Terug naar blogs

De beste wandelsafari’s in Afrika

Alles wat u moet weten over de intieme wandeltochten door de Afrikaanse wildernis

“Een meerdaagse wandelsafari door het wildrijke Afrika is bijzonder spectaculair. U voelt zich alleen op de wereld, middenin de uitgestrekte natuur. Echter zijn de verschillende landen en gebieden waar deze activiteit kan plaatsvinden. Iedere locatie is uniek en geheel anders dan andere locaties. Vandaar dat wij enkele van de beste wandelsafari’s op een rijtje hebben gezet, zodat elke Oryx Traveler de wandelsafari kan vinden die het best bij de persoonlijke wensen past. Elke wandelsafari is anders, maar één ding is universeel, het is een onvergetelijke ervaring” 

 

 

Wandelsafari in Zimbabwe

Verken Hwange National Park

De eerste ontdekkingsreizigers die Zimbabwe verkenden deden dat te voet. Een wandelsafari door Hwange is dé manier om dit ook mee te maken. Hwange biedt een afwisselend landschap om te verkennen: bossen, rivieren en uitgestrekt graslandschap wisselen elkaar af. Gedurende een meerdaagse wandelsafari bezoekt u enkele van de meest unieke spots die het park te bieden heeft. Uw ranger begeleid u door de bush naar de plekken waar het geritsel van roofdieren en gezang van vogels hoorbaar is. Gedurende de dag leert u geluiden en wildsporen herkennen. Ondertussen probeert u (onder andere) olifanten, giraffen, nijlpaarden, buffels, leeuwen, cheeta’s en zebra’s te spotten. U komt geen andere reizigers tegen en waant zich écht alleen in de natuur.

Aan het eind van een dag vol avontuur arriveert u bij uw ‘fly camp’. Deze is van tevoren voor u opgezet op een mooie locatie. De privéchef bereidt de lekkerste gerechten op traditionele wijze, terwijl uw persoonlijke gids graag een verfrissend drankje voor u inschenkt. Wanneer de zon onder gaat zult u langzaam naar uw koepeltent (met stretcherbedden) gaan voor een goede nachtrust. Maak u geen zorgen, de liederen van honderden vogels zullen u morgen op tijd doen ontwaken!

Wilt u weten hoe deze wandelsafari kan worden verwerkt in een rondreis? Klik hier.

Wandelsafari in Namibië

Verken het NamibRand Reserve

Het NamibRand Reserve in Namibië staat bekend om een indrukwekkend landschap en panoramische vergezichten. Dit is het grootste privé natuurreservaat van zuidelijk Afrika. Dat maakt een wandelsafari door dit gebied érg intiem en heel ver weg van het toerisme. Het woestijngebied is droog, maar toch kunt u hier ook wild te spotten. De gemsbok en springbok komen hier het meest voor. Echter kunt u met geluk ook zebra’s, giraffen, luipaarden, kudu, hyena’s en klipspringers spotten. Tóch blijft het meest bijzondere aan een wandelsafari door het NamibRand Reserve de indrukwekkende landschappen waar u doorheen trekt. Bovendien leert u meer over de kleinere flora, die hier vrijwel zonder regenval weten te overleven. Beklim zandduinen, doorkruis droge rivierbeddingen en geniet van ongekende vergezichten.

Uw gids leert u daarnaast ook alles over de bijzonderheden van dit natuurgebied. Hoe overleeft wild hier zonder water? Wat voor kleine insecten zitten hier verscholen onder het zand? Aan het eind van de dag zorgt de zonsondergang voor prachtige beelden. De zandduinen kleuren dieprood en de lucht kleurt roze. Dan is het tijd voor nóg een speciaal hoogtepunt van deze wandelsafari- de oneindige sterrenhemel. Nergens is deze zo fel als boven de woestijn van Namibië. Het is tevens het plafond waaronder u slaapt!

Spreekt een avontuur door NamibRand u aan? Bekijk dan deze voorbeeldreis!

Wandelsafari in Zuid-Afrika

Verken de Makuleke Concessie

Zuid-Afrika is één van de meest veelzijdige landen in Afrika. Naast game drives, bruisende steden, uitzonderlijke gastronomie en gigantische walvissen zijn ook de wandelsafari’s hier ook van hoge kwaliteit. Tijdens een wandelsafari door Makuleke verkent u de meest afgelegen delen in het noorden van het Krugerpark. Tijdens een meerdaagse wandelsafari zult u naast de beroemde Big Five ook unieke details in de bush waarderen. U wordt begeleid door een ervaren gids die hier elke hoek lijkt te kennen. U loopt door uitgestrekte velden, dichte bossen en bergachtige landschap. U zult stoppen op bijzondere plekken met een prachtig uitzicht op de omgeving. Zo ziet u vanuit hoge granieten bergtoppen hoe wild hun dorst komt lessen in de rivier. Daarnaast trekken de gigantische baobab bomen in het gebied ook uw aandacht.

Dagelijks vertrekt u vanuit een luxe tentenkamp om weer een nieuw deel van de omgeving te verkennen. Heeft u aan het einde van dit avontuur alle dieren van de Big 5 gespot? Te voet oog in oog komen met leeuwen, olifanten, luipaarden, buffels of neushoorns is iets wat maar weinig reizigers hebben meegemaakt.

Wandelsafari in Zambia

Verken South Luangwa National Park

Treed in de voetstappen van Norman Carr, de legendarische natuurbeschermer die ooit zorgde dat de flora & fauna van South Luangwa werd gewaarborgd. In tegenstelling tot andere avonturiers uit die tijd kwam hij niet om te jagen, maar om South Luangwa te beschermen.

Ook Carr ontdekte dit park te voet. Vandaag de dag kunt u dus in zijn voetsporen treden. Rivieren vormen bron van overleven voor dit gebied en trekken veel wild aan. South Luangwa is een zeer wildrijk park dat bekend staat om de grote hoeveelheid katachtigen, olifanten en speciale vogelsoorten.

Een andere specialiteit van de wandelsafari door South Luangwa zijn de accommodaties.Zoekt u een avontuurlijke wandelsafari met nét iets meer comfort dan alleen een koepeltent? Tijdens deze tocht wandelt u van lodge naar lodge. Hier overnacht u in een comfortabele ‘open’ chalet met en-suite badkamer en privé veranda. Dat neemt niet weg dat u het grootste deel van de dag middenin de ongerepte natuur besteed. Zo maakt u ook één overnachting in de open lucht, met enkel een kampvuur, gids en klamboe. Ook drankjes, snacks en diners worden onder de sterrenhemel geserveerd. Zo maakt u het beste van twee werelden mee.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk deze wandelsafari.

Wandelsafari in Tanzania

Verken Tarangire National Park

Tot slot, een wandelsafari in het Tarangire Eco-systeem. Hier kunt u wandelen met de wereldberoemde Masai stam. Hier gaat u op wandelsafari en leert tegelijkertijd veel over de gebruiken van deze interessant bevolking. U leert over de cultuur en tradities van dit eeuwenoude volk. Zo ziet u met eigen ogen hoe dit volk in harmonie leeft met het Afrikaanse wild. Naast het verkennen van ongerepte flora & fauna brengt u ook een bezoek aan het dorp van de Masai. Slechts enkele reisgezelschappen per jaar mogen deze dorpen bezoeken. Dat maakt deze activiteit érg uniek.

U overnacht de ene dag in een luxe tent met rieten dak, en de andere dag in een koepeltent omgeven door dichte vegetatie. Dagelijks verkent u uitgestrekte landschappen. Hike het Oldonyo Sambu gebergte op om een panoramisch beeld op de omgeving te verkrijgen. Verder leert de lokale Masai u alles over de medische werking van planten die u tegenkomt. ’s Avonds heeft u ook de mogelijkheid om met deze lokalen te dineren- dit wordt vaak afgesloten met een traditionele dans!  Aan het einde van deze wandelsafari maakt u één game drive per 4×4 safarivoertuig. Dan krijgt u de kans het wild te spotten wat u nog niet eerder bent tegengekomen.