Terug naar Zimbabwe

Off the beaten track Zimbabwe & Zambia

vanaf € 8.644,- p.p.
13 dagen

Een “off the beaten track” avontuur langs de belangrijkste hoogtepunten van  Zimbabwe en Zambia. Uw reis begint in het Hwange National Park, een wildpark op een relatief kleine afstand van de beroemde Victoria Falls. De eerste dag zult u het gebied verkennen per 4×4 safarivoertuig en overnachten in een mooie en-suite tent. Vervolgens neemt u deel aan een ‘Once In a Lifetime’ ervaring: een wandeltocht door de ongerepte natuur, waarbij u overnacht onder de sterren. Tijdens deze ‘fly camp’ safari komt u te voet oog in oog met buffels, olifanten, zebra’s en leeuwen. Na deze spannende dagen heeft u de smaak te pakken: het is tijd om de wereldberoemde Victoria Falls te bezoeken. Miljoenen liters water storten hier naar beneden met bulderend geweld, een geweldig zicht! Volg de dag hierna de Zambezi rivier tot u aankomt bij uw volgende lodge middenin een wildrijk gebied. U verkent de Lower Zambezi Regio, waar u (onder andere) per kano drinkend wild zult spotten. Uw reis eindigt aan de Luwi rivier, waar u eigenlijk niet eens uw suite hoeft te verlaten om wild te spotten! Natuurlijk gaat u er tóch op uit, al is het maar om ook op een spannende game drive na zonsondergang te kunnen gaan!

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op. 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

  • Lokale vluchten Harare – Hwange – Livingstone – Lower Zambezi – South Luangwa – Lusaka
  • Lokale transfers
  • U verblijft op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

  • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
  • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
  • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
  • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

  • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
  • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
  • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Hwange National Park (Lodge)

De komende dagen spendeert u in Hwange National Park, een wildrijk gebied dat u op unieke wijze gaat verkennen. Wordt één met de ongerepte natuur tijdens een onvergetelijke ‘fly camp’ ervaring, waarbij u Hwange te voet ontdekt. Al wandelend trekt u van plek naar plek en verblijft u in het hart van de bush. U bent hier te midden van grote concentraties wilde dieren, ver van de bewoonde wereld. Tijdens het bezoek aan Hwange National Park verblijft u in een privé concessie, niet toegankelijk voor toeristen van buitenaf waardoor u niemand anders tegenkomt tijdens uw safari.

De eerste dag staat nog in het teken van plannen doorspreken met uw ranger, om vervolgens een game drive door het gebied te maken. Dit is een éérste kennismaking met de prachtige natuur die u de komende dagen te voet zult ontdekken. Geniet van een vers bereid driegangendiner voordat u in en-suite tent in slaap valt.

 

 

Dag 2 t/m 4 Hwange National Park (Fly-camping)

De dagen erna vertrekt u bij zonsopgang om door het prachtige gebied te trekken, soms een stukje met de jeep maar voornamelijk te voet. U luncht middenin de ongerepte bush, terwijl u uitkijkt op het passerende wild. Een ontdekkingsreis door dichtbegroeide natuur en overnacht in een ‘fly camp’ dat het personeel voor u opzet op de meest unieke plekken van Hwange. U slaapt in een koepeltent, maar wel voorzien van stretcher bedden voor het nodige  comfort. Een privé chef bereidt heerlijke maaltijden boven een kampvuur, terwijl uw ranger u voorziet van ijskoude drankjes. Vervolgens geniet u van een heerlijk avondmaal onder de magische sterrenhemel, met spannende geluiden van de bush op de achtergrond.

Verken bossen, bergen en rivierbeddingen terwijl u luistert hoe uw ranger alles vertelt over de flora & fauna van het gebied. Leer de geluiden van de bush te herkennen, van het geritsel van sluipende roofdieren tot de prachtige liederen van verscheidene vogels. Kom oog in oog met olifanten, buffels, giraffen, nijlpaarden, zebra’s en leeuwen. U ervaart de geweldige ervaringen van wandelsafari’s op een nóg uniekere manier- dagenlang, zonder ooit het magische natuurgevoel te verliezen. Daar bovenop komt u geen andere reizigers tegen, wat de komende dagen nóg sprookjesachtiger maakt.

Dag 5 t/m 6 Victoria Falls

Uw bijzondere avontuur vervolgt zich bij de wereldberoemde Victoria Falls. U verblijft in een comfortabele accommodatie aan de Zambezi Rivier, waar stijlvolle suites een sfeer creëren die doet denken aan de tijden van de ontdekkingsreiziger in Afrika. Zebra’s trekken door de omgeving van het hotel, en nijlpaarden zwemmen in de rivier. Dit alles ziet u vanuit het verkoelende zwembad, die een prachtig uitzicht biedt op de omgeving. Verken deze omgeving per kano tijdens boottochten op de rivier, of ga op zoek naar olifanten en neushoorns in het nabijgelegen wildpark. Verder verkent u natuurlijk de Victoria Falls, want deze machtige watervallen kunnen niet aan de reis ontbreken! Een bezoek aan de ‘Devil’s Pool’ is ook aan te raden voor onvergetelijke foto’s.

 

 

Dag 7 t/m 9 Lower Zambezi National Park

Vervolgens vliegt u door naar een nieuw hoogtepunt in deze reis. U volgt de Zambezi rivier tot het punt waar de Zambezi en de Chongwe rivier samenkomen. Hier verblijft u in een kleinschalige lodge aan de rivier. Lower Zambezi National Park is een ongelooflijk wildrijk gebied en uw lodge wordt dan ook regelmatig door passerende nijlpaarden en olifanten bezocht. Verder leven er onder andere leeuwen, luipaarden en buffels in het gebied, net als veel verschillende vogelsoorten.

Tijdens game drives in een 4×4 safarivoertuig komt u oog en oog met de wilde dieren, terwijl uw ranger u alles leert over de flora en fauna. Kanoën over de machtige Zambezi is ook een geweldige ervaring, net als een cultureel bezoek aan een nabijgelegen dorpje. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw luxe tent, waar een comfortabel bed en en-suite badkamer en veranda met uitzicht op u wachten. Geniet van heerlijke diners onder de magische sterrenhemel, en deel uw avonturen bij het romantische licht van knisperende kampvuren.

 

Dag 10 t/m 13 South Luangwa National Park

U sluit uw reis af aan de Luwi Rivier in South Luangwa National Pasrk, waar wild gespot kan worden vanuit het comfort van uw eigen suite. Alweer arriveert u per klein propellervliegtuigje, waarbij uw piloot goed moet opletten of er geen wild op de landingsbaan staat! Bij de Luwi rivier vindt u enkele bijzondere hoogtepunten, zoals het nabijgelegen hol van wilde honden. Deze actieve honden zijn geweldig om in het wild te zien, en in deze omgeving heeft u daar een grote kans op! Leeuwen jagen nabij op hun prooi, olifanten trekken in kuddes langs en ’s ochtends hoort u honderden vogels hun liederen zingen. Verder is uw lodge kleinschalig, met slechts 5 ‘tented suites’, waardoor privacy en een intieme ervaring de standaard zijn. Een ander bijzonder hoogtepunt is de ‘sleepout’. Hierbij valt u in slaap in een comfortabel bed in de open lucht, met enkel een klamboe om muggen weg te houden. Ook hier zijn wandelsafari’s zeer bijzonder, waarbij u tussendoor kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes middenin de bush. Verder zijn game drives na zonsondergang ook beschikbaar, waarbij u in het donker met schijnwerpers op zoek gaat naar wilde dieren die alleen ’s nachts actief zijn. Al met al, een geweldige afsluiting voor een uniek avontuur.

Na deze spannende dagen vliegt u naar Lusaka, waar uw vlucht huiswaarts op u wacht.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN