Terug naar blogs

Gerenoveerd: Jack’s Camp

Alles wat u wilt weten over de heropening van één van de mooiste lodges van Botswana

Het oude Jack’s Camp 

Wat is er nieuw ten opzichte van het oude kamp?

Tijdens de renovatie van Jack’s Camp zijn er veel dingen veranderd. De renovatie, die eerder werd uitgesteld door COVID-19, begon in 2020 en is sinds dit jaar voltooid. Één ding dat hetzelfde is gebleven is de iconische stijl waarmee het kamp is ingericht. Perzische tapijten, lokale kunst en Victoriaanse meubels zijn overal in Jack’s Camp te vinden. Zo doet een verblijf in het kamp nog steeds denken aan de eerste ontdekkingsreizigers die hier de Makgadikgadi Pans kwamen verkennen. Hieronder zetten wij de belangrijkste veranderingen op een rijtje.

 

 

Het vernieuwde Jack’s Camp

De nieuwe luxury tents

De 9 ‘guest rooms’ hebben misschien wel de grootste verandering doorgemaakt. Tijdens de renovatie zijn deze luxe tenten tweemaal zo groot geworden. Deze waren al niet de kleinste, maar bedekken nu een gigantische 270 vierkante meter! De mooie onderkomens bieden nu een en-suite badkamer met binnen- en buitendouche. Voor de warme dagen is een airco toegevoegd, net als een romantische haard voor de koudere nachten. Ook beschikken reizigers over een eigen plunge pool en comfortabele loungebanken op de veranda.

 

 

 

De rest van de lodge

Bij het hoofdgedeelte van de lodge zijn nog steeds het museum, de bibliotheek en de authentieke dinertafel uit 1820 te vinden. Wel is deze tent een stuk groter gemaakt en zijn overal meer historische kasten vol Afrikaanse kunst te vinden. Ook de geliefde pooltafel mist niet na de renovatie. De traditionele Perzische theetent is groter gemaakt en biedt een nóg beter uitzicht op de omgeving. Ten slotte is bij het grote zwembad van Jack’s Camp nu een veranda toegevoegd waar u kunt zonnen.