Terug naar Zambia

Best of Zambia

vanaf € 5.880,- p.p.
9 dagen

Een stijlvolle safari in de twee belangrijkste wildparken van Zambia. Kom oog in oog met leeuwen, olifanten, giraffen en buffels. Ook de zeldzame wilde honden of schuwe luipaarden zijn bewoners van de Afrikaanse bush die hier met regelmaat worden waargenomen. U verblijft twee keer vier nacht op één locatie in accommodaties die voorzien in al het denkbare comfort. Bovendien wordt de reistijd tijdens de reis tot een minimum beperkt, waardoor u meer uit de reis haalt.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

  • Lokale vluchten Lusaka – Lower Zambezi – South Luangwa – Lusaka
  • Lokale transfers
  • U verblijft op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

  • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
  • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
  • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
  • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

  • Intercontinentale vlucht(en) via Johannesburg ( vanaf € 500,- p.p.) naar de Victoria Falls( vanaf € 300,- p.p.) (Informeer naar Business Class tarieven)
  • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
  • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 5 Lower Zambezi National Park

Het avontuur begint in het Lower Zambezi National Park. Na een korte vlucht met een klein vliegtuig over prachtige bergketens arriveert u op een landingstrip midden in de bush. Na een korte rit bereikt u de kleinschalige accommodatie, dat is voorzien van twaalf ruime tenten die zijn gebouwd op een verhoogd houten platform aan de Zambezi Rivier. Vanuit uw suite heeft u een prachtig uitzicht op de rivier en omliggende natuur. Met regelmaat ziet u hier kuddes dorstige olifanten voor langs uw tent voorbij ziet trekken. In elke suite is zowel binnen als buiten een badkamer te vinden. Daarnaast is er een comfortabel kingsize bed en een privé dompelbad op uw veranda. Geniet vanuit uw dompelbad van een verkoelend drankje of een lekkere snack, met uitzicht op de Afrikaanse bush.

De komende dagen kunt u verschillende activiteiten ondernemen in dit ongerepte park. Zo kunt u tijdens een begeleide game drives oog in oog komen te staan met buffels, zebra’s en leeuwen. Daarnaast kunt u hier ook bootsafari’s maken over de Zambezi rivier, waarbij u dichtbij nijlpaarden en krokodillen komt. Maak onder leiding van een professionele ranger wandelsafari door dit gebeid waar de aandacht ligt op de kleinere elementen uit de bush. Het einde van dag, nadat de schemering toeslaat maakt u doorgaan een ‘night drive’, waarbij u in het donker op zoek gaat naar dieren die ’s nachts actief zijn. Op dit moment is de kans groot dat uw de schuwe luipaarden spot die op zoek gaan naar hun prooi. Het is tijd voor een drankje rondom het kampvuur en uw avonturen deelt met andere avonturiers, alvorens het avondmaal in de open lucht voor u gereed is gemaakt.

Dag 5 t/m 9 South Luangwa National Park

U vliegt door naar South Luangwa National Park, een gebied dat bekend staat om de grote leeuwenpopulatie die hier leeft. ’s Ochtends staat uw ranger voor u klaar om u mee te nemen op avontuur door South Luangwa. U passeert een divers landschap vol bebossing, graslanden en de Luangwa rivier dat de levensader vormt van het park. Vroeg in de ochtend hoorde u de leeuwen al brullen en enkele uren later volgt u verse sporen. Gaat het u lukken om deze leeuwenfamilie te vinden?

South Luangwa is een wildrijk park waar men veel roofdieren zoals luipaarden en wilde honden kunt waarnemen. Daarnaast zitten de ondiepe Luangwa rivier vol met nijlpaarden en komt u geregeld grote kuddes buffels en olifanten tegen.

Tijdens het verblijf wordt een varieert programma aangeboden. Zo kunt u terugkeren voor de lunch bij de lodge, maar kan men ook een picknick in de schaduw onder de boom organiseren, zodat u dieren het park in kunt trekken in een zoektocht naar wilde dieren. Tegen zonsondergang is het tijd voor ‘sundowner drankje’ op één van de mooiste plekken in het park. Als de scherming inslaat keert u terug naar het kamp waar u een laatste poging waagt om nachtdieren te spotten. Aangekomen bij het kamp geniet u van een welverdiend diner en een goede nachtrust.

 

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN