Terug naar blogs

De Rovos Rail: ’s werelds mooiste trein

Alles wat u wilt weten over de meest bijzondere treinreizen van het Afrikaanse continent

 

 

Wat is de Rovos Rail…

De Rovos Rail is een unieke ervaring die in verschillende delen van het Afrikaanse continent wordt aangeboden. Sinds de oprichting van de Rovos Rail in 1989 hebben deze luxe treinreizen een zeer goede reputatie opgebouwd. Talloze routes brengen reizigers in een klassieke trein langs de mooiste en meest afgelegen gebieden van Afrika. De treinen zijn omgebouwd om het hoogste comfortniveau aan reizigers te bieden. Persoonlijke service, culinaire hoogstandjes en variërende activiteiten maken deze treinreizen onvergetelijk.

…en wat maakt de Rovos Rail uniek?

“The most luxurious train in the world” – een reputatie die de Rovos Rail niet zomaar heeft vergaard. Nergens anders in Afrika worden zoveel diverse routes aangeboden in zo’n klassieke trein. Denk bijvoorbeeld aan de route van Kaapstad naar Dar Es Salaam, waarbij u wel 5800 kilometer overbrugt! Ondanks dat de faciliteiten van de trein van het hoogste niveau zijn, gaat u tóch helemaal terug in de tijd vanaf het moment dat u instapt. Een traditionele ervaring gecombineerd met ultieme luxe. 

Waarom boeken via Oryx Travel?

De Rovos Rail is ook direct te boeken, dus waarom zou u dit via Oryx Travel doen? Er zijn verschillende voordelen verbonden aan een luxe treinreis via Oryx boeken. Ten eerste geniet u altijd de zekerheid die Oryx Travel aan haar reizigers biedt. Wij zijn aangesloten bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds en bieden u volledige financiële zekerheid. Bovendien zetten wij de extra stappen die nodig zijn bij onverwachte wijzigingen. Mocht er tijdens uw reis iets misgaan staan wij ook 24/7 voor u klaar. 

Naast zekerheid kunt u via Oryx uw avontuur ook completer maken. Wij denken graag met u mee over een passende uitbreiding voor uw Rovos Rail avontuur, en regelen dit tot in het detail. Denk bijvoorbeeld aan de volgende voorbeeldreis. Zoals u van Oryx Travel gewend bent doen wij alles op maat, naar uw specifieke wensen. Vandaar dat elke treinreis gecombineerd kan worden met andere ervaringen. 

Tot slot kunnen wij dankzij onze lokale banden competitieve prijzen aanbieden, waardoor u doorgaans óók nog goedkoper uit bent. Hierdoor hoeft u dus minder te betalen voor meer service! 

De Trein

Per trein het Afrikaanse continent verkennen is een zéér bijzondere ervaring op zich. Toch maken de faciliteiten van de trein waarin u verblijft elke reis nóg completer.

Trein Faciliteiten

De trein waar u een groot deel van de reis in zult verblijven is een verzameling van luxe coupés. Elke ruimte is prachtig ingericht met romantische verlichting en Victoriaanse meubels.

  • Restaurant – in de restaurant coupés vindt u tafels voor twee of vier personen. Ontbijt wordt op bestelling bereid, terwijl ’s middags en ’s avonds een viergangen- lunch en diner wordt geserveerd. Heerlijke Afrikaanse wijnen complimenteren deze gerechten.
  • Observatie – in de observatie coupé staan comfortabele banken en stoelen voor grote ramen, perfect gepositioneerd om van het uitzicht te genieten. Ook is hier de bar te vinden waar u diverse drankjes kunt bestellen. De achterkant van deze coupé is in de openlucht. Gedurende de meeste dagen wordt hier ook thee geserveerd rond half 5. Dit is dé plek om voorbijtrekkend wild en mooie natuurverschijnselen te bekijken.
  • Lounge – ook de lounge coupés hebben grote ramen en comfortabele zitgelegenheden. Dit is de perfecte plek om bij te kletsen met een verfrissend drankje. Daarnaast kunt u zich hier terugtrekken met een goed boek. Ook worden hier soms verhalen verteld door een gids en kunt u cadeautjes kopen bij een kleine giftshop.
  • Club Car – speciaal ingericht voor liefhebbers van sigaren. Daarnaast worden hier de beste whiskeys geserveerd.

De Kamers

Afhankelijk van de lengte van uw reis zijn er verschillende kamertypes beschikbaar. Tijdens korte reizen zijn dit de ‘Pullman’, ‘Deluxe’ en ‘Royal’ suites. Gedurende langere reizen wordt de ‘Pullman’ vervangen door de ‘Pullman Gold’, die iets groter (en daarmee comfortabeler) is. Elke kamer is ingericht naar Victoriaanse stijl, biedt ruimte voor twee passagiers en heeft een en-suite badkamer. U kunt van tevoren aangeven of u liever een tweepersoonsbed of aparte bedden heeft in uw suite. Ook wordt elke kamer door een persoonlijke gastheer onderhouden, waarbij roomservice ook inbegrepen is.

  • Pullman – dit is de standaard kamer die geschikt is voor korte reizen. Deze kamer biedt alle nodige faciliteiten. Overdag is dit een comfortabele suite met bank, die ’s avonds (als u dat wenst) tot één ruim tweepersoonsbed kan worden omgezet. Ook kunnen twee eenpersoonsbedden worden opgezet als stapelbed. Daarnaast heeft u uw eigen en-suite badkamer in de suite.
  • Pullman gold – dit is de standaard kamer die geschikt is voor lange reizen. Dit kamertype komt overeen met de Pullman, maar is iets groter waardoor u over comfortabelere bedden beschikt.
  • Deluxe – de deluxe suites zijn een maat groter dan de Pullman gold suites. Dit onderkomen beschikt, naast de standaardfaciliteiten, over een eigen lounge en koelkast in de kamer. Ook is de badkamer groter dan die van de Pullman.
  • Royal – de royal suites zijn zeer ruim en nemen een halve coupé in beslag. Deze luxe kamers bieden ultiem comfort- een ruime lounge, slaapkamer en en-suite badkamer met losstaand bad op pootjes. Ook hier beschikt u natuurlijk over een eigen koelkast.

Onze Favoriete Routes

Hieronder leest u over onze 2 favoriete routes van de Rovos Rail. Elk heeft iets anders te bieden, dus lees snel verder!

Pretoria naar Victoria Falls (5 dagen)
Een relatief korte route vol bijzondere ervaringen. Deze reis combineert het prachtige noorden van Zuid-Afrika met puur avontuur in Zimbabwe. U spot wild in beide landen, voordat u langs de prachtige Victoria Falls rijdt. Een ultieme combinatie van onvergetelijke ervaringen. Lees hier meer!

Pretoria naar Walvisbaai (10 dagen)
Een avontuurlijke tocht van 3400 kilometer die u door de afwisselende landschappen van Zuid-Afrika en Namibië brengt. U bezoekt verschillende dorpjes, reist langs prachtige natuurverschijnselen, maakt panoramische vluchten in kleine vliegtuigjes, dineert onder de sterren en spot wilde dieren. Lees alles tot in het detail in deze voorbeeldreis!