Terug naar Malawi

Ongerept en Tropisch Malawi & Zambia

vanaf € 6.300,- p.p.
11 dagen

Een afwisselende reis waarbij u verschillende nationale parken in Zambia en Malawi bezoekt. De reis start in één van de meest wildrijke gebieden in Afrika. U verkent South Luangwa National park onder leiding van een professionele ranger. U verblijft in een lodge aan de Luangwa river, de levensader van het park die dagelijks veel wilde dieren aantrekt. Vervolgens reist u door naar Malawi, een bestemming dat slecht door een enkeling is bezocht. Geheel ten oprechte want Malawi heeft veel te bieden. Hier brengt u een bezoek aan Majete Game Reserve waar u op zoek gaat naar onder andere de ‘Big 5’. Vervolgens besluit u dit avontuur aan het strand van het unieke Lake Malawi.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

 • Lokale transfers
 • Lokale vluchten tussen Lusaka – South Luangwa – Majete
 • Gedurende uw verblijf in South Luangwa National Park zijn alle maaltijden, lokale dranken en diverse (safari-)activiteiten inbegrepen
 • Gedurende uw verblijf in het Majete Wildlife Reserve verblijft u op basis van alle maaltijden en lokale dranken
 • Bij het Lake Malawi zijn alle maaltijden, lokale dranken en niet-gemotoriseerde activiteiten behalve duiken inbegrepen

Vertrouwde Oryx Service:

 • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
 • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
 • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
 • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Intercontinentale vlucht(en) € 700,- p.p. (Informeer naar Business Class tarieven)
 • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
 • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 5 South Luangwa National Park, Zambia

South Luangwa National Park wordt door velen als één van de weinig overgebleven ongerepte wildgebieden gezien. Het park is enorm groot met een oppervlakte van ongeveer 9050 vierkante kilometer. Dwars door het park loopt de Luangwa rivier dat een bron van overleven is voor de wilde dieren die hier leven. Dagelijks verzamelen grote hoeveelheden olifanten, giraffen, buffels en zebra’s zich rondom de rivier om hier hun dorst te lessen. Uiteraard gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s die hier hun prooi besluipen. Tijdens het verblijf kunt u naast de reguliere game drives ook wandelsafari’s maken door het gebied. Tijdens deze safari’s ligt de focus op interessante andere elementen van de bush die u anders niet zou hebben opgemerkt.

Na een lange dag vol avontuur keert u terug naar een comfortabele kamp. Dit is een kleinschalig kamp beschikt over slechts 8 chalets. U verblijft in één van de chalets met uitzicht op de rivier. De ligging van uw accommodatie biedt een groot voordeel, want deze regio wordt gezien als één van de meest wildrijke delen van South Luangwa Nationale Park.

Dag 5 t/m 8 Majete Wildlife Reserve, Malawi

Na een vroeg ontbijt wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor een vlucht naar Blantyre in Malawi. Vervolgens rijdt u per 4×4 door de indrukwekkende hooglanden van Malawi richting het Majete Wildlife Reserve. Hier verblijft u in een interessant wildpark met prachtige vegetatie. Tijden het verblijf heeft u een kans om de ‘Big 5’ te spotten, want het gebied biedt een thuis aan; zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden.

Uw lodge is gelegen in een 7000 hectare privéconcessie. Tijdens het verblijf neemt u deel aan verschillende safari-activiteiten. Zo maakt u game drives en verkent variërende landschappen van groene vlaktes tot bossen en watervallen. Tijdens een wandelsafari komt u mogelijk oog in oog met grote kuddes olifanten. Besluit een dag vol avonturen met een verfrissend drankje vanaf het houten deck van de sfeervolle lodge. Vanaf het hoofd gebouw heeft heeft u uitzicht op de rivier die is gevuld met nijlpaarden. Na het avondmaal keert u terug naar een luxe ‘open’  suite waardoor u alle geluiden in u op kan nemen. Een échte bush ervaring, maar dan met het nodige comfort!

Dag 8 t/m 11 Lake Malawi, Malawi

Het échte safari avontuur laat u achter zich en U wordt met de auto naar het Lake Malawi gebracht. Tijdens deze rit rijdt u door de hooglanden via indrukwekkende wegen. U passeert verschillende dorpjes waardoor u beter begrijpt waarom met Malawi het warme hart van Afrika noemt. Iedereen lijkt een glimlach op het gezicht te hebben.

Aan het heldere Malawimeer verblijft u een luxe beach lodge. De ruime villa’s zijn stijlvol ontworpen door de Nederlandse architect: G. Hooft Graafland. In de ochtend opent u de deuren naar uw veranda, waar de opkomende zon het meer doet fonkelen. Ook vanuit uw ruime en-suite badkamer heeft u een panorama view over Lake Malawi.

De lodge beschikt over een goed restaurant, twee infinity zwembaden en een eigen strand. U kunt dagelijks verschillende watersportactiviteiten ondernemen. Enkele voorbeelden zijn: kanotochten, zeilen, wakeboarden, snorkelen en duiken. Een speedboot brengt u naar de mooiste plekjes van het meer. Ook op het land is genoeg te doen, zo kunt u wandelingen en fietstochten maken. Een ideale plek om helemaal tot rust te komen na intensieve safari avonturen!

Na deze laatste dagen wordt u naar Lilongwe gebracht. Vanaf de internationale luchthaven vliegt u huiswaarts.

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN