Terug naar blogs

Uitgelicht: Miavana Lodge

Een van de mooiste manieren om de pracht van de Indische Oceaan te leren kennen. 

 

In het kort

Wat is Miavana Lodge?

  • Miavana Time + Tide is een zeer luxe lodge gelegen op het eiland Nosy Ankao in het noordoosten van Madagascar. 
  • Miavana beschikt over 14 grote privé villa’s met directe toegang tot het strand en uitzicht op de oceaan. 
  • De lodge kan alleen per helikopter worden bereikt. 
  • Na een bouwperiode van 4 jaar heeft de lodge haar eerste gasten mogen ontvangen in mei 2017. 

Het Eiland

Nosy Ankao is de grootste van een eilandengroep die uit 5 onbewoonde eilanden bestaat. Nosy Ankao is enkel per helikopter te bereiken, wat bijdraagt aan de exclusiviteit en ongereptheid. Op 6 vierkante kilometer eiland zijn diverse landschappen te vinden, van tropische bebossing tot hagelwitte stranden. Verder is de omliggende oceaan gevuld met koraalriffen en een divers zeeleven. 

De Lodge

Culinair

Het culinaire team van Miavana Lodge wordt geleid door chef Enoryt Appollis. Zij creëren maaltijden van de hoogste klasse. Lokale ingrediënten worden gebruikt om u een geweldig diner te bezorgen. Of u nou met uw voeten in het zand, op de veranda van het restaurant of in de privacy van uw eigen villa dineert. Daarnaast biedt de ‘beachfront bar’ een dakterras en kampvuur waar u van uw favoriete drankjes kunt genieten. Voor wijnliefhebbers is een proeverij in de wijnkelder sterk aan te raden.

Wellness

De wellness behandelingen van Miavana worden in uw eigen villa aangeboden. Deze doen u helemaal tot rust komen in volledige privacy. Verder is er een uitgebreide sportschool aanwezig met uitzicht op de oceaan. 

De villa’s

Miavana beschikt over 14 luxe villa’s die elk een prachtig uitzicht op het strand en de oceaan bieden. U bent omgeven door turquoise wateren, groene flora en witte zandstranden. De villa’s variëren van één tot drie slaapkamers. Het ‘kleinste’ onderkomen kent een oppervlakte van 620 vierkante meter, dus over ruimte hoeft u zich geen zorgen te maken! Verder heeft elke villa een eigen zwembad en een persoonlijke butler om u van alle gemakken te voorzien. 

De inrichting van deze villa’s kan enkel als stijlvol worden beschreven. Aan elk detail is gedacht. Natuurlijke materialen, ramen van vloer tot plafond en grote, openslaande deuren zorgen ervoor dat u de omliggende natuur geen moment uit het oog hoeft te verliezen.

Activiteiten

De activiteiten die bij Miavana worden aangeboden kunnen in vier categorieën worden verdeeld: 

  • Activiteiten onderwater 
  • Activiteiten op het water
  • Activiteiten op het land
  • Activiteiten in de lucht

Onderwater

De wateren rondom Miavana zijn zeer geschikt voor duik- en snorkelactiviteiten. De biodiversiteit wordt hier gesteund door de grote variatie aan stromingen die hier voorkomen. Verken diverse koraalriffen en kom oog in oog met het zeeleven, bijvoorbeeld zeeschildpadden, roggen en dolfijnen. Er zijn mogelijkheden voor elk niveau duiker, en zelfs kinderen kunnen het ‘huiskoraal’ verkennen onder toeziend oog van begeleiders. Dit huiskoraal ligt in een maximale diepte van 2 meter. 

Op het water

Van avontuurlijke visexcursies tot yoga op sup-boards, activiteiten op het water bij Miavana zijn zeer divers. Tijdens bootcruises verkent u onbewoonde eilanden, stopt u voor een picnic of snorkelt u middenin de oceaan. Aan het einde van de dag geniet u van uw favoriete cocktail terwijl de ondergaande zon de oceaan alle tinten roze, oranje en rood doet kleuren. Tussen juli en september kunt u zelfs op walvissafari! Verder zijn kajakken en kitesurfen populaire activiteiten bij Miavana. 

Op het land

In de tropische bossen van Nosy Ankao spot u zeldzame diersoorten, waarvan sommigen nergens anders op de aarde gezien kunnen worden. Lemuren, kameleons en kleurrijke vogels duiken overal op. Op een nabijgelegen eiland kunt u tienduizenden vogels zien landen tijdens het paringsseizoen. Verder kunt u verschillende sporten uitoefenen zoals volleybal, voetbal en tafeltennis. Het ‘Cabinet de Curiosities’ is een klein museum in de lodge dat aandacht besteedt aan de geschiedenis van Madagascar. Ook zijn hier enkele skeletten van dichtbij te bekijken!

In de lucht

Diverse nationale parken zijn op slechts een korte helikoptervlucht van u verwijderd. In de mooiste parken van Madagascar wordt u door ervaren gidsen rondgeleid. Daarnaast is de vlucht zelf al een avontuur op zich!