Terug naar blogs

Veilig op reis naar Afrika

Vraagt u zich af of reizen naar Afrika wel veilig is?

Is reizen naar Afrika veilig?

Afrika: een veilige reisbestemming
Afrika is een gigantisch continent met diverse bestemmingen. Niet alle Afrikaanse landen zijn populair onder toeristen. Voor die landen die jaarlijks veel toeristen aantrekken speelt het toerisme een zeer belangrijke rol voor de economie. Deze landen beschikken over het algemeen over een ontwikkelde toeristische infrastructuur en worden jaarlijks door miljoenen reizigers bezocht. Dit zijn relatief veilige bestemmingen waar reizigers veilig een onvergetelijke reis kunnen maken.

Veiligheid toerisme
Veel Afrikaanse landen zijn zich erg bewust van het feit dat het toerisme een belangrijk onderdeel is van hun economie en hebben daarom aanzienlijke inspanningen geleverd om de veiligheid van toeristen te waarborgen. Zo zijn er op bepaalde plekken toeristische politie-eenheden opgericht en worden aanvullende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd. Daarnaast werken veel Afrikaanse landen samen met internationale organisaties en delen ze informatie om de veiligheid van toeristen te verbeteren. Deze gezamenlijke inspanningen hebben bijgedragen aan een veiligere reisomgeving voor bezoekers vanuit de hele wereld.

(On)veilige gebieden
Overal zijn onveilige gebieden die u beter kunt vermijden. Dat geldt voor Europa, maar ook voor Afrika. In Parijs bezoekt u in principe niet de slechtere buitenwijken. Dit gaat in in principe automatisch, aangezien deze gebieden erg opvallend zijn en  niet aantrekkelijk om te bezoeken. Hetzelfde geldt voor steden in Afrika. Dit zijn geen gebieden die interessant zijn voor reizigers en zullen dan ook geen deel uitmaken van uw reisprogramma.

Kan ik mijn kinderen veilig meenemen op reis naar Afrika?
Het is zeker mogelijk om met kinderen op een veilige en volledig ontzorgde manier een reis naar Afrika te maken. Tijdens een familiereis verblijft u in kindvriendelijke lodges met faciliteiten en activiteiten die op uw reisgezelschap zijn afgesteld. Wilt u hier meer over weten? Lees dan ons blog over Reizen met kinderen naar Afrika.

Aanvullende veiligheidstips
Wanneer u een reis bij Oryx Travel boekt, adviseren wij u uitgebreid over extra veiligheidstips voor uw reis. In grote steden adviseren wij bijvoorbeeld om ’s avonds niet alleen over straat te gaan en per taxi te reizen. Het is verder belangrijk u aan de basisregels te houden, zoals u dat in elke grote Europese stad ook zou doen. Daarnaast leveren de accommodaties waarin u verblijft aanvullend advies over lokale veiligheid.

Veiligheidsvoordelen bij Oryx Travel

Het boeken van uw droomreis bij Oryx Travel brengt voordelen met zich mee. Niet alleen op het gebied van jaren lokale kennis, scherpere tarieven en een persoonlijk contact voor, gedurende en na uw reis. Ook op het gebied van veiligheid kent dit voordelen.

Hoogwaarde Afrika-expertise
Dankzij jarenlange ervaring met de bestemmingen uit ons aanbod, zijn wij, Oryx Travel, in staat om u volledig te ontzorgen. Óók op het gebied van veiligheid.

Vertrouwde lokale partners
Oryx Travel heeft een vertrouwde band met lokale partners in de door ons aangeboden bestemmingen opgebouwd. Denk hierbij aan de lodges die u bezoekt, de chauffeurs die uw transfers verzorgen, lokale vertegenwoordigers die u op het vliegveld ontvangen en gidsen die u tijdens activiteiten begeleiden.

Financiële zekerheid
Oryx Travel is aangesloten bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds, waardoor maximale financiële zekerheid wordt geboden. Daarnaast zijn wij voor en tijdens uw reis altijd bereikbaar voor vragen, advies of extra aanpassingen. Zo geniet u volledig ontzorgd van uw reis.