Terug naar Malawi

Unieke Safari Malawi

vanaf € 5.299,- p.p.
11 dagen

Deze privé rondreis heeft de focus op drie belangrijke wildparken van Malawi. Tijdens dit avontuur verblijft  u in sfeervolle lodges waarbij u dagelijks met een ranger op zoek gaat naar wilde dieren. Uw avontuur begint in het Majete Wildlife Reserve. Dit is een van de beste gebieden in Malawi om de ‘Big 5’ te spotten. Vervolgens rijdt u met gids via een prachtige route naar Liwonde National Park. In het gebied leven grote olifantenfamilies en maakt u naast reguliere game drives ook wandelsafari en boottochten. Aan het einde van uw avontuur reist u door naar Nkhotakota Reserve, een échte ‘off the beaten track’ wildpark om uw safari in Malawi mee te besluiten.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale transfers
 • U verblijft in het Majete Wildlife Reserve op basis van volpension
 • In het Liwonde National Park verblijft u op basis van volpension en dagelijkse (safari-)activiteiten
 • In het Nkhotakota Reserve verblijft u op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten.

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

 

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 4 Majete Game Reserve

Na uw aankomst op het vliegveld wordt u door onze vertegenwoordiger ontvangen en overgebracht naar uw eerste bestemming. U verblijft in het Majete Game Reserve, één van de beste ‘Big 5’ gebieden van het land. Een wildrijk gebied met een omvang van 70.000 hectare.U passeert indrukwekkende granieten heuvels, miombo bossen en groene rivieroevers.

Uw stijlvolle accommodatie ligt aan zowel de Mkulumadzi als de Shire rivier. Elk van de acht luxe chalets heeft een ruime slaapkamer, en-suite badkamer en een buitendouche met uitzicht op de rivier. Uw privé lounge grenst aan de brede veranda vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft of de rivier. Van hieruit is het mogelijk om badende nijlpaarden te spotten! Verder is er ook een zwembad bij de lodge voor de nodige afkoeling. ’s Avonds kunt u onder de sterren dineren in de algemene ruimte van de lodge. Een ander hoogtepunt van deze lodge is een platform waar u onder letterlijk onder de sterren kunt overnachten. Durft u het aan?

Dag 4 t/m 7 Liwonde National Park

U vertrekt naar een volgend hoogtepunt in Malawi. U bezoekt het wildrijke Liwonde National Park, dat naast de grote hoeveelheid volgens ook de thuisbasis is voor grote olifantenfamilies. Een belangrijke levensader in het park is de Shire rivier, waar u naast badderende nijlpaarden geregeld zwemmende olifanten de rivier ziet doorkruisen. Het park is het leefgebied van de ‘ big 5’.

U overnacht in een safaritent die uitkijkt op de rivier. Het kamp beschikt over slechts 4 van deze luxe safari tenten. Elke unit beschikt over een en-suite badkamer, buitendouche en privé veranda. Vanaf uw veranda heeft u een grote kans kuddes olifanten hun dorst te zien lessen. Hiervoor hoeft u eigenlijk niet eens uw bed te verlaten! De tent kan volledig worden geopend, zo voelt u zich echt één met de Afrikaanse natuur.

Er kunnen slechts 10 mensen tegelijk overnachten in het kamp, wat de professionele gidsen de mogelijkheid geeft aan al uw specifieke wensen te voldoen. Elke game drive is uniek. Daarnaast kunt u hier een game drive na zonsondergang ondernemen.  Ook wandel- en boottochten staan op het programma, waarin u oog in oog komt met het diverse wild van het gebied. Naast olifanten en nijlpaarden leven hier (onder andere) zebra’s, buffels, neushoorns, leeuwen en cheeta’s.

Dag 7 t/m 11 Nkhotakota Reserve

De laatste dagen van deze intieme rondreis besteedt u in een échte ‘off the beaten track’ locatie. Nkhotakota Reserve is een prachtig gebied dat pas sinds kort door toeristen wordt bezocht. Naast open vlaktes zijn hier ook stukken tropisch regenwoud, wat het gebied uniek maakt. Na verschillende projecten om het ecosysteem van dit gebied weer volledig te herstellen, zijn er inmiddels twee lodges gebouwd om toerisme te stimuleren. U verblijft in een kleinschalige ‘eco-friendly’ lodge aan de Bua rivier. De 4 suites hebben naast de grote slaapkamer een en-suite badkamer met een ruime douche. Ook beschikt u over een eigen ‘plunge pool‘. Vanaf uw plunge pool en uw veranda heeft u een perfect uitzicht op de rivier en het omliggende bos.

Tijdens uw verblijf neemt u deel aan verschillende activiteiten. Neem deel aan een ‘bird safari’ en ontdek de meer dan 280 verschillende vogelsoorten in het gebied. Birdlife International heeft Nkhotakota als een ‘Important Bird Area‘ benoemd dankzij de bijzondere soorten die hier leven. U maakt hier hikes door de omliggende bossen en het nabijgelegen berglandschap. Naast olifanten leven hier ook bavianen, zwijnen en waterbokken. Dit is een érg ongerepte bestemming dat een unieke afsluiting is van een mooie reis door ongerept Malawi.

Aan het eind van uw bezoek aan Nkhotakota Reserve wordt u per transfer naar Lilongwe gebracht. Vanaf Lilongwe vliegt u huiswaarts.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN