u tijdens uw safaritochten de ‘Big Five’ kan tegenkomen. In Madikwe leven ondermeer grote olifantenfamilies en een gezonde leeuwenpopulatie. Blijft u twee tot drie nachten in het park? Dan heeft u een grote kans om de Big 5 te zien tijdens uw bezoek. Een bijkomend voordeel van Madikwe Game Reserve is dat het gebied malariavrij is.  

Andere wilde dieren in Madikwe Game Reserve

Er zijn verspreid door Madikwe zowel een rivier als andere permanente waterbronnen die dorstig wild aantrekken. Een uniek hoogtepunt van Madikwe is dat de zeldzame wilde hond en de gevlekte hyena hier vaak worden gespot. Bovendien leven er ook cheeta’s in het reservaat. Daarnaast komt hier ook de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns voor. Tijdens een een safari in Madikwe Game Reserve kunt u dus de belangrijkste wilde dieren van de Afrikaanse bush bewonderen. 

Beste reistijd Madikwe Game Reserve

Het klimaat in Madikwe varieert tussen het droge en groene seizoen. De beste reistijd voor een bezoek aan Madikwe Game Reserve is in het droge seizoen tussen mei en september.

Droge seizoen

Tijdens deze reisperiode is het overwegend droog. Maanden lang valt er bijna geen regen en zijn temperaturen lager. Zeker vroeg in de ochtend en laat in de avond kunnen temperaturen redelijk laag liggen, dus warme kleding meenemen is de adviseren. Overdag zijn temperaturen wel erg comfortabel. De gemiddelde dagtemperatuur ligt de meeste maanden rond 23 graden.

  • Mei – vroeg in de ochtend ligt de temperatuur rond de 7 graden, terwijl het gemiddelde in de middag op 24 graden ligt.
  • Juni, juli en augustus – warme kleding in de ochtend is noodzakelijk, want gemiddeld ligt de temperatuur in de ochtend op 4 graden. Overdag is het aangenaam met temperaturen rond de 23 graden.
  • September – een mooie tijd in het jaar met aangename temperaturen in de ochtend van 10 tot 12 graden. In de middagen loopt dit op tot gemiddeld 29 graden.

Groene seizoen

In september begint de gemiddelde temperatuur sterk op te lopen richting 29 graden. Dit is een teken dat het groene seizoen eraan komt, wanneer het vaker regent en de gemiddelde dagtemperatuur maximaal rond de 32 graden ligt. Het groene seizoen is tussen oktober en april.

  • Oktober en november – in de middag kan het voorkomen dat het regent. Vaak kort en hevig. De temperaturen zijn warmer met ochtenden van gemiddeld 17 graden en 31 graden in de middag.
  • December, januari en februari – deze maanden valt er gemiddeld het meeste regen. Over het algemeen steeds in de vorm van korte hevige onweersbuien.
  • Maart en april  – langzaam begint de temperatuur iets af te nemen en het begint steeds droger te worden. In april is het overwegend zonnig met gemiddelde temperaturen van 27 graden overdag. De ochtenden zijn nog aangenaam met een gemiddelde van 12 graden.

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust