Terug naar Oeganda

Hoogtepunten Oeganda

vanaf € 4.020,- p.p.
9 dagen

Een unieke rondreis langs de belangrijkste hoogtepunten van Oeganda. U maakt Game drives door Murchison Falls en Queen Elizabeth National Park. dat wordt afgewisseld met gorilla- en chimpansee trackings in dichtbegroeide regenwouden. U leert de lokale Batwa bevolking kennen, maakt prachtige wandelingen door ongerepte natuur en maakt een ongekende cruise over de Nijl. Een bijzonder samenspel van de grootste wonderen van Afrika.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

 

 

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • U verblijft op basis van volpension
 • 4×4 safarivoertuig met Engels sprekende gids
 • Gorilla en chimpanzee trekking permits (T.w.v. ongeveer 850 dollar)
 • Diverse (safari-)activiteiten
 • Toegangskosten van wildparken

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) vanaf € 600,- p.p. (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Kampala

Welkom in Oeganda! U verblijft in een mooie lodge gelegen op Buziga Hill met uitzicht op het Victoriameer. Hier verblijft u in een ruime kamer met balkon en een en-suite badkamer. Rust uit van een lange vlucht, neem een duik in het zwembad en geniet van een lekker diner.

 

 

 

Dag 2 t/m 4 Murchison Falls National Park

Onder begeleiding van uw gids rijdt u per 4×4 safarivoertuig richting de Murchison Falls. Uw reis begint met een bezoek aan het Ziwa Rhino Sanctuary waar u de bedreigde witte neushoorn te voet gaat tracken. Geen slecht begin om de reis te starten met een unieke ontmoeting met deze zeldzame viervoeters.

Ook zult u in het Murchison Falls National Park op zoek gaan naar buffels, giraffen, leeuwen en hyena’s. Tijdens een bootcruise Volgt u de Nijl  en vaart u langs nijlpaarden en krokodillen, alvorens u de indrukwekkende Murchison watervallen bereikt Deze waterval stort ongeveer 40 meter met donderend lawaai naar beneden.

Ondertussen verblijft u in een comfortabele lodge aan de rivier. Dankzij deze ligging kunt u geregeld wild spotten dat hier de dorst komt lessen. U verblijft in een en-suite safaritent met rieten dak. Deze lodge draait volledig op zonne-energie. Neem een duik in het zwembad, dineer in het nabijgelegen restaurant en geniet van een verfrissende drankje bij de gezellige bar. Alles met uitzicht op het Murchison Falls National Park dat aan de overkant van de rivier is gelegen.

Dag 4 t/m 5 Kibale Forest National Park

Na een ontbijt bovenaan de Murchison watervallen rijdt u verder richting het Kibale Forest National Park. Een mooie rit brengt u bij uw lodge aan de rand van het park. De lodge ligt op een heuvel en biedt een magnifiek uitzicht op het dichte regenwoud en de Rwenzori bergketen. In de omgeving gaat u op zoek naar verschillende primaten, want hier leven 13 verschillende soorten! Track chimpansees onder begeleiding van een professionele tracker die u zo dichtbij mogelijk bij deze speelse dieren brengt. Ondertussen spot u verschillende vogelsoorten. Heeft u echt geluk? Dan komt u misschien wel een kudde olifanten tegen! Bezoek daarnaast het prachtige kratermeren in de omgeving, waar ook wilde dieren op afkomen.

 

 

 

Dag 5 t/m 7 Queen Elizabeth National Park

In Queen Elizabeth National Park heeft u de kans afwisselend wild te spotten tijdens game drives door uitgestrekt savannegebied. Ga op zoek naar leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten en antilopen. Ook kunt u hier op een cruise door het Kazinga Kanaal. Dit is een kanaal van 32 kilometer lang tussen Lake Edward en Lake George. Mogelijk komt u hier u één van de grootste concentraties nijlpaarden tegen! Daarnaast kunnen 550 vogelsoorten gespot worden. U verblijft in een lodge waar 12 safaritenten op houten platformen een comfortabel onderdak bieden. U beschikt over een eigen privé terras met uitzicht op de rivier. Drink na een lange dag een verfrissende Gin & Tonic terwijl u uitkijkt op het wild dat zich langs de rivier begeeft. Een ander hoogtepunt van uw bezoek aan deze omgeving is het Ishasha gebied waar de ‘Big Five’ gespot kan worden. U staat vroeg op om richting het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth National Park te rijden. De leeuwen van Ishasha willen nog wel eens in bomen klimmen- een érg bijzondere fotogelegenheid!

 

 

Dag 7 t/m 9 Bwindi Impenetrable Forest National Park

U sluit dit geweldige avontuur af bij het Bwindi Impenetrable Forest National Park, waar de bedreigde berggorilla’s leven. De rit naar dit park is érg mooi. Rollende heuvels vol groen houden u bezig gedurende deze rit. De dag na aankomst staat u in de vroege schemering op om met een tracker op zoek te gaan naar de indrukwekkende primaten. Tijdens de tocht luistert u naar de geluiden van de bush en leert u alles over de bijzondere flora van het regenwoud. Na onbepaalde tijd komt u eindelijk oog in oog komt met de gorilla’s. Zie hoe zij communiceren, spelen met hun jongen en luister aandachtig naar uw tracker die van alles weet te vertellen over deze primaten. Dit is een ware ‘Once In a Lifetime’ ervaring. Daarnaast brengt u een bezoek aan de lokale Batwa bevolking, waarbij u meer leert over hun levenswijze en cultuur. Zij weten alles over het Bwindi National Forest en zullen u vriendelijk ontvangen.

Na deze spannende dagen reist u richting Kampala met uw gids en safarivoertuig. Onderweg stopt u bij de evenaar om foto’s te nemen, voordat u in Kampala naar het vliegveld wordt gebracht.

 

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN