Terug naar Zimbabwe

Fly-in Expeditie Zimbabwe

vanaf € 5.899,- p.p.
8 dagen

Eén van de meest bijzondere manieren om Zimbabwe te ontdekken! Een rondreis door Zimbabwe voor de avontuurlijke reiziger. U vliegt vanaf de Victoria Falls naar het Hwange National Park, een indrukwekkend park waar grote olifantenpopulaties leven. Hier zult u vele wandelsafari’s ondernemen onder begeleiding van een professionele gids. De luxe lodge waarin u verblijft biedt voldoende ontspanningsmogelijkheden tussen de activiteiten door. Daarnaast kunt u hier ook game drives ondernemen. Wanneer u verder reist richting het Mana Pools National Park liggen de kano’s u op te wachten. Volg de Zambezi rivier en kom oog in oog met drinkend of zélfs zwemmend wild. Tussendoor verkent u de mooiste plekken aan land, en ’s avonds verblijft u onder de sterren in een mobiel kamp aan de oever van de rivier. Dat is pas een écht avontuur!

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale transfers
 • Lokale vluchten tussen lodges
 • In Victoria Falls verblijft u op basis van logies en ontbijt
 • In de overige accommodaties verblijft u op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1-2 Victoria Falls

Welkom in Zimbabwe! U arriveert op de Victoria Falls Airport, waar een lokale vertegenwoordiger op u staat te wachten. Hij brengt u naar een comfortabel hotel waar u kunt ontspannen na een lange vlucht. Vanzelfsprekend heeft u daarnaast ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende watervallen. De volgende dag begint u met een smaakvol ontbijt voordat u verder reist naar uw volgende bestemming.

 

 

Dag 2 t/m 4 Hwange National Park

De tijd om unieke safari-ervaringen op te doen is aangebroken. Vandaag vertrekt u per vliegtuigje richting Hwange National Park. Tijdens de vlucht ziet u de uitgestrekte natuur van Zimbabwe onder u voorbij schieten- geen slecht uitzicht! Na de landing wordt u naar uw luxe lodge gebracht. De lodge ligt in een privé-concessie en is verscholen onder acaciabomen. Daarnaast biedt de accommodatie uitzicht op de savanne van de Kennedy Vlei. Uw lodge is kleinschalig van opzet, er zijn slechts 6 luxe tenten in het kamp. Hier beschikt u over een en-suite badkamer met flushtoilet en bucketshower. Bij het hoofdgedeelte van de lodge ligt een zwembad waar olifanten in de droge maanden hun dorst komen lessen. Zo ziet u deze imponerende viervoeters van vlakbij, zonder de lodge te verlaten! De inrichting van de lounge, bar en het restaurant is huiselijk en luxe. Lantaarns zorgen voor romantische verlichting en het vriendelijke personeel staat ten alle tijden voor u klaar.

U kunt diverse activiteiten ondernemen in de ongerepte natuur om u heen. Één activiteit die hier echt centraal staat is de wandelsafari. Onder begeleiding van uw professionele gids leert u alles voer de bush en haar bewoners. Kom oog in oog met olifanten, antilopen, zebra’s, gnoes, giraffen, leeuwen, luipaarden en hyena’s! Wanneer u wilt kunt u ook per safarivoertuig de omgeving verkennen.

 

Dag 4 t/m 7 Mana Pools National Park

Ook vandaag vertrekt u per vliegtuigje naar uw volgende bestemming. Er staat u een bijzondere ervaring te wachten in Mana Pools National Park. Waar wandelsafari’s in Hwange centraal stonden, is dat hier de kanotocht. Het kamp waarin u verblijft is namelijk een ‘mobile camp’, die dagelijks verplaatst. U verplaatst zich ook dagelijks- maar dan met een kano! Volg de Zambezi rivier en ontdek het wildrijke Mana Pools vanaf het water.

Uw kano-avontuur begint met een game drive naar de eerste campsite. Onderweg spot u wilde dieren, terwijl uw gids een briefing geeft hoe de komende dagen eruit gaan zien. Vervolgens maakt u na de uitgebreide lunch voor het eerst kennis met de kano’s en vaart u richting de eerste campsite. Eenmaal aangekomen bij de campsite staan snacks en drankjes al voor u klaar en wordt er een 3-gangen diner voorbereid.

De komende dagen vertrekt u van campsite naar campsite terwijl u mogelijk buffels, nijlpaarden, krokodillen en leeuwen spot. Vogels vliegen geregeld vlak over het water, en oog in oog komen met ronddwalende olifanten is écht onvergetelijk. Dagelijks begint u de dag door de zonsopkomst vanaf het water te aanschouwen. Onderweg stopt u op mooie plekjes om te lunchen middenin de bush. Ook trekt u geregeld te voet landinwaarts om nóg meer wild vanuit een ander perspectief te spotten. Dit is een route die maar weinigen voor u hebben mogen maken. U merkt dat uw zintuigen op scherp komen te staan en dat elk geluidje interessant is op een andere manier. Dit is een bijzondere afsluiter van deze rondreis door Zimbabwe.

Na dit laatste avontuur vliegt u vanaf een airstrip in Mana Pools naar Harare, waar uw vlucht richting huis op u wacht.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN