Terug naar blogs

Wat zijn de beste stranden van Kaapstad in Zuid-Afrika?

Alles wat u wilt weten over de beste (en onontdekte) stranden van Kaapstad.

 

De Stranden van Kaapstad: Ontspanning of Avontuur?

Op zoek naar pure ontspanning in prachtige omgevingen? Of bent u fan van strandwandelingen en watersporten? De stranden van Kaapstad hebben voor ieder wat wils te bieden! Hier zijn enkele van onze favoriete stranden in Kaapstad.

Clifton Beach: zien en gezien worden

Clifton Beach is één van de meest populaire stranden van Kaapstad. De vier verschillende baaien van dit strand vormen de perfecte plek om rustig te zonnebaden en te zwemmen. Elk van de vier stranden heeft een eigen sfeer– waar de één meer door modellen en influencers wordt bezocht, staat de ander bekend als familiestrand. Daarnaast liggen hier diverse hippe restaurants en cafés in de buurt.

Beta Beach: het verborgen juweel

Vergeleken met Clifton Beach is Beta Beach een stuk rustieker. Bekend als een verborgen juweeltje kunt u hier goed tot rust komen met de Twaalf Apostelen op de achtergrond. Het strand ligt verborgen tussen grote rotsformaties en ongerepte vegetatie, wat privacy garandeert. Er zijn hier geen faciliteiten, dus zult u uw eigen spullen mee moeten nemen. Parkeergelegenheid is bepert beschikbaar, maar te voet is het strand makkelijk te bereiken vanaf Clifton. Dit zorgt doorgaans voor een zeer rustige strandervaring.

Saunders Rock Beach: kindvriendelijk 

Sanders Rock Beach ligt in het zuidelijke deel van Hout Bay en kent een rustige sfeer. Het strand is redelijk populair, maar wordt niet snel té druk. De kleine rotspoelen zijn erg leuk voor kinderen om te verkennen, zeker omdat hier relatief veel zeedieren leven. Zeer geschikt voor familie’s dus! Ook zijn hier douches en toiletten te vinden.

Long Beach: hikes en uitzichten

Zoals de naam misschien al doet vermoeden is Long Beach zeer geschikt voor lange strandwandelingen– het strand is wel 8 kilometer lang! U vindt Long Beach in Kommetje. Het zal hier niet snel druk zijn dankzij het grote oppervlak. Er zijn hier veel faciliteiten beschikbaar, en dankzij de grote golven komen er geregeld surfers op het strand af. Daarnaast bevindt u zich vlakbij Slangkopberg, waar verschillende wandelroutes naar adembenemende uitzichten leiden.

Dolphin Beach: kitesurf paradise

Dolphin Beach in Bloubergstrand is een paradijs voor kitesurfers. Er staat hier relatief veel wind- perfect voor surfers op zoek naar adrenaline! Ook voor de ‘gewone’ strandliefhebber is Dolphin Beach het bezoeken waard, vanwege het prachtige uitzicht op de Tafelberg en de zee vol kites.

Zelf deze stranden bezoeken?

Wilt u zelf deze, en vele andere mooie stranden rondom Kaapstad bezoeken? Kijk dan naar onze diverse voorbeeldreizen die Kaapstad bezoeken. Oryx Travel werkt op maat, waarbij uw voorstel precies wordt afgesteld op uw wensen. Vraag dan ook gerust een gratis offerte aan!

Kaapstad heeft veel meer te bieden dan enkel prachtige stranden. Wilt u hier meer over weten? Bekijk dan onze bestemmingspagina over de ins en outs van de Moederstad!