Terug naar Zambia

Wandelsafari Zambia

vanaf € 7.620,- p.p.
9 dagen

Tijdens deze wandelsafari door Zambia volgt u een route waar maar weinigen u zijn voorgegaan. Onder begeleiding van professionele gidsen, die u graag alles leren over de flora & fauna van Zambia. U trekt door de bush, volgt verse sporen en pauzeert op de mooiste plekken in het hart van de wildernis. U overnacht in prachtige, kleinschalige lodges en besteed een avontuurlijke nacht onder de sterren. Tijdens deze tocht bent u helemaal weg van de bewoonde wereld, het is een pure ervaring waarbij u Zambia écht leert kennen.

Let op: dit is een inspiratiereis. Wilt u dingen wijzigen? Geen probleem, wij stellen graag een reis op maat voor u samen. Vraag hieronder een offerte aan of neem contact met ons op.

Deel deze voorbeeldreis:

Inclusief

  • Lokale vluchten en transfers
  • U verblijft op basis van alle maaltijden, lokale dranken en dagelijkse (safari-)activiteiten

Vertrouwde Oryx Service:

  • Persoonlijk dagprogramma met (reserveringen voor) activiteiten en restaurants
  • Uitgebreid reispakket met onder meer de Oryx Travel Guide, een volledige routebeschrijving, noodnummers en reistips
  • 24/7 hulplijn en conciërgeservice
  • Volledige (financiële) zekerheid met dekking van ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Exclusief

  • Intercontinentale vlucht(en) (Informeer naar Business Class tarieven)
  • Eventuele visum- en vaccinatiekosten
  • Brandstofkosten en eventuele fooien/uitgaven van persoonlijke aard

Dag 1 t/m 2 Aankomst

Het avontuur gaat beginnen! Vanuit Amsterdam vliegt u naar Lusaka. Hier stapt u over op een klein vliegtuigje dat u rechtstreeks naar South Luangwa N.P. brengt. Uw eerste kennismaking met dit prachtige park en zijn dierlijke bewoners is de game drive richting het kamp, waar u uw eerste dag zult spenderen.

 

 

 

Dag 2 t/m 4 Eerste ervaringen

U begint uw reis in één van de meest afgelegen delen van South Luangwa, een gebied dat bekendstaat om zijn hoge leeuwenpopulatie. Nog voordat de zon is opgekomen verlaat u uw luxe kamp, en volgt u de rivier door een divers landschap. U voelt rillingen van opwinding over uw hele lichaam als u de verse sporen van de leeuwen volgt – dezelfde leeuwen die u in de vroege ochtenduren in de verte heeft horen brullen. U ontbijt en luncht in de schaduw van een boom, terwijl u uitkijkt over het landschap dat bestaat uit grasvelden, bebossing en waterbronnen. Tegen zonsondergang is het tijd voor sundowner drinks bij een mooie lagoon. ‘s Avonds keert u terug naar het kamp voor een heerlijk diner en een goede nachtrust.

 

Dag 4 t/m 6 Wildrijke graslanden

Vandaag volgt u de kronkelingen van de rivier in zuidoostelijke richting. Het landschap verandert langzaam in open graslanden die worden gesierd door palmen, afgewisseld door dichtere bossen. Ook passeert u de natte grasvelden waar de Luangwa vallei zo bekend om staat- deze zijn namelijk bijzonder wildrijk. In de omgeving is de kans groot dat u oog in oog komt te staan met zeldzame wilde honden, en met een beetje geluk spot u zelfs de schuchtere luipaard. Tegen lunchtijd arriveert u in het volgende kamp, waar uw bagage al op u wacht. U verblijft in één van de vier ruime chalets met privé veranda en en-suite badkamer.

 

 

Dag 6 t/m 7 Once In A Lifetime

Bent u klaar voor een onvergetelijke ervaring? De meest avontuurlijke reizigers verlaten vandaag het kamp richting een verlaten plek, waar u uw kamp voor de nacht opzet. Met niet veel meer dan een klamboe, een kampvuur en uw gids en tracker die nachtelijke bezoekers op afstand houden, slaapt u vannacht onder een adembenemende sterrenhemel. Een magische belevenis.

 

 

 

Dag 7 t/m 9 Aan de rivier

Vandaag trekt u verder naar het volgende kamp, dat bekendstaat om de prachtige vergezichten over de Luangwa rivier. Uw laatste dagen verkent u de omgeving te voet of maakt u een dagvullende game drive stroomopwaarts. Uiteraard kunt u ook heerlijk ontspannen in het kamp, waar u uitkijkt op nijlpaarden en krokodillen die spelen in de Luangwa rivier. U verblijft in luxe safaritenten met comfortabele bedden en en-suite badkamer.

Aan het eind van dit geweldige avontuur vertrekt u per klein vliegtuigje terug richting Lusaka, waar uw vlucht huiswaarts op u wacht.

 

VRAAG OFFERTE AAN VOOR DEZE REIS

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel, afgestemd op uw wensen

VRAAG OFFERTE AAN