Terug naar Zuid-Afrika

Waterberg Regio

De Waterberg Regio ligt in de Limpopo provincie van Zuid-Afrika. Het gebied bestaat uit een uniek landschap vol kliffen en graslanden en is onderverdeeld in talloze wildgebieden. De Waterberg zelf is een gebergte met pieken die 2000 meter boven zeeniveau uitsteken. Lees snel verder om meer te leren over enkele van onze favoriete reservaten en parken van de Waterberg Regio!

Deel deze bestemming:

Marakele National Park

Marakele National Park ligt in het hart van de Waterberg Regio. Marakele is erg ongerept en de thuisbasis van de ‘Big Five’. Het is hier echter niet altijd even makkelijk om de volledige ‘Big Five’ te spotten, aangezien sommige van de dieren zich in de meer afgelegen delen van het park ophouden. Giraffen, zebra’s, buffels en witte neushoorns komen relatief veel voor in het park, terwijl jagers zoals de leeuw, luipaard en cheeta moeilijker te spotten zijn. Er leven daarnaast 16 verschillende soorten antilopen! Deze grote variatie in soorten is mogelijk dankzij de afwisselende landschappen.

 

 

Marataba

Marataba is een privégebied van zo’n 21.000 hectare groot binnen het Marakele National Park. Het Marakele National Park is een uniek, maar in het privé gedeelte zult u nóg intiemere ervaringen opdoen. In de Marataba concessie mag men niet op eigen gelegenheid rondrijden, dus hier neemt u deel aan safari-activiteiten georganiseerd vanuit lodge. De ruige bergen zijn omgeven door uitgestrekte graslanden die worden doorkruist door rivieren. Gedurende bush walks, bootsafari’s en game drives ontdekt u het wild dat hier leeft. Wanneer u over de Matlabas rivier vaart ziet u ravottende nijlpaarden in overvloed, terwijl dorstige olifanten zich te goed doen aan het water van de rivier. De grote jagers, zoals luipaarden en leeuwen, sluipen rond op zoek naar hun prooi. Daarnaast leeft hier de grootste kolonie Kaapse gieren ter wereld!

De lodges in de Marataba concessie zijn erg luxe. Met stijlvolle architectuur, de mooiste uitzichten en beste service. Ook zult u merken dat de restaurants van erg hoge kwaliteit zijn. Marataba is de ultieme bestemming om álles uit uw safari’s te halen.

Welgevonden Game Reserve

Het Welgevonden Game Reserve is een privéreservaat op korte afstand van Marakele National Park waar u op zoek kunt naar vele dieren. Er zijn meer dan 50 zoogdieren die het gebied hun thuis noemen. De beroemde ‘Big Five’ valt hieronder, maar ook trekken de wat minder bekende dieren de aandacht. Naast de witte neushoorns komen hier dieren voor als: bruine hyena’s, caracals, aardwolven, en aardvarken behoren tot het uniekere wild dat u hier kan tegenkomen. Het behouden van biodiversiteit staat centraal in Welgevonden, met verschillende projectteams die hier dagelijks hard aan werken. U rijdt dagelijks door uitgestrekte savanne, grasland en dichtbegroeide bossen. Naast geweldige wildervaringen kunt u hier rotstekeningen van de bosjesmannen bewonderen. Begin de dag goed met een ontbijt middenin de bush, en eindig deze onder de fonkelende sterrenhemel. Het Welgevonden Game Reserve ligt op circa 3 uur rijden van Johannesburg waardoor het goed bereikbaar is.

Lapalala Reserve

Het Lapalala Reserve is één van de grootste privé reservaten van zuidelijk Afrika. Het wildgebied ligt ten noordoosten van het Welgevonden Game Reserve. Lapalala staat bekend om uitgestrekte landschappen die worden onderbroken door ruige kliffen. Het variërende landschap trekt verschillende soorten wild aan, zoals krokodillen, luipaarden, bavianen, serval katten, neushoorns, nijlpaarden, giraffen en wilde honden. Gedurende uw safaritochten in het park duikt unieke flora om u heen overal op. Het Lapalala reservaat ligt binnen een straal van 3 uur reistijd van Johannesburg, waardoor het goed bereikbaar is en eenvoudig kan worden gecombineerd met een rondreis door Zuid-Afrika.

 

 

Entabeni Game Reserve

Entabeni is te vinden in het zuiden van het Lapalala Reserve. Het landschap kenmerkt zich met open graslanden die door moerassige velden en stijle ravijnen worden afgewisseld. De extra activiteiten die in Entabeni worden aangeboden, zoals helikoptervluchten, safari’s te paard en een bezoek aan een lokaal dorp, maken het reservaat extra bijzonder. Bovendien ligt het park op kleine afstand vanaf Johannesburg, waardoor het goed bereikbaar is.

 

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Waterberg Regio (Zuid-Afrika)
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust