Terug naar Namibië

Caprivi Regio 

De Caprivi Strip is een strook dat behoort tot Namibië, maar dat voornamelijk is ingeklemd tussen Angola, Botswana, Zambia, Zimbabwe. De Zambezi, Kavango, Chobe en Linyanti rivieren doorkruisen het gebied en zorgen voor een belangrijk deel voor de levendige natuur. In tegenstelling tot andere delen van Namibië is het hier uitzonderlijk groen. In de Caprivi regio vindt u tevens eeuwenoude bossen. De vegetatie kan worden vergeleken met noordelijke delen van Botswana, want  jaarlijks stroomt het regenwater vanuit de hooglanden van Angola richting de beroemde Okavango Delta in Botswana. Hierdoor is Caprivi regio (of ook wel Zambezi regio) ook voorzien van veel water met rivieren en moerasgebieden. In de wildparken van de Caprivi of Zambezi regio vindt u veel wilde dieren. 

Deel deze bestemming:

Beste reistijd Caprivi 

De beste reistijd voor een de Caprivi of Zambezi regio is tussen april en oktober. De Caprivi regio heeft een overwegend warm klimaat met een droog en een groen seizoen. De temperatuur neemt af tijdens het droge seizoen, waardoor de maanden mei tot augustus gemiddeld wat frissere zijn. Gedurende deze maanden valt er vrijwel geen regen. Het groene seizoen loopt tussen de maanden december tot en met maart. Het is dan een stuk warmer maar er zijn dan geregeld hevige onweersbuien.

Droge Seizoen:

  •  Mei, juni, juli & augustus – Het is overwegend droog en zonnig in deze periode. Dit zijn de koudste maanden in het jaar met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Voornamelijk vroeg in de ochtend kan het fris zijn met temperaturen van rond de 8 graden. Het kan voorkomen dat de temperatuur rond het vriespunt ligt, dus warmere kleding is noodzakelijk tijdens safari-activiteiten in de ochtend.
  • September & oktober – Het einde van het droge seizoen nadert en de temperatuur loopt langzaam op. De gemiddelde temperatuur ligt op 35 graden en met uitschieters tot 40+. Vroeg in de ochtend is de temperatuur aangenamer (gemiddeld 15 graden). Tegen het einde van oktober kan het voor het eerst sinds langere tijd weer regenen. Vaak in de vorm van korte hevige regenbuien.

Groene Seizoen:

  • November & december – Een periode van overgang tussen seizoenen start doorgaans begin november. Het is overwegend heet en zonnig, maar u kunt hevige onweersbuien verwachten. Deze zijn lang verwacht, want het is dan maanden droog geweest. De temperaturen liggen gemiddeld rond de 32 graden.
  • Januari, februari & maart – in de maanden januari en februari regent het gemiddeld het meest in de Caprivi regio. Over het algemeen vaak in de middag in de vorm van hevige onweersbuien. Na de regenbuien koelt het vaak iets af. Overdag is het warm met temperaturen rond de 30 graden.
  • April – in deze periode valt nauwelijks nog regen en het seizoen zit in overgang naar de langere droge periode. Het regenwater vanuit de hooglanden van Angola bereikt het gebied waardoor het waterniveau in de rivier iets stijgt. De temperaturen nemen langzaam iets af.

Bwabwata National Park  

Het Bwabwata National Park is een park van 6274 vierkante kilometer groot. Het is te vinden in het midden van de Caprivi Strip en vormt het thuis van vele dieren. Leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s, gnoes en buffels worden hier geregeld waargenomen tijdens safari-activiteiten. Daarnaast zijn de grote kuddes olifanten een belangrijk hoogtepunt tijdens uw bezoek aan Bwabwata National Park. 

 

 

 

Mahango National Park

Mahango National Park is een beschermd wildgebied dat onderdeel uitmaakt van het Bwabwata National Park. Het westelijke deel van het reservaat grenst aan de Okavango rivier en in het oosten aan de Kwando rivier. Deze Okavango rivier mondt later uit tot de grootste rivier delta ter wereld, genaamd de Okavango Delta in Botswana.

De vegetatie in het gebied is heel indrukwekkend, met onder andere enorme baobab bomen, groene grasvlaktes en moerasgebieden. Vier van de ‘Big Five’ leeft in dit gebied. Hier komt u alleen geen neushoorns tegen. Giraffen drinken hier uit de rivier, terwijl kuddes antilopen zich door het hoge gras verplaatsen. Hier maakt u een boottocht over de Okavango river waar u dichter bij de wilde dieren kunt komen.

Popa Falls 

De Popa Falls zijn stroomversnellingen die worden gecreëerd doordat de Okavango rivier. Hier stort het water van enkele meters hoog naar beneden, waardoor een kleine waterval ontstaat. De Popa Falls liggen ten noorden van Mahango. Vele watervogels en kleine reptielen kunnen worden waargenomen aan de oevers van de rivier. Daarnaast kunt u hier vissen en boottochten maken. Aanschouw hoe de Okavango rivier zich een weg baant door het landschap, voordat het een stuk verder in Botswana de wereldberoemde Okavango Delta zal vormen.

 

 

Mudumu National Park

Het Mudumu National Park ligt op de grens van Botswana en is één van de rustigere parken van Namibië. In het westen van het park vormt de Kwando rivier een natuurlijke grens, waarbij Botswana aan de overzijde opduikt. Het landschap is hier nogal uniek vergeleken met andere parken in Namibië. Rivieren en waterbronnen zorgen voor voldoende water voor zowel het wild als de groene flora van het park. Hier leeft een rijke variatie aan diersoorten. Grote kuddes olifanten, giraffen en zebra’s verplaatsen zich rond in een zoektocht naar voedsel, terwijl nijlpaarden en krokodillen de rivieren een veilig thuis noemen. Daarnaast leven hier veel gnoes en buffels, die op hun beurt weer leeuwen en andere roofdieren aantrekken. 

Nkasa Lupala National Park

Het Nkasa Lupala National Park grenst en staat in open verbinding met het noorden van Botswana. Het gebied heeft een unieke en wildrijke vegetatie. Hier vindt u talloze uitmondingen van de Okavango rivier met diverse groene eilanden en moerasgebieden. Een veilige thuisbasis voor een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder: leeuwen, olifanten, buffels, en oneindig veel vogelsoorten! Het Nkasa Lupala National Park is zo’n 320 vierkante kilometer groot en daarmee een van de kleinere wildparken van Namibië. Het Nkasa Lupala National Park is een relatief onbekend wildpark op de Caprivistrook waar een vergelijkbare wildervaring kan worden gevonden als in het noorden van Botswana. Hier verblijft u echter in lodges die gunstiger zijn geprijsd dan aan de overkant van de rivier, wat het gebied extra interessant maakt.

 

 

Katima Mulilo

Katima Mulilo is de belangrijkste stad in de Caprivi Strip en ligt aan de Zambezi rivier. Vroeger was Katima een belangrijk punt op een handelsroute tijdens de koloniale tijd. Het is de laatste stad in Namibië, voordat u Zambia of Botswana bereikt. In Katima Mulilo kunt u nog een laatste stop maken en de nodige boodschappen inslaan tijdens een selfdrive, om vervolgens de grens over te steken richting Botswana. Hier kunt u bovendien uw huurauto inleveren, om per transfer de grens over te gaan en de reis te besluiten in bijvoorbeeld Chobe National Park en/of de Victoria watervallen in Zimbabwe.

 

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Caprivi Regio
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Namibië

Waterberg regio Sperrgebiet Caprivi Regio Etosha National Park Skeleton Coast Kaokoland Damaraland WALVIS BAY Lüderitz SWAKOPMUND NamibRand Reserve Sossusvlei Namib Naukluft National Park Fish River Canyon WINDHOEK Cape Cross