Terug naar Congo-Brazzaville

Puur en Avontuurlijk Congo en Centraal-Afrikaanse Republiek

vanaf € 14.500,- p.p.
11 dagen

Een groot avontuur! Slechts enkele reizigers zijn u voorgegaan. Deze expeditie brengt u naar een onbekende bestemmingen: Congo-Brazzaville en Centraal Afrikaanse respubliek. Hier verkent u tropisch ongerept regenwoud met haar bijzondere bewonders, zoals; laagland gorilla’s en bosolifanten. Verblijf in sfeervolle lodges middenin de natuur, ver van de bewoonde wereld. Nog meer ‘off the beaten track’ bestaat vrijwel niet!

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op. Zo kan deze rondreis bijvoorbeeld ook enkel in Congo worden ondernomen. 

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale transfers
 • Lokale vluchten
 • Diverse (safari-)activiteiten
 • U verblijft op basis van alle maaltijden en lokale dranken
 • Gorilla permits (t.w.v. ongeveer 500 dollar)

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 4 Ndzehi Forest Concession

Welkom in Congo! Na een transfer per klein vliegtuigje en een rit door het Odzala-Kokoua National Park komt u aan bij een luxe kamp. U bevindt zich in het westen van het Odzala-Kaokoua National Park, in een lodge genaamd Ngaga Camp. Dit gebied wordt ook wel Ndzehi Forest Concession genoemd. Hier slaapt u in een en-suite kamer middenin het groene regenwoud . Elke kamer is gemaakt op een verhoogd platform en biedt een mooi uitzicht op de wildrijke omgeving. In de lounge zakt u comfortabel weg, en op het star deck ziet u ’s avonds oneindig veel sterren.

Het hoogtepunt tijdens het bezoek aan deze regio zijn de laagland gorilla families die hier leven. Het onderzoeksteam van de lodge heeft tientallen jaren besteed aan hun onderzoek van deze indrukwekkende dieren. Zij kennen hun gebruiken, routes en persoonlijkheden als geen ander. Het zien van de westelijke laaglandgorilla’s in hun natuurlijke habitat is een onvergetelijke ervaring. Tijdens het bezoek aan Ndzehe Forest maakt u twee gorilla trekkings.

Ook andere primaten worden hier waargenomen, zoals de schuwe ‘crowned monkey’. Daarnaast spot u spectaculaire vogels en kleurrijke vlinders. Tijdens wandelingen na zonsondergang is het erg spannend om het regenwoud in te trekken. Uw gids wijst met zijn zaklamp bijzondere flora en zoekt schuwe dieren, die alleen ’s nachts actief zijn. Doordat het een stuk donkerder is zult u merken dat geen geluidje onopgemerkt blijft. Aan het eind van de dag trekt u zich terug naar uw comfortabele chalet voor een goede nachtrust.

 

Dag 4 t/m 6 Odzala-Kokoua National Park

Het is tijd om door te trekken naar een nieuw gebied in het Odzala-Kokoua National Park. Uw chauffeur brengt u naar Mbomo village, een dorp waar u de lokale cultuur zult leren kennen. Vervolgens arriveert u bij uw kleinschalige kamp, Lango Camp. Rondom dit kamp is naast regenwoud ook moeras gebied te vinden. Gedurende uw verblijf zult u dit landschap te voet verkennen. Houd er rekening met dat uw schoenen nat zullen worden! U ontdekt onder begeleiding van uw gids de bijzondere flora & fauna. Bosolifanten, buffels en de ‘grote witneusmeerkat’ leven onder andere in dit gebied.

Vanuit uw privé veranda kunt u de wilde dieren langs zien trekken. Daarnaast is het ruime platform bij de bar, de perfecte plek op  sterren te kijken! Aan het eind van de dag geniet u van een sundowner drankje bij de lodge. Hoog tussen de bomen ziet u overal levendig wild heen en weer springen, een unieke plek!

 

 

 

 

Dag 6 t/m 7 Odzala-Kokoua National Park (noordelijk)

Vandaag reist u af naar Mboko Camp, een kamp ten westen van uw vorige accommodatie. De rit hierheen is al een safari-ervaring op zich! Hier zult u één nachtje verblijven in een lodge aan de Lekoli rivier. De volgende dag gaat u hier kajakken en maakt u een bootcruise. Tijdens het kajakken probeert u drinkend wild te spotten en ziet u primaten door de bomen slingeren. Aan het einde van de dag gaat u verder de rivier op tijdens de bootcruise, een ware traktatie! De ondergaande zon doet de omgeving oranje en roze kleuren. Ondertussen geniet u van een verfrissend drankje terwijl u rondtrekkende olifanten probeert te spotten. Daarnaast kunt u zomaar chimpansees, nijlpaarden of krokodillen tegenkomen. Hier bent u écht ver van de bewoonde wereld!

 

 

 

Dag 7 t/m 11 Dzanga Sangha, Centraal-Afrikaanse Republiek

Vanuit het Odzala woud kunt u eenvoudig doorsteken naar buurland Centraal Afrikaanse Republiek. Deze toevoeging aan uw rondreis door Congo brengt één van de puurste ervaringen die u kunt meemaken. U verkent oeroude bossen vol dieren die maar weinig mensen op deze plek hebben mogen bewonderen. Hetzelfde geldt voor de lokale bevolking die u zult ontmoeten. Dit is de Ba’Aka bevolking. Zij kennen alle geheimen van het gebied en leren u over jagen de vertellen over de medische werking van lokale planten.

Na een korte vlucht komt u aan in de Centraal Afrikaanse Republiek. U maakt een boottocht door het Sangha Tri National Special Reserve, een prachtig gebied vol regenwoud. Wanneer u aankomt bij Sangha Lodge bevindt u zich in een ongerept stuk natuur, omgeven door wilderige vegetatie dat grenzend is aan de Kadei rivier. Uw ruime bungalow kijkt ook uit op deze rivier.

Veel activiteiten zullen de komende dagen rond Dzanga Baï plaatsvinden, waar de schuwe bosolifant in grote aantallen leeft. Ook gaat u op jacht met lokale Ba’Aka jagers, ontmoet u experts die de lokale flora & fauna onderzoeken en bezoekt u de ‘Valley of the Giants’. In deze vallei doen de gigantische bomen avonturiers verbazen. Ten slot mag een bezoek aan nabijgelegen watervallen niet ontbreken!

Na het bezoek aan de Centraal-Afrikaanse Republiek reist u terug naar Congo, waar u nog één dag aan de Lekoli rivier besteed. De volgende dag reist u via Brazzaville naar huis.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN