Terug naar Zuid-Afrika

Drakensberg

Drakensberg staat bekend om dramatische bergtoppen, glooiende valleien en onevenaarbare vergezichten. Het is niet zomaar dat dit een inspiratie was voor Tolkien voordat hij ‘The Lord of The Rings’ schreef! De bergketen is de hoogste van het land, met pieken van 3482 meter boven zeeniveau. Daarnaast is de spant Drakensberg wel meer dan 1000 kilometer in breedte! Tussen de pieken ligt het prachtige landschap dat u gedurende een bezoek kunt verkennen.

Deel deze bestemming:

Activiteiten Drakensberg

Er is een grote variatie aan activiteiten beschikbaar in Drakensberg. Lees hieronder over enkele van de meest populaire activiteiten.

  • Hiken – hiken door het bergachtige landschap van Drakensberg is één van de meest indrukwekkende activiteiten die u hier kunt ondernemen. Tijdens hikes bezoekt u bergtoppen, grotten en wijnhuizen.
  • Fietsen – per mountainbike de bergen van Drakensberg trotseren is ook zeer avontuurlijk. Onderweg stopt u bij de vele hoogtepunten van het gebied en geniet u een lekkere lunch.
  • Extreme Cable Tour – een échte daredevil activiteit. Tussen hoge boomtoppen zijn kabels gespannen, waartussen u kunt ziplinen. Zo heeft u niet alleen adrenaline, maar ook een prachtig uitzicht.
  • Quad biken – verken per quad bikes de ruigere delen van Drakensberg.
  • Bezoek de Tugela Falls – de Tula Falls is de hoogste waterval van Afrika. Deze indrukwekkende stroom water valt zo’n 950 meter naar beneden. De waterval valt niet in één stuk en is het mooist na regen. Bij exceptionele kou kan de Tugela zelfs bevriezen!
  • Bezoek de Cannibal Caves – rond 1820 leefde een stam in de Cannibal Caves onder leiding van stamhoofd Sidinane. Er gaan verhalen dat zij gevangenen en stamleden aten wanneer dit nodig was.
  • Bezoek het dorpje Clarens – Gelegen aan de voet van het Maluti gebergte ligt het charmante dorpje Clarens. Hier kunt u lokale kunst en souvenirs aanschaffen.
  • Sani Pass – de Sani Pass is de hoogste bergpas van Zuid-Afrika. Deze bergpas ligt bij de grens van het koninkrijk Lesotho- lees hier meer over de Sani Pass en Lesotho!
  • Cathedral Peak – deze bergtop ligt op 3 kilometer hoog en is omgeven door een panoramisch landschap. Het groene, heuvelachtige landschap wordt afgewisseld door watervallen, waterbronnen en wijnhuizen.

Beste Reistijd Drakensberg

Wanneer u Drakensberg bezoekt is het belangrijk om rekening te houden met de seizoenen. Drakensberg in het passende seizoen bezoeken is belangrijk als u specifieke wensen heeft voor de activiteiten die u wilt ondernemen.

Droge seizoen – winterperiode

Mei tot september – tijdens de wintermaanden van mei tot augustus kan het erg koud worden in Drakensberg. Overdag is de gemiddelde temperatuur ongeveer 8 graden. ’s Nachts kan het afkoelen tot gemiddeld – 7 graden.  Echter is dit wel een droge periode, waardoor hikes een stuk comfortabeler worden. In deze maanden is er overdag vaak geen wolkje aan de lucht. Wanneer u niet de lagere gebieden van het gebergte verkent kan het zelfs warm zijn! In de hogere delen van Drakensberg kan wel sneeuw vallen in deze maanden. Er komen ook periodes voor dat zelfs in lagere delen van Drakensberg sneeuw valt.

Groene seizoen – zomerperiode

Oktober tot april – in het groene seizoen is de omgeving prachtig groen. De flora bloeit, watervallen zijn op volle sterkte en rivieren stromen voort. De temperatuur is comfortabel warm, maar het kan tegen het eind van de dag wel vaak stormen. Overdag is het gemiddeld 14 graden, terwijl het ’s nachts afkoelt naar een temperatuur van 1 graad. Dit seizoen is perfect om rond Drakensberg te trekken, als lang hiken niet de hoogste prioriteit heeft.

Bent u klaar voor het avontuur?
Bekijk alle reizen naar Drakensberg
Bekijk reizen
Ontvang een reisvoorstel op maat
Vraag offerte aan

Andere gebieden in Zuid-Afrika

Koninkrijk Lesotho Koninkrijk eSwatini Kgalagadi Transfrontier Park Kruger National Park Pilanesberg National Park KAAPSTAD Gardenroute (Tuinroute) Hermanus en omgeving Addo Elephant Park & omgeving Drakensbergen St Lucia & omgeving JOHANNESBURG PRETORIA Kaapse Wijnlanden Panoramaroute Waterberg Regio Madikwe Game Reserve Durban & omgeving Cederberg Kaapse Westkust