Terug naar Madagascar

Berenty Reserve

Het Berenty Reserve kent één kerntaak: het beschermen van lemuren in hun natuurlijke habitat. Zo’n 330 hectare aan beschermde natuur trekt jaarlijks veel reizigers en wetenschappers aan. Er leven  zo’n 2000 lemuren in dit gebied! Ook komen hier veel vleermuizen voor, net als reptielen en variërende flora. Overal om u heen hoort u het geritsel en gezang van vogels en springen speelse lemuren van boom tot boom. De ‘spiny forests’ van Berenty zijn alleen in het zuidwesten van Madagascar te vinden. Deze bomen doen denken aan cactussen en zijn erg mooi om te fotograferen. In het reservaat loopt u van het ene panoramische uitzicht naar het andere.

Deel deze bestemming:

Dieren in Berenty Reserve

In het Berenty Reserve zijn de lemuren het populairste hoogtepunt van alle dieren. De bruine, ringstaart en ‘verreaux’s sifaka’ lemuren komen zéér veel voor in Berenty. Verder kunt u tijdens ‘night hikes’ de grijze muislemuur en ‘white-footed sportive’ lemuur spotten. Er leven ook veel reptielen in het Berenty Reserve. De ‘three-eyed’ hagedis komt veel voor in het reservaat. Deze hagedis heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een derde oog op de zijkant van zijn kop. Enkele maanden na de geboorte van deze hagedis wordt dit derde oog bedekt met schubben. Verder leven hier kameleonen, schildpadden en boa slangen. Ook leeft er een gigantische fruitvleermuis populatie in het reservaat.

Activiteiten in Berenty Reserve

  • (On)begeleide hikes – als één van de weinige wildgebieden van Madagascar mag u hier onbegeleid wandelen. Dit maakt uw wandeltocht zeer intiem. Natuurlijk kan dit ook nog steeds onder begeleiding van een professionele gids. Met gids is de kans dat u wild spot vaak een stuk hoger.
  • Nachtelijke hikes – wandelingen na zonsondergang zijn niet alleen heel spannend. Veel wildsoorten, zoals de kleine ‘mouse lemuren’, zijn ’s avonds een stuk actiever. Daarnaast is een wandeling onder de fonkelende sterren erg romantisch.
  • Spiny forest – een bijzonder hoogtepunt van Berenty is het ‘spiny forest’ landschap. Hier klimmen lemuren in bomen die veel weg hebben van een cactus. Ook groeien de beroemde baobabs tussen dit spiny forest.

Beste Reistijd Berenty Reserve

De beste reistijd om Berenty Reserve te bezoeken is tussen april en november. Ook tussen december en maart is Berenty een mooie plek om te bezoeken, het is alleen nogal heet in deze maanden. Vandaar dat wandelingen iets zwaarder kunnen zijn in deze periode.

Droge Seizoen

  • April – regenval begint vanaf april sterk af te nemen. Er kan nog af en toe een bui vallen, maar dit komt niet veel meer voor. Het is overdag gemiddeld 26 graden, terwijl het ’s ochtends 15 graden is.
  • Mei, juni, juli, augustus en september – deze periode is de bulk van het droge seizoen. Er valt erg weinig regen en het is de koelste periode van het jaar. De gemiddelde temperatuur komt overdag niet onder de 20 graden en is ’s ochtends minimaal 10 graden.
  • Oktober – het begint steeds warmer te worden en is overdag zo’n 24 graden. Ook begint iets meer regen voor te komen, ook al is dit nog steeds erg weinig.

Groene Seizoen

  • November – in november neemt de regenval nog wat meer toe, ondanks dat de piek van het groene seizoen nog niet bereikt is. Ook wordt het steeds warmer en is het overdag zo’n 26 graden. ’s Ochtends is het gemiddeld 15 graden.
  • December, januari, februari en maart – in december begint de regen vaker te vallen. De meeste dagen vallen er buien, maar dit duurt gelukkig bijna nooit heel de dag. De luchtvochtigheid neemt toe waardoor de gevoelstemperatuur erg hoog kan lijken. Het is overdag zo’n 27 graden en ’s ochtends gemiddeld 17 graden.

Andere gebieden in Madagascar

Berenty Morondava/ Allee des Baobabs Tsingy de Bemaraha National Park Ranomafana National Park Ankarana Ifaty Ankarafantsika National Park Nosy Be Masoala National Park Ile Sainte Marie Isalo National Park Andasibe National Park Anjajavy Private Nature Reserve Amber Mountain National Park ANTANANARIVO